Προκριματικά Euro 2024: Αγχωθηκε, αλλά πέρασε στα τελικά η Σερβία - Δείτε τα γκολ

Προκριματικά Euro 2024: Αγχωθηκε, αλλά πέρασε στα τελικά η Σερβία - Δείτε τα γκολ

Η Σερβία των Ζίβκοβιτς, Τζούρισιτς, Μλαντένοβιτς γλίτωσε το έμφραγμα και αποσπώντας ισοπαλία (2-2) από τη Βουλγαρία του σκόρερ Ντεσπόντοφ «έκλεισε» θέση στο Euro - Έχασε την απευθείας πρόκριση το Μαυροβούνιο του «δημιουργού» Γιόβετιτς

27957848
Κόντεψαν να έρθουν τα... πάνω κάτω στον 7ο όμιλο, που είναι γεμάτος από παίκτες των «μεγάλων» της Superleague, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε.

Η Σερβία των Ζίβκοβιτς, Τζούρισιτς και Μλαντένοβιτς (βασικοί οι δύο πρώτοι - πέρασε ως αλλαγή ο τελευταίος) αγχώθηκε απέναντι στη Βουλγαρία του Κιρίλ Ντεσπόντοφ ωστόσο, χάρη στην ισοπαλία (2-2) μπόρεσε να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Euro 2024!

Η τελευταία φορά που οι Σέρβοι είχαν δώσει το «παρών» σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν το μακρινό 2000, όταν αγωνίζονταν βέβαια υπό την ονομασία Σερβία-Μαυροβούνιο, άρα αυτή η πρόκριση αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη της ιστορίας τους.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ από την ισοπαλία της Σερβίας και ΕΔΩ τα γκολ από τη νίκη της Ουγγαρίας.

Το Μαυροβούνιο του Στέφαν Γιόβετιτς από την άλλη, κυνήγησε το δικό του θαύμα (ήθελε μόνο δική του νίκη και ήττα της Σερβίας), όμως δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση αφού ηττήθηκε με ανατροπή από την Ουγγαρία (3-1) και η Σερβία ισοφάρισε τη Βουλγαρία.

Στο ματς του Λέσκοβατς, η ομάδα του Στοΐκοβιτς άνοιξε το σκορ και έθεσε βάσεις νίκης και πρόκρισης με την κοντινή κεφαλιά του Βελίκοβιτς στο 17'. Την ίδια ώρα, το Μαυροβούνιο με κεφαλιά του Ρούμπεζιτς από ασίστ του Γιόβετιτς πήρε το προβάδισμα στην έδρα της Ουγγαρίας στο 36'.

Κλείσιμο
Η Σερβία δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0 και η Βουλγαρία ανέβασε την απόδοσή της σταδιακά. Έτσι, στο δεύτερο μέρος γύρισε τούμπα το ματς με τον Ρούσεφ στο 59' και τον Ντεσπόντοφ στο 69'

Αυτό, σε συνδυασμό με το 1-0 της παρέας του Γιόβετιτς στη Βουδαπέστη, θα έδινε το απευθείας εισιτήριο στο Μαυροβούνιο.

Η χαρά των Μαυροβουνίων ωστόσο, και φυσικά και η... παγωμάρα των Σέρβων, διήρκεσε για δευτερόλεπτα. Στο ίδιο λεπτό που ο παίκτης του ΠΑΟΚ σόκαρε με το γκολ του το Λέσκοβατς, ο Σόμποζλαϊ με δύο τέρματα σε ένα λεπτό έκανε την ανατροπή για την Ουγγαρία και «σκότωσε» τα όνειρα του Μαυροβουνίου.

Το τελικό 2-2 για τη Σερβία διαμόρφωσε ο Μπάμπιτς στο 82', ενώ το 3-1 έκανε για τους Ούγγρους έκανε στις καθυστερήσεις ο Ναγκί.

Τα αποτελέσματα
Ουγγαρία - Μαυροβούνιο 3-1
Σερβία - Βουλγαρία

Τελική βαθμολογία
Ουγγαρία 8 (16-7) 18
Σερβία 8 (15-9) 14
Μαυροβούνιο 8 (9-11) 11
Λιθουανία 8 (8-14) 6
Βουλγαρία 8 (7-14) 4

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Euro 2024:
Γερμανία
Βέλγιο
Γαλλία
Πορτογαλία
Ισπανία
Σκωτία
Τουρκία
Αυστρία
Αγγλία
Ουγγαρία
Σλοβακία
Αλβανία
Δανία
Ολλανδία
Ελβετία
Ρουμανία
Σερβία

Ειδήσεις σήμερα

Από τη Νικαράγουα η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου - Η νέα «Μις Υφήλιος»

Ο «δεκάλογος» του ΣΕΒ για εκπτώσεις και προσφορές εν όψει Black Friday - Επιτρέπονται οι εκπτώσεις «διαρκείας»;


Δεν γνώριζε η Χαμάς για το μουσικό φεστιβάλ όταν μπήκε στο Ισραήλ - Εκτιμήσεις για πυρά και κατά διαδηλωτών από ισραηλινό ελικόπτερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης