Champions League πόλο: Με buzzer beater της Πλευρίτου ο Ολυμπιακός 7-6 την Ουίπεστ και πλησίασε στο Final-4 - Δείτε το γκολ

Champions League πόλο: Με buzzer beater της Πλευρίτου ο Ολυμπιακός 7-6 την Ουίπεστ και πλησίασε στο Final-4 - Δείτε το γκολ

H Βάσω Πλευρίτου σκόραρε σε νεκρό χρόνο στη Βουδαπέστη και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό - Ποια είναι η χρυσή σκόρερ 

plet
Χάρη σε γκολ της Βάσως Πλευρίτου σε "νεκρό χρόνο", ο Ολυμπιακός πέρασε και από τη Βουδαπέστη και πλησίασε ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στο final-4 του Champions League υδατοσφαίρισης γυναικών.

Αν και η απόδοσή τους κυμάνθηκε πολύ μακριά από τα στάνταρ τους, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας επικράτησαν 7-6 της Ουίπεστ και έκαναν το "4 στα 4" στον Δ΄ όμιλο της διοργάνωσης, όπου μόνο η Βουλιαγμένη έχει ακόμη κάποιες πιθανότητες να τις απειλήσει.



Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, με πολλά λάθη και άσχημες επιλογές στην επίθεση και 0/4 στην παίκτρια παραπάνω. Μάλιστα ο Ολυμπιακός έμεινε "άσφαιρος" σε ολόκληρο το πρώτο οκτάλεπτο, αλλά την ίδια στιγμή η Ουίπεστ (αγωνιζόμενη χωρίς μία από τις ποιοτικότερες παίκτριές της, τη Νατάσα Ριμπάνσκα) δεν μπορούσε να βρει λύσεις για να πάρει σοβαρό πλεονέκτημα.

Ενα μακρινό σουτ της 17χρονης Χάιντου στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου (είχε πετύχει άλλο ένα παρόμοιο στο πρώτο οκτάλεπτο) έδωσε στην ουγγρική ομάδα προβάδισμα 3-2 και στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου η Μπάκσα ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στα δύο γκολ. Η Ελευθεριάδου έδωσε επιτέλους μία λύση στην παίκτρια πραπάνω και, χωρίς να ανεβάσουν ιδιαίτερα την απόδοσή τους, οι "ερυθρόλευκες" ισοφάρισαν με τη Βάσω Πλευρίτου, ενώ η Ουίπεστ ήταν ακίνδυνη επιθετικά.

Με γκολ της Χυδηριώτη σε παίκτρια παραπάνω, ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ενώ λίγο αργότερα κέρδισε και πέναλτι, αλλά η Ελευθεριάδου νικήθηκε από τη Μαγκιάρι.

Οι γηπεδούχες ισοφάρισαν με πέναλτι της Χάιντου, αλλά με μία πανέξυπνη προσπάθεια από τα 2μ. η Ξενάκη "έγραψε" το 5-6. Οι "ερυθρόλευκες" έβγαλαν στη συνέχεια διαδοχικές άμυνες με παίκτρια λιγότερη, αλλά στο 1΄12΄΄ πριν τη λήξη, οι διαιτητές καταλόγισαν πέναλτι σε βάρος της Σταματοπούλου μετά από απόκρουσή της και η Φάραγκο ισοφάρισε.

Η Ξενάκη υποδέχθηκε τη μπάλα στα 2μ. και κέρδισε καθαρό πέναλτι από την Τίμπα, αλλά ούτε η Ελευθερία Πλευρίτου κατάφερε να νικήσει τη Μαγκιάρι. Ακολούθησε κλέψιμο της Ελευθεριάδου και αποβολή της Σέγκεντι, με τις Ελληνίδες παίκτριες να κυκλοφορούν υπομονετικά τη μπάλα και τη Βάσω Πλευρίτου να "εκτελεί" από αριστερά στην εκπνοή, χαρίζοντας στην ομάδα της τη νίκη με 7-6.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 1-2, 2-3

Διαιτητές: Φαν ντεν Μπεργκ (Ολλανδία), Μπλάσκοβιτς (Κροατία)

Οι συνθέσεις:

ΟΥΙΠΕΣΤ (Μάρτον Μπέντσουρ): Μαγκιάρι, Αουμπέλι 1, Ν. Γκολοπέντσα, Χάιντου 3, Λεντβάι, Βάρο, Μπάκσα 1, Φάραγκο 1, Σέγκεντι, Τίμπα, Ιρμες, Περεστέγκι-Νάγκι, Σ. Γκολοπέντσα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Σάντα, Β. Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο.

Κλείσιμο

Ποια είναι η Βάσω Πλευρίτου 

Η Βάσω Πλευρίτου παίζει από ... μωρό στον Ολυμπιακό μαζί με τις μεγαλύτερες αδελφές της, Μαργαρίτα και Ελευθερία. Είναι η μικρότερη της οικογένειας. 

Είναι γεννημένη 1998 είναι περιφερειακή με πολύ καλό σουτ και με τον Ολυμπιακό έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων 3 φορές το πρωτάθλημα Ευρώπης. 


Παίζει στην εθνική γυναικών ενώ το 2013 ως μέλος της εθνικής Νεανίδων κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μεγάλο της όνειρο είναι να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στους οποίους η Ελλάδα έχει ασημένιο μετάλλιο από το 2004 αλλά δεν έχει συμμετάσχει μετά το 2008. 





Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι πρώτες εικόνες των ομήρων της Χαμάς που απελευθερώθηκαν - Χαιρετούν μέσα από τα ασθενοφόρα

Δίκη για Μάτι: «Ήταν μια τρελή μέρα, εκφράζω τη θλίψη μου στους συγγενείς» είπε ο Τερζούδης στην απολογία του

Αεροπλάνο προκάλεσε... μποτιλιάρισμα στην Αττική Οδό - Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης