Τζόκοβιτς-Ρούνε 2-1: Νικηφόρα πρεμιέρα στα ATP Finals και Νο1 στο τέλος της χρονιάς - Δείτε βίντεο

Τζόκοβιτς-Ρούνε 2-1: Νικηφόρα πρεμιέρα στα ATP Finals και Νο1 στο τέλος της χρονιάς - Δείτε βίντεο

Ο Σέρβος έπειτα από αγώνα τριών ωρών νίκησε τον Δανό στην πρεμιέρα του στο Τορίνο και σφράγισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης

novak
O Nόβακ Τζόκοβιτς άρχισε επιτυχημένα τη διατήρηση του τίτλου στα ATP Finals στο Τορίνο, επικρατώντας επί του Χόλγκερ Ρούνε με 7-6(4), 6-7(1), 6-3 έπειτα από αγώνα τριών ωρών και τεσσάρων λεπτών.

Με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική στον όμιλο που άνοιξε το μεσημέρι της Κυριακής (12/11) με τη νίκη του Γιάνικ Σίνερ κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Παράλληλα με τη νίκη αυτή, ο Τζόκοβις σφράγισε και μαθηματικά την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ό,τι και να συμβεί στη συνέχεια του τουρνουά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwx9g32gsay1)
Κλείσιμο


Προβάδισμα στο tie break o Τζόκοβιτς

Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε τρεις στη σειρά πόντους από το 15-30, για να κάνει το 1-0 και έπειτα με άνεση το 2-1, όμως ο Ρούνε είχε απαντήσεις στα δικά του service games για το 2-2.

Οι πρώτες ευκαιρίες για break ήταν για τον Ρούνε, που προηγήθηκε με 15-40, όμως ο Τζόκοβιτς τις «έσβησε», με τον Δανό να παίρνει το αβαντάζ, μετά το διπλό λάθος από τον Σέρβο και να φθάνει στο break, παίρνοντας την πρωτοπορία με 3-2. Ο Ρούνε υπέπεσε σε δύο διπλά λάθη, με τον Τζόκοβιτς να παίρνει το αβαντάζ για την πρώτη του ευκαιρία για break και να το πετυχαίνει, μετά το άστοχο σε εκτέλεση drop shot από τον αντίπαλό του (3-3).

Ο Τζόκοβιτς με άνεση ανέκτησε το προβάδισμα 4-3, πριν ο Ρούνε με το πρώτο love game στο παιχνίδι ισοφαρίσει σε 4-4. Το διαφαινόμενο love game από τον Τζόκοβιτς, έφθασε στο 40-40, όμως ο Σέρβος με winner και άσο έκανε το 5-4. Ο Ρούνε βρέθηκε στο 0-30, όμως με ψυχραιμία και με άσο έκλεισε το 10o game για το 5-5.

O νεαρός Δανός πίεσε τον Τζόκοβιτς στο 11ο game και από το 40-15 με δυο winners έκανε το 40-40, αλλά και πάλι ο Σέρβος έκλεισε τo game για το 6-5, όμως ο Ρούνε ισοφαρίζοντας σε 6-6 έστειλε το σετ στο tie break. O Ρούνε άρχισε με μίνι breaκ, όμως το έχασε αμέσως (2-1), με τον Τζόκοβιτς να προσπερνά με 3-2 στα δικά τους σερβίς, με δύο στη σειρά μίνι break να ξεφεύγει με 5-2 και να φθάνει σε διπλό set point στο 6-4, κατακτώντας το σετ με 7-6(4) σε 71 λεπτά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwx699b4khy9)


Απάντησε με το ίδιο νόμισμα ο Ρούνε

Ο Ρούνε βγάζοντας έναν winner και δύο άσους, κατέκτησε το εναρκτήριο game στο 2ο σετ και προηγήθηκε 15-40 και με το λάθος από τον Τζόκοβιτς πέτυχε το break (2-0).

Στο 3o game o Ρούνε απειλήθηκε τρεις φορές με break point, με άσο και winner, σε ράλι 25 πόντων, απάντησε στις δυο πρώτες περιπτώσεις, όμως ο Τζόκοβιτς με δικό του winner, έφθασε στο ζητούμενο, μειώνοντας σε 2-1 και σερβίροντας ισοφάρισε σε 2-2. Mε τον 10ο άσο στο παιχνίδι ο Ρούνε έκλεισε το 5ο game, για να ακολουθήσει love game, με δύο άσους απο τον Τζόκοβιτς για 3-3.

To ρεσιτάλ από τη γραμμή τού σερβίς συνεχίστηκε, τρεις στη σειρά άσοι από τον Ρούνε για νέο love game και 4-3. Ο Τζόκοβιτς με τρεις winners και έναν άσο, ισοφάρισε εκ νέου σε 4-4, αλλά ο Ρούνε πήρε και πάλι το προβάδισμα με 5-4.

Mε μπάκχαντ winner o Ρούνε δημιούργησε set point (30-40) στο 10 game, όμως ο Τζόκοβιτς με τρεις πόντους στη σειρά έκανε το 5-5.
Το 5ο διπλό λάθος στον αγώνα ο Ρούνε το «έσβησε» με τον 15ο άσο, για να προηγηθεί με 6-5 και να εξασφαλίσει μίνιμουμ το tie break, όπως και συνέβη, με τον Τζόκοβιτς να ισοφαρίζει σε 6-6. Εντυπωσιακός ο Ρούνε προηγήθηκε 6-0, για να κατακτήσει το σετ με 7-6(1) για το 1-1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwx6uswwz1lt)


Πρώτα διέλυσε δύο ρακέτες, μετά καθάρισε ο Τζόκοβιτς

O Τζόκοβιτς άρχισε love game το 3ο σετ, προηγήθηκε 15-40 και μετά το διπλό λάθος από τον Ρούνε, έφθασε στο break για το 2-0.
Με δυο διαδοχικά διπλά λάθη από τον Τζόκοβιτς και έναν winner, ο Ρούνε προηγήθηκε 15-40 και αμέσως πέτυχε το break (2-1) με τον Τζόκοβιτς να ξεσπά σε δυο ρακέτες στην καρέκλα του.

O Ρούνε έφερε το σετ στο 2-2 με love game, όμως σε εκείνο το σημείο μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή. Ο Τζόκοβιτς αρχικά έκανε το 2-1, στο καθοριστικό σημείο βρήκε break για το 4-2 και ξέφυγε με 5-2. Ο Ρούνε μείωσε σε 5-3, όμως ο Τζόκοβιτς σερβίροντας έκλεισε το σετ με love game στο 6-3, εξασφαλίζοντας την πρώτη νίκη στα ATP Finals.

Η βαθμολογία στον όμιλο
1.Σίνερ 1-0 (2-0 σετ)
2.Τζόκοβιτς 1-0 (2-1 σετ)
3.Ρούνε 0-1 (1-2 σετ)
4.Τσιτσιπάς 0-1 (0-2 σετ)




Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαση σε δόσεις - Εκτός η «Ομπρέλα», μένει ώσπου να... φύγει η Αχτσιόγλου και χαρακτηρίζει ακροδεξιό τον Κασσελάκη

Εύη Βατίδου: Μας εμβόλισε λένε οι επιβάτες της μοτοσικλέτας - Την έβρισε και την απείλησε, απαντά ο Κούγιας

Νέο πανηγύρι των τρολ της Κουμουνδούρου: «Πυρά» σε Αχτσιόγλου και «Ομπρέλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης