La Liga, Μπέτις - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: «Στοπ» στην Βασίλισσα - Δείτε τα γκολ

La Liga, Μπέτις - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: «Στοπ» στην Βασίλισσα - Δείτε τα γκολ

Οι γκολάρες των Τζουντ Μπέλινγκχαμ και Αϊτόρ Ρουιμπάλ διαμόρφωσαν το 1-1 μεταξύ Μπέτις και Ρεάλ Μαδρίτης, με την δεύτερη να κινδυνεύει στο φινάλε με ήττα, αλλά και να πέσει αύριο (10/12) από την κορυφή της La Liga - Μπήκε οκτάδα η Λας Πάλμας με νίκη - απόδραση από την Βιτόρια (1-0 την Αλαβές)

Betis
Ματσάρα με εκατέρωθεν γκολάρες και δραματικό φινάλε με μεγάλες ευκαιρίες, αλλά εν τέλει 1-1 μεταξύ Μπέτις και Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Η Βασίλισσα έμεινε μόνη πρώτη στην La Liga, αλλά εάν η εκπληκτική Τζιρόνα νικήσει αύριο (10/12, 22:00) την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, θα την ξεπεράσει κατά δύο βαθμούς. Εάν οι Μπλαουγκράνα φτάσουν στη νίκη, θα μειώσουν στο -2 την απόστασή τους από τους Μαδριλένους.

Resumen de Real Betis vs Real Madrid (1-1)


Ο Αϊτόρ Ρουμπιάλ πήρε την θέση του τιμωρημένου Έκτορ Μπεγερίν στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Σέρτζι Αλτιμίρα αυτή του σοβαρά τραυματία Γκίντο Ροντρίγκες στην μεσαία γραμμή, με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να μην υπολογίζει σταθερά τους Κλάουντιο Μπράβο, Μαρκ Μπάρτρα, Γιουσούφ Σαμπαλί, Γουίλιαμ Καρβάλιο και τον Ναμπίλ Φεκίρ να τίθεται εκ νέου νοκ άουτ, λίγο καιρό μετά την επιστροφή του από μακρόχρονη απουσία λόγω τραυματισμού.

Κλείσιμο
Παρά την επιστροφή του Κέπα από τραυματισμό, ο Κάρλο Αντσελότι διατήρησε τον Αντρέι Λούνιν κάτω από τα δοκάρια, με τον Λούκας Βάθκεθ να παίρνει την θέση του τραυματία Ντάνι Καρβαχάλ στο δεξί άκρο της άμυνας. Σταθερά εκτός οι Τιμπό Κουρτουά, Έντερ Μιλιτάο, Ορελιέν Τσουαμενί, Εντουάρντο Καμαβινγκά, Βινίσιους Ζούνιορ και Αρντά Γκιουλέρ.

Λίγες ευκαιρίες, κανένα γκολ
Συνηθισμένη να παίζει με απουσίες, η Ρεάλ κράτησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα την αρχική... φούρια της Μπέτις και απείλησε πρώτη με κεφαλιά άουτ του Λούκα Μόντριτς, διαμαρτυρόμενη στη συνέχεια για πέναλτι σε πτώση του Ροντρίγκο ύστερα από τάκλιν του Αϊτόρ Ρουιμπάλ, στο οποίο διαιτητής και VAR δεν είδαν τίποτα μεμπτό.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας του αυτή την εποχή, σέρβιρε γκολ στον Μπραΐμ Ντίαθ (17’), το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ροντρίγκο, ο οποίος νιώθει πολύ άνετα αγωνιζόμενος στα αριστερά της επίθεσης, όπου όμως παίζει σταθερά ο Βινίσιους Ζούνιορ, όταν βεβαίως είναι υγιής.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι κυριαρχούσαν με την άψογη κυκλοφορία της μπάλας χάρη στην εξαιρετική τους μεσαία γραμμή, δεν έφτασαν εκ νέου με προϋποθέσεις απέναντι στον Ρουί Σίλβα, με τον Αγιόθε να υποχρεώνει με σουτ μέσα από την περιοχή τον Λούνιν να αποκρούσει, με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.

Σχεδόν αμέσως μετά, οι Ανδαλουσιανοί έχασαν νέα ευκαιρία με σουτ του Γουίλιαν Ζοσέ που έφυγε λίγο άουτ, με τους Μαδριλένους να απαντούν με δυνατό σουτ του Μόντριτς που υποχρέωσε τον Ρουί Σίλβα σε δύσκολη απόκρουση.

Ο Νταβίντ Αλάμπα, στο 100ό του παιχνίδι με την φανέλα της Βασίλισσας, έστειλε άουτ ένα φάουλ από πολύ καλή θέση, στο φινάλε ενός πρώτου ημιχρόνου με καλό ρυθμό, αλλά λίγες ευκαιρίες.

Προηγήθηκε η Ρεάλ, κινδύνευσε να χάσει!
Στο δεύτερο μέρος, και αφού στην ανάπαυλα οι φίλαθλοι πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο λούτρινα παιχνίδια για φιλανθρωπικό σκοπό, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ με κοντινό πλασέ του πρώην Ίσκο ύστερα από ασίστ του Αγιόθε, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με γκολ, ποιου άλλου, του Τζουντ Μπέλινγκχαμ (53’).

Ο Άγγλος μέσος, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας παρέλαβε το «Golden Boy» ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής Κ21 του κόσμου, συνδυάστηκε άψογα με τον Μπραΐμ Ντίαθ, βγήκε μόνος του προ του Ρουί Σίλβα, κοντρόλαρε ιδανικά με το στήθος και πλάσαρε εύστοχα τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, φτάνοντας τα 16 γκολ σε 18 παιχνίδια (!), πιάνοντας έναν άλλο Άγγλο πρώην παίκτη της Βασίλισσας, τον Μάικλ Όουεν, ο οποίος βεβαίως είχε αυτά τα τέρματα σε.... 45 παιχνίδια!

Το γκολ του Μπέλινγκχαμ έδωσε περαιτέρω ώθηση στην ομάδα του Αντσελότι, η οποία άγγιξε το 0-2 με σουτ άουτ του Ροντρίγκο από δύσκολη γωνία, με τον Βραζιλιάνο να μην βρίσκει για λίγο τον Τόνι Κρόος λίγο αργότερα, ώστε να τον αφήσει μόνος του απέναντι στην αντίπαλη εστία.

Όλα «έδειχναν» δεύτερο μαδριλένικο γκολ, αλλά αντ’ αυτού ήρθε το 1-1, με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή του Αϊτόρ Ρουιμπάλ, στο οποίο ο Λούνιν δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει την ισοφάριση (66’).

Η γκολάρα του δεξιού μπακ των Μπέτικος έδωσε ώθηση στην ομάδα του, η οποία πίστεψε στην ολική ανατροπή, χωρίς πάντως να απειλήσει ιδιαιτέρως το τέρμα του Λούνιν, με την Ρεάλ να αργεί να συνέλθει και να πλησιάζει επικίνδυνα με φάουλ από τα πλάγια του Κρόος που δεν βρήκε εστία.

Στις καθυστερήσεις, όμως, η Μπέτις άγγιξε εις διπλούν τη νίκη. Ο Ίσκο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Λούνιν, ο οποίος στην τελευταία φάση αποσόβησε το γκολ σε κεφαλιά του Σαντί Ριάντ.

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Ρουί Σίλβα - Αϊτόρ Ρουιμπάλ, Πετσέλα, Σαντί Ριάντ, Άμπνερ - Αλτιμίρα (70’ Γκουαρδάδο), Μαρκ Ρόκα - Αγιόθε (83’ Λουίς Ενρίκε), Ίσκο, Άμπντε (61’ Ασανέ Ντιαό) - Γουίλιαν Ζοσέ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν - Λούκας Βάθκεθ (83’ Νάτσο), Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Μεντί - Βαλβέρδε, Μόντριτς (70’ Ντάνι Θεμπάγιος), Κρόος (83’ Νίκο Πας) - Μπέλινγκχαμ - Μπραΐμ Ντίαθ (79’ Χοσέλου), Ροντρίγκο.


«Βλέπει» Ευρώπη η Λας Πάλμας
Επέστρεψε στην La Liga με πρωταρχικό στόχο την παραμονή. Χάρη, όμως, στο ντεμαράζ του τελευταίου διμήνου, η Λας Πάλμας μπήκε αισίως στην πρώτη οκτάδα και κάνει όνειρα ακόμα και για ευρωπαϊκή έξοδο.

Resumen de Deportivo Alavés vs UD Las Palmas (0-1)


Στο «Μεντιθορόθα» της Βιτόρια, οι νησιώτες μετρούσαν μόλις μια νίκη σε 15 επισκέψεις, αλλά έφυγαν με το «διπλό» επί της Αλαβές (1-0) χάρη σε γκολ του Κίριαν Ροντρίγκεθ (31’), ούσα πολύ τυχεροί, αφού οι Βάσκοι έχασαν σωρεία ευκαιριών.

Μοιραίος ο δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάμουελ Ομοντόριον, ο οποίος έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο του ακυρώθηκαν δύο γκολ για οριακά οφσάιντ.

Αναλυτικά τ' αποτελέσματα, οι σκόρερ της 16ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:
Χετάφε-Βαλένθια 1-0 (87΄ Μαγιοράλ)

Resumen de Getafe CF vs Valencia CF (1-0)


Αλαβές-Λας Πάλμας 0-1 (31' Ροντρίγκες)

Resumen de Deportivo Alavés vs UD Las Palmas (0-1)


Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (66' Ρουϊμπάλ-53' Μπέλινγκχαμ)

Resumen de Real Betis vs Real Madrid (1-1)


Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ 9/12

Μαγιόρκα-Σεβίλη 9/12

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία 10/12

Γρανάδα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 10/12

Κάντιθ-Οσασούνα 10/12

Μπαρτσελόνα-Τζιρόνα 10/12

Ράγιο Βαγεκάνο-Θέλτα 11/12


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)
Ρεάλ Μαδρίτης 39 -16αγ.
Τζιρόνα 38
Μπαρτσελόνα 34
Ατλέτικο Μαδρίτης 31 -14αγ.
Αθλέτικ Μπιλμπάο 28
Σοσιεδάδ 26
Μπέτις 26 -16αγ.
Λας Πάλμας 24 -16αγ.
Χετάφε 22 -16αγ.
Βαλένθια 19 -16αγ.
Ράγιο Βαγεκάνο 19
Βιγιαρεάλ 16
Αλαβές 16 -16αγ.
Οσασούνα 15
Σεβίλη 13 -14αγ.
Κάντιθ 12
Μαγιόρκα 11
Θέλτα 9
Γρανάδα 7
Αλμερία 4


Ειδήσεις σήμερα:

Φρικτός θάνατος για 50χρονο στη Βραζιλία, τον έκαψε ζωντανό η σύζυγός του - Πολύ σκληρό βίντεο

Επίσκεψη σε χριστουγεννιάτικο bazaar για τα αδέσποτα έκανε ο Κασσελάκης - Δείτε βίντεο


Τη Δευτέρα οι επίσημες ανακοινώσεις για την οπαδική βία - Παρών στη σύσκεψη στο Μαξίμου και ο διοικητής της ΕΥΠ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης