ΕΠΟ: Απορρίφθηκε η έφεση του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό - Στο CAS οι Πειραιώτες

ΕΠΟ: Απορρίφθηκε η έφεση του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό - Στο CAS οι Πειραιώτες

Το παιχνίδι κατακυρώνεται στον Παναθηναϊκό με 3-0, αφαιρείται ένας βαθμός από τον Ολυμπιακό και τιμωρείται με δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

olympiakos_pao
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να απορρίψει την έφεση του Ολυμπιακού κι έτσι το ντέρμπι πηγαίνει στον Παναθηναϊκό άνευ αγώνος με 3-0. Παράλληλα, αφαιρείται από τους Πειραιώτες ένας βαθμός και τους επιβάλλεται ποινή κεκλεισμένων των για τα δύο επόμενα εντός έδρας ματς. 

Η τιμωρία αυτή είχε επιβληθεί από την αθλητικό δικαστή της Super League λόγω της διακοπής του παιχνιδιού της 22ας Οκτωβρίου στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Κάποιος από την εξέδρα, ο οποίος και βρέθηκε, πέταξε μια κροτίδα κοντά στον χώρο προθέρμανσης των δύο ομάδων. 

Ο θόρυθος... έριξε στο χορτάρι τον παίκτη του ΠΑΟ, Χουάνκαρ, ο οποίος οδηγήθηκε στο ιατρείο του γηπέδου. Μαζί του ακολούθησε όλη η ομάδα του ΠΑΟ. Η διακοπή έγινε στο 49' λίγο μετά την ισοφάριση (1-1) από πλευράς Ολυμπιακού.

Μετά από 2 και πλέον ώρες το παιχνίδι διακόπηκε από τον Ιταλό διαιτητή Μαρέσκα και η τύχη του κρίθηκε στα δικαστήρια. Ο παίκτης διακομίστηκε στο "ΥΓΕΙΑ" για εξετάσεις και παραπονούμενος ότι έχει πρόβλημα με την ακοή του. 

Κλείσιμο
Η αθλητική δικαστής της Λίγκας τιμώρησε τον Ολυμπιακό με μηδενισμό στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ, με αφαίρεση ενός βαθμού και με τιμωρία έδρας (2 αγωνιστικές). Ο Ολυμπιακός έκανε έφεση στην ΕΠΟ και μετά από μια εβδομάδα αυτή απορρίφθηκε και παρέμεινε η ποινή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται τυπικά αμφότερες τις εφέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ’ αριθμόν 280/27-10-2023 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1.

Απορρίπτει κατ’ ουσίαν τις εφέσεις.

(αγώνας της 22/10/2023, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, για το πρωτάθλημα της Super League 1)»

Επίκειται προσφυγή στο CAS

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της πειραιώτικης ΠΑΕ ήρθε από τον αντιπρόεδρο Κώστα Καραπαπά, ο οποίος προανήγγειλε προσφυγή στο CAS.

H ανάρτηση του Κώστα Καραπαπά

«Το έγκλημα ολοκληρώθηκε. Η αλλοίωση του πρωταθλήματος είναι πλέον γεγονός. Ο Ολυμπιακός θα προσφύγει στο CAS και θα στραφεί νομικά κατά όλων όσων συντέλεσαν σε αυτό. Ο κόσμος μας, η ομάδα, οι προπονητές, η διοίκηση είμαστε μια γροθιά. Και θα κατακτήσουμε τους στόχους μας ότι και αν συμβεί» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ επιβεβαιώνοντας και την «αίσθηση» που έχουν στο λιμάνι για την απόρριψη της Έφεσης αλλά και την διάθεση να τραβήξουν αυτή την ιστορία ως το Διεθνές Δικαστήριο της Λοζάνης.

Δεν σταματά όμως εκεί. «Δεν θα ξεχάσουμε, τους ΑΦΩΝΟΥΣ πολιτικούς της περιφέρειας μας και όλης της χώρας, την απούσα από όσα τραγικά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο Κυβέρνηση, και τον όμιλο Μετροπόλιταν – ΥΓΕΙΑ που έπαιξε σε εκατομμύριά φιλάθλους της ομάδας μας ένα βρόμικο παιχνίδι» συμπληρώνει υπενθυμίζοντας πως όλο αυτό το διάστημα έχουν συμβεί πολλά και διάφορα. Από εδώ και στο εξής θα γευτείτε τους καρπούς όσων σπείρατε…». 


karapapas_epo




Ειδήσεις σήμερα:

Τα ερωτήματα για τη μοιραία πτώση του μονοκινητήριου που κατέπεσε στο Μάλεμε

Σπύρος Φωκάς: Η γυναίκα που τον κατέστρεψε οικονομικά την εποχή της δόξας του και τα «αγκάθια» της ζωής του


Το αιχμηρό σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τις διαγραφές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης