Ναδάλ: «Θα επιστρέψω, δεν ξέρω ακόμα πού και πότε»

Ναδάλ: «Θα επιστρέψω, δεν ξέρω ακόμα πού και πότε»

Τι δήλωσε ο Ράφαελ Ναδάλ από τη Βαρκελώνη για την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στην ενεργό δράση, τι είπε για τους στόχους του και τον Νόβακ Τζόκοβιτς

s2-tennis
Την επιστροφή του στη δράση μέσα στο 2024 προανήγγειλε ο Ράφαελ Ναδάλ, έπειτα από μια χρονιά στην οποία πρακτικά απουσίασε από τα κορτ.

Ο Ισπανός στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στη Βαρκελώνη μίλησε για την εξέλιξη της φυσικής του κατάστασης, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει: «Κάποια μέρα θα ξαναπαίξω τένις, δεν μπορώ ακόμα να πω πού θα γίνει η επιστροφή μου και πότε θα γίνει, αλλά είμαι ευχαριστημένος με το πώς εξελίσσονται τα πράγματα».

Ο κόσμος του τένις θα ήθελε να δει τη μεγάλη επιστροφή του στο Αυστραλιανό Όπεν τον Ιανουάριο, όμως ο Ναδάλ ξεκαθάρισε: «Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον, αλλά στο τέλος όταν συμβεί ή όταν ξέρω σίγουρα πότε θα επιστρέψω, θα το πω. Όταν μάθω τι θα κάνω, θα είμαι ο πρώτος που θα σας πω κάτι σίγουρο για αυτό».

Ήταν στη Μελβούρνη όταν ο Ναδάλ έπαιξε τον τελευταίο του επίσημο αγώνα στις 18 Ιανουαρίου 2023, όταν έχασε στον 2ο γύρο από τον Μακένζι Ντόναλντ και ξεκίνησε την προσπάθεια για να αναρρώσει από τον τραυματισμό του στο αριστερό πόδι.
Κλείσιμο

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι θα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις στο να είσαι παίκτης υψηλού επιπέδου. Αλλά, αν δεν είχα την πεποίθηση ότι προσπαθώ να είμαι ανταγωνιστικός, μάλλον δεν θα έκανα όλα όσα έκανα τους τελευταίους μήνες και δεν θα συνέχιζα να καταβάλλω όλη την προσπάθεια που χρειάζεται στην ηλικία μου για να ανταγωνίζονται σε αυτό το επίπεδο. Η καριέρα μου ήταν πολύ μεγάλη και δεν αρνούμαι ότι τα χρόνια με βαραίνουν» είπε ο Ναδάλ.

«Δεν θα ξεπεράσω τον Τζόκοβιτς»

Ο Ισπανός σταρ δεν θεωρεί, μέχρι σήμερα, πραγματικό στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά το γεγονός ότι ο Κάρλος Αλκαράθ παραδέχτηκε ότι ονειρεύεται να τα καταφέρει και να κάνουν ένα ζευγάρι διπλών με το είδωλό του στο Παρίσι. Δεν είναι καν στο στόχαστρο του Ναδάλ η προσπαθήσει να ξεπεράσει τους 24 τίτλους slam του Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Δεν θα τον ξεπεράσω, δεν νομίζω ότι είμαι σε θέση να επιδιώξω έναν τέτοιο στόχο. Ζω μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα, δεν έχω παίξει για ένα χρόνο και για μένα προσωπική επιτυχία είναι να διατηρήσω τον ενθουσιασμό μου και να επιστρέψω στο γήπεδο».

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης