Euro Cup, Άρης - Ουλμ 88-99: Δεν άντεξε στην παράταση - Βίντεο

Euro Cup, Άρης - Ουλμ 88-99: Δεν άντεξε στην παράταση - Βίντεο

Ο Άρης έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (81-81) και εκεί έχασε από την πρωταθλήτρια Γερμανίας

aris
Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, ο Άρης δεν κατάφερε να απολαύσει τους καρπούς της προσπάθειάς του καθώς ηττήθηκε στο Nick Galis Hall από την Πρωταθλήτρια Γερμανίας Ουλμ με 88-99 αλλά δικαίως φωνάζει για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη κατάφερε να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Βασίλη Τολιόπουλου κι έχοντας σφόδρα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών, εκεί όμως δεν είχε τις δυνάμεις και τοι καθαρό μυαλό για την ολοκλήρωση της ανατροπής. Η Πρωταθλήτρια Γερμανίας βασίστηκε στη δημιουργία του Νούνιεθ και την εκτέλεση του Ουίλιαμς πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη για την ίδια. Οι «κίτρινοι» χειροκροτήθηκαν θερμά από τους περίπου 4.000 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο σε μια ξεκάθαρη αναγνώριση της προσπάθειάς τους.



Ο αγώνας
Κλείσιμο
Μέσα από την άμυνά του, ο Άρης κατάφερε να ελέγξει την επιθετικότητα της Ουλμ αλλά από νωρίς κλήθηκε να διαχειριστεί προβλήματα με φάουλ (ο Κρις Μπάνκστον χρεώθηκε με δύο φάουλ έπειτα από 160 δευτερόλεπτα). Η γερμανική ομάδα πάτησε πάνω στην κυριαρχία της στη ρακέτα καθώς μέσα από τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ ανανέωσε επιθέσεις και αντέδρασε με 0-6 σερί όταν ο Άρης έκανε απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ (14-17, 8’). Στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου οι «κίτρινοι» βρήκαν πόντους από τον Νίκο Περσίδη και προηγήθηκαν με 21-19.

Ο Άρης είχε ρυθμό στην επίθεση και το επιβεβαίωσε μέσα από τα μακρινά σουτ που έφτιαξε και ευστόχησε ενώ μαζί μ’ ένα έμμεσο τρίποντο του Μάρκους Καρ ξέφυγε με +9 (30-21). Η γερμανική αντίδραση θεωρούταν αναμενόμενη και εκφράστηκε μέσα από τη δημιουργία του Νούνιεθ και την εκτέλεση του Ουίλιαμς (33-29, 15’). Τον επίλογο του πρώτου μέρους έγραψε ο Καρ (12π.) δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (42-41).

Διατηρώντας καλή επαφή με το καλάθι από μακρινή απόσταση, ο Άρης έκανε νέα απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ στις αρχές του δεύτερου μέρους (50-45) αλλά εκεί ένα γλίστρημα του Γκάλινατ και οι οκτώ διαδοχικοί πόντοι που πέτυχε η Ουλμ σε μια επίθεση (σ. σ. ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων Κλίπιζ και στη συνέχεια δόθηκε αντιαθλητικό φάουλ εις βάρος του ΝτεΣόουζα) άλλαξαν εκ νέου τις ισορροπίες (51-53, 24’). Ο Άρης ενίσχυσε το εξαιρετικό ποσοστό του στο μακρινό σουτ καθώς δύο τρίποντα των Χάρελ, Τολιόπουλου στοιχειοθέτησαν το δικό του σερί (57-53, 25’), θα μπορούσε όμως να είχε αξιοποιήσει περισσότερο την αποτελεσματική άμυνά του (59-55, 30’).


Η Ουλμ έβαλε διαδοχικά μακρινά σουτ στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου (64-68, 33:30), ο Άρης απάντησε με τον ίδιο τρόπο (70-70) κι έτσι οι λεπτές ισορροπίες διατηρήθηκαν με τους «κίτρινους» να εκφράζουν παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις. Εκεί ο Νούνιεθ ανέλαβε περισσότερες πρωτοβουλίες για τη γερμανική ομάδα καθώς ο Άρης δυσκολεύτηκε να βρει λύσεις στην επίθεση (74-77, 38’). Ένα καλάθι του Ντε Σόουζα μείωσε τη διαφορά στον πόντο (78-79), 50’’ πριν το τέλος. Εκεί οι διαιτητές έχασαν για δεύτερη φορά – μέσα σε τρία λεπτά – παράβαση βημάτων του Νούνιεθ ενισχύοντας τον έντονο εκνευρισμό που υπήρχε στο γήπεδο και βρίσκοντας λέι απ η Ουλμ διατήρησε το μαξιλαράκι των τριών πόντων (78-81) 26’’ πριν το τέλος. Εκεί ο Άρης έψαξε το τρίποντο και το βρήκε από τον Τολιόπουλο (81-81) αφήνοντας επίθεση 6.9’’ στην Ουλμ. Ο Φιγκερόα ανέλαβε το τελευταίο σουτ, αστόχησε έξω από τα 6.75 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Η παράταση δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Άρη καθώς ο Σόουζα αστόχησε σε δύο λέι απ, έκανε κι ένα λάθος και η Ουλμ ξέφυγε με 81-89 (42’). Ο Άρης και πάλι αναζήτησε έναν ηγέτη (86-91, 43’). Εκεί ο Καρ αστόχησε σε μια κρίσιμη επίθεση, η Ουλμ βρήκε καλάθι και ανεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά στα επίπεδα των επτά πόντων, ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Άρης ήταν ευάλωτος στην άμυνα στο πεντάλεπτο της παράτασης και ο ίδιος έχασε τρία φαινομενικά εύκολα καλάθια με τους ΝτεΣόουζα-Καρ. Δικαίως διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις των διαιτητών στην τελευταία περίοδο της κανονικής διάρκειας.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τρέβιον Ουίλιαμς έκανε εξαιρετικό παιχνόιδι για την Ουλμ με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.


ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Νούνιεθ τελείωσε με νταμπλ-νταμπλ (10π., 10ασ.) ενώ ο Φιγκερόα αν και αστόχησε στο τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας, έκανε δουλίτσα για την ομάδα του.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Μάρκους Καρ έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Άρη, ο Βασίλης Τολιόπουλος προσπάθησε για την ανατροπή ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Άρης δεν πήρε κάτι από τον Μπάνκστον ενώ ο Γκάλινατ ήταν άστοχος. Στην παράταση ο ΝτεΣόουζα ήταν ο μοιραίος. Με πολλά λάθη αλλά και κακές αποφάσεις το παιχνίδι του ΝτεΠάουλα, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Άρη και ο Τζάλοου.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Άρης υποδέχεται τον Προμηθέα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ιταλία για τον αγώνα με την Τρέντο ενώ η πρωτοπόρος του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ουλμ θα φιλοξενήσει την Μπουργκ.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 42-41, 59-55, 81-81 (κ.α.), 88-99

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Σταμάτης Γαρδέλης έφτασε στο έσχατο σημείο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή, λέει ο δικηγόρος του

Τα λόγια μου περνούν από κόσκινο, δεν θα αφήσω τους «νοικοκύρηδες» στη δεξιά, λέει ο Κασσελάκης για την «παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα»

«Στα 53 μου θα τις έτρωγα»: Οπαδοί περικύκλωσαν και έβριζαν τον Λιάγκα όταν πήγε στο OPAP Arena
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης