Τσιάρτας: Βλέπω τον εαυτό μου στον Μέσι, μας επέκριναν που δεν τρέχαμε

Τσιάρτας: Βλέπω τον εαυτό μου στον Μέσι, μας επέκριναν που δεν τρέχαμε

«Δεν έχω λόγο να μη συγκρίνω τον εαυτό μου με αυτόν, υπάρχουν πράγματα που μόνο αυτός μπορεί να κάνει», δήλωσε ο παλαίμαχος άσος

tsiartas
Ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε σε ισπανικό μέσο, την εφημερίδα «El Confidencial», και αναφέρθηκε επίσης στο EURO 2024, στο πέρασμά του από την La Liga, αλλά και στην προσπάθεια που θα κάνει η Ελλάδα για να είναι παρούσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει το προσεχές καλοκαίρι στη Γερμανία.

Ο δημοσιογράφος ρωτάει τον Τσιάρτα για το γεγονός ότι κάποιοι τον επέκριναν για το γεγονός ότι δεν έτρεχε πολύ μέσα στο γήπεδο. «Έτρεχα λίγο για όσους δεν έχουν γαμ@@@@η ιδέα από ποδόσφαιρο. Έτρεχα στην επίθεση και σκεφτόμουν πιθανούς τρόπους για να δώσω την τελική πάσα και να διασπάσω την άμυνα. Κάποιοι πιστεύουν ότι το να εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ δεν είναι κουραστικό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαραθώνιος. Το έχει πει ο Κρόιφ: 'Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής πιο γρήγορος από την μπάλα'.

Υπάρχουν λίγοι παίκτες όπως ο Μέσι, ο Ρικέλμε, εγώ. Έλεγαν ότι δεν έτρεχα, αλλά έβαζα 15 ή 20 γκολ και έδινα ασίστ. Για ποιο λόγο τότε δεν απαιτούν και από τους κεντρικούς αμυντικούς να τρέχουν στην επίθεση;» λέει ο Τσιάρτας, ο οποίος ρωτήθηκε κατόπιν σε ποιον σημερινό ποδοσφαιριστή «βλέπει» τον εαυτό του.

«Αν αφήσεις εκτός τις ατομικές ενέργειες, στις οποίες ντριμπλάρει, και την ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια, θα έλεγα τον Μέσι. Για τον τρόπο που σκέφτεται, πασάρει, σουτάρει, την φαντασία που έχει στο παιχνίδι. Δεν έχω λόγο να μη συγκρίνω τον εαυτό μου με αυτόν. Υπάρχουν πράγματα που μόνο αυτός μπορεί να κάνει, διότι αν δεν ήταν έτσι θα υπήρχαν πολύ όπως αυτός» είναι η απάντηση.

Ο παλαίμαχος άσος σχολίασε, επίσης, και το γεγονός ότι η εθνική Ελλάδας δεν έχει καταφέρει να είναι παρούσα σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης από το 2014. «Από τη Βραζιλία και μετά καταστράφηκαν όλα. Δεν μπορούν όλοι να διαχειριστούν καταστάσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο. Καθένας θέλει να εμπλακεί με τον τρόπο του. Το ποδόσφαιρο αρέσει σε πολύ κόσμο, αλλά και σε εμένα αρέσει η μουσική και δεν μπορώ να παίξω πιάνο ή κιθάρα. Γι΄ αυτό και δεν μπορώ να πω ότι είμαι μουσικός».

Όσο για τις πιθανότητες της Ελλάδας να περάσει από τα πλέι οφ του Nations League και να βρεθεί στο EURO του 2024 ο Τσιάρτας ανέφερε: «Υπάρχουν ελπίδες. Το σημαντικό είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ομάδα τον Μάρτιο και να μην υποτιμήσει το Καζακστάν. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Μακάρι να είμαστε στο EURO της Γερμανίας».




Ειδήσεις σήμερα:

Διακήρυξη φιλικών σχέσεων ανακοινώνουν σήμερα Μητσοτάκης και Ερντογάν: Οι συμφωνίες και οι επόμενες συναντήσεις

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη με την ξαδέρφη τους: «Δεν θα ακούσω “μπαμπά μου, μπαμπάκα μου, θειούλη μου”»

«Η συμμετοχή αφορούσε μόνο εκρήξεις σε ATM»: Όλη η απολογία του τράπερ Don Leon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης