«Φωνάζουν» οι Γάλλοι για το γκολ του Κομάν που δεν μέτρησε ποτέ στο παιχνίδι με την Ελλάδα - Βολές Γκριεζμάν κατά UEFA - Βίντεο, φωτογραφίες

«Φωνάζουν» οι Γάλλοι για το γκολ του Κομάν που δεν μέτρησε ποτέ στο παιχνίδι με την Ελλάδα - Βολές Γκριεζμάν κατά UEFA - Βίντεο, φωτογραφίες

VARβάτη κλοπή, λένε οι Γάλλοι, που διαμαρτύρονται για τη μη χρήση του goal line technology - H θέση της ΕΠΟ για το θέμα

france_1
Στο 90' του αγώνα της Ελλάδας με τη Γαλλία στην OPAP Arena ο Κομάν σκόραρε, αλλά ο VAR δεν μέτρησε ποτέ το γκολ που θα έδινε προβάδισμα (3-2) στους «τρικολόρ», αφού η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη την τελική γραμμή. 

Ο VAR δεν είχε στη διάθεσή του το goal line technology (το οποίο θα ξεκαθάριζε 100% εάν πέρασε ή όχι την γραμμή) αφού δεν είναι υποχρεωτικό στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης αλλά είναι υποχρεωτικό για το Euro 2024.

Μετά το ακυρωθέν γκολ του Κομάν η Γαλλία έμεινε στο 2-2 με την Ελλάδα και δεν μπόρεσε να κυνηγήσει την 1η θέση στο raking της FIFA για το 2023, η οποία πήγε στην Αργεντινή.

 

Οι Γάλλοι και τα ΜΜΕ τους «φωνάζουν» για το γκολ και για την μη χρήση του goal line technology και κανείς δεν θα μάθει εάν η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη ή όχι την γραμμή. 

«Δεν υπήρχε goal line technology έτσι; Η UEFA έχει πολλά λεφτά, αλλά δεν καταφέρνει να τα χρησιμοποιεί όλα όπως πρέπει, ώστε να ξέρουμε αν υπήρχε στην συγκεκριμένη φάση στο τέλος ένα γκολ ή όχι. Αν θέλουν να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια, τους ζητάμε ακόμα περισσότερη τεχνολογία» είπε ο Αντουάν Γκριεζμάν μετά το παιχνίδι για το θέμα. 

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx4txzdor9ox)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx4tk8ojp7z5)


Από την πλευρά του ο εκλέκτορας της Εθνικής Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν σημείωσε: «Αυτό που με λυπεί είναι ότι μιλάμε για ένα ματς διεθνούς επιπέδου. Θα μπορούσε να διακυβεύεται η πρόκριση σε αυτό το ματς. Παίξαμε σε ένα γήπεδο που δεν είχε goal line technology. Γιατί δεν υπήρχε; Προφανώς δε συνάδει με τις απαιτήσεις σε αυτό το επίπεδο. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση των διαιτητών, υποφέρουν.



Δεν υπήρχε γιατί… κοστίζει ακριβά. Προφανώς και αυτό δεν συνάδει με τις απαιτήσεις στο ανώτερο επίπεδο. Βάζω την θέση μου σε αυτή των διαιτητών. Υποφέρουν. Ο κύριος από το VAR είναι σίγουρος 99% ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή, όμως μένει αυτό το 1% που με βάση τις φωτογραφίες… Τέλος πάντων.

Χάσαμε την ευκαιρία να είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας της FIFA στο τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, δεν ήταν η απουσία Goal Line Technology που μας έκανε να δεχθούμε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, κάναμε αυτό που έπρεπε για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και να θέσουμε τις βάσεις για να το κερδίσουμε».

Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς και ένα από τα πιο έγκυρα σάιτ της Γαλλίας σε θέματα αθλητισμού το  RMC Sport. 

Στο κείμενο που δημοσιεύει με τίτλο: « Ελλάδα - Γαλλία: Γιατί δεν υπήρξε goal line technology» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η μη χρησιμοποίησή του στα προκριματικά του Euro είναι ίσως θέμα οικονομίας για την Ελληνική Ομοσπονδία και συνεχίζει: «Εάν η διοργανώτρια ένωση ενός αγώνα στην προκριματική φάση διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα goal line technology στο γήπεδο και επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τον αγώνα, πρέπει να λάβει τη συμφωνία της φιλοξενούμενης ομάδας και την έγκριση της UEFA μέσω της επίσημης διαδικασίας έγκρισης που κοινοποιείται από την UEFA». 

Αν και η OPAP Arena που θα φιλοξενήσει το 2024 τον τελικό του Conference League είναι εξοπλισμένη και με αυτή την τεχνολογία η διαδικασία έγκρισης προφανώς δεν ξεκίνησε ποτέ και για τον λόγο αυτό κανείς δεν θα μάθει εάν πέρασε ή όχι ολόκληρη η μπάλα. 

To μπαλάκι για το ποια παιχνίδια θα έχουν το goal line technology πέφτει στην UEFA. Αυτό έκανε και η ΕΠΟ η οποία πήρε θέση για το θέμα: «Δεν χρησιμοποιείται πουθενά σε επίπεδο Εθνικών ομάδων το goal line technology. Είναι απόφαση της UEFA να μην χρησιμοποιείται από κανέναν σε επίπεδο Εθνικών. Ακόμα και οι Ομοσπονδίες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή στα Πρωταθλήματά τους απαγορεύονται να τη χρησιμοποιούν στους αγώνες των Εθνικών».



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα Black Friday, -50%!

Θεσσαλονίκη: «Ενήργησε μόνος του» λέει η διευθύντρια ιδιωτικού σχολείου για την περίεργη ληστεία σε κέντρο αισθητικής

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωστών για τη 16χρονη που πέθανε από ναρκωτικά: «Από τη μύτη της έβγαινε καφέ υγρό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης