EuroCup, Μπούντουτσνοστ-Άρης 63-65: Απίθανη ανατροπή από το -16

EuroCup, Μπούντουτσνοστ-Άρης 63-65: Απίθανη ανατροπή από το -16

Ο Άρης δεν... πάγωσε όταν βρέθηκε στο -16 και με ψυχή χιλίων λεόντων και τρομερή άμυνα έκανε σπουδαία νίκη μέσα στην Ποντγκόριτσα επί της Μπούντουτσνοστ με 63-65 για την 6η αγωνιστική του Eurocup

Aris4
Αυτό που έκανε η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη στην τελευταία περίοδο ήταν εκπληκτικό. Αν και βρέθηκε στο -16 στο πρώτο ημίχρονο αλλά και στο -10 στις αρχές της τελευταίας περιόδου βασίστηκε και πάλι στην άμυνά της, δεν επέτρεψε στους Μαυροβούνιος να σημειώσουν περισσότερους από επτά πόντους στην τελευταία περίοδο και αφού ροκάνισε τη διαφορά πήρε μια τεράστια νίκη χάρη και στην ηγετική φυσιογνωμία του Δημήτρη Κατσίβελη. Μέχρι τότε, ο έμπειρος γκαρντ είχε 0/6 σουτ και τέσσερα λάθη αλλά στην κρίσιμη στιγμή πήρε όλες τις ευθύνες πάνω του. Τρομερό παιχνίδι και από τους ψηλούς της ελληνικής ομάδας καθώς Σανόγκο και ΝτεΣόουζα πλησίασαν το νταμπλ νταμπλ ενώ ο Μπάνκστον κράτησε την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο.

Ο αγώνας
Για σχεδόν 15 αγωνιστικά λεπτά, όλα πήγαν στραβά κι ανάποδα για τον Άρη. Ξεκίνησε με 1/12 άστοχες επιθέσεις κι αν στην αρχή τον κράτησε η άμυνά του (8-2, 5’) και στη συνέχεια η δημιουργία του Μποχωρίδη με την εκτέλεση του Μπάνκστον η συνέχεια δεν ήταν όμοια καθώς η Μπούντουτσνοστ κυριάρχησε σε δύναμη και ταχύτητα φτάνοντας στο +9 (20-11) στο τέλος της περιόδου. Η δε ελληνική ομάδα είχε 5/16 σουτ και έξι λάθη καθώς η είσοδος του Μάρκους Καρ στο παιχνίδι κάθε άλλο παρά βελτίωσε την κατάσταση.

Με ακόμη χειρότερη απόδοση στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου και το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο, η διαφορά πήγε στο +15 (26-11) για την Μπούντουτσνοστ έπειτα από τρία λεπτά με κορυφαίο τον Μακούντου (14π.). Ο Άρης δεν βρήκε δημιουργία από τους «κοντούς» παρά μόνο λάθη, είδε και τον Βασίλη Τολιόπουλο να φτάνει τα τρία ατομικά φάουλ σε λιγότερα από τρία λεπτά συμμετοχής! Η διαφορά πήγε έως το +16 (35-19, 16') για τους γηπεδούχους κι εκεί η ελληνική ομάδα άλλαξε ολοκληρωτικά. Δύο διαδοχικά τρίποντα των Μποχωρίδη (6π.), Σανόγκο έδειξαν παλμό (35-24, 18') για να ακολουθήσουν τα καρφώματα του Μπάνκστον (12π.), ένα έμμεσο τρίποντο του Γκάλινατ (11π.) και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 39-34 και με άστοχο σουτ τριών πόντων από τον Ρόνι Χάρελ.

Κλείσιμο
Ο Άρης ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με πέντε γρήγορους πόντους αλλά ακολούθησαν διαδοχικά λάθη και οι πόντοι των γηπεδούχων στο transition παιχνίδι (51-41, 24'). Τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ και καλάθια του ΝτεΣόουζα κράτησαν τον Άρη σε μια στιγμή όμως που το βασικό ζητούμενο ήταν η μείωση της διαφοράς (56-47, 28'). Ο σέντερ από την Ανγκόλα συνέχισε με δύο ακόμη καλάθια και σε συνδυασμό με τις άμυνες που βγήκαν, η ελληνική ομάδα μείωσε σε 56-51 στο τέλος της περιόδου.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη απώλεσε δύο ευκαιρίες για την περαιτέρω μείωση της διαφοράς για να ακολουθήσει μια αμφιλεγόμενη φάση στον αιφνιδιασμό όπου ένα καθαρό φάουλ σε προσπάθεια του Χάρελ εξελίχθηκε σε αντιαθλητικό εις βάρος του Αμερικανού του Άρη (60-51, 32'). Εκεί η ελληνική ομάδα έβγαλε εξαιρετικές άμυνες βασιζόμενη στη ζώνη, βασίστηκε και στο πείσμα του Σανόγκο και στις δύο πλευρές του παρκέ και αφού ροκάνισε τη διαφορά πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με το πρώτο καλάθι του Κατσίβελη (60-61, 37') για να ακολουθήσει ένα ακόμη από τον έμπειρο γκαρντ αυξάνοντας το σερί στο 0-12. Ο Γκάλινατ πέταξε στα σκουπίδια μια μοναδική ευκαιρία για τη διεύρυνση της διαφοράς, ακολούθησες ένα επιθετικό φάουλ του Σανόγκο και στη συνέχεια είχε 1/2 βολές (62-64) 50'' πριν το τέλος. Τον μιμήθηκε ο Ράιτ της Μπούντουτσνοστ. Στην πιο κρίσιμη επίθεση του Άρη, οι διαιτητές πήραν μια κακή απόφαση υποστηρίζοντας ότι ο Μποχωρίδης πάτησε την πλάγια γραμμή. Κι έτσι τα τελευταία 24'' ο Άρης χρειάστηκε μια άμυνα για να κερδίσει (63-64). Ο Ράιτ αστόχησε στην κρίσιμη επίθεση των Μαυροβούνιων υπό την πίεση του Μποχωρίδη και ο Κατσίβελης πήγε στη γραμμή 2.6'' πριν το τέλος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Πού αλλού (;) στην τρομερή άμυνα του Άρη στην τελευταία περίοδο όπου δεν άφησε την Μπουντούτσνοστ να πετύχει περισσότερους από επτά πόντους!

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Άρης δεν είχε ξεκάθαρο MVP αλλά διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανά δεκάλεπτο, δύο παίκτες (Σανόγκο, ΝτεΣόουζα) που πλησίασαν το double double . Ωστόσο, η τελευταία περίοδος ανήκε στον Κατσίβελη.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κρις Μπάνκστον έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά κράτησε την ομάδα του. Το ίδιο ισχύει και για τον Λευτέρη Μποχωρίδη ο οποίος έβγαλε την τελευταία άμυνα.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Μπούντουτσνοστ δεν πήρε τίποτα από τον Μπράντον Πολ και ελάχιστα πράγματα από τον Κόλμπι Ρος.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Μακούντου έκανε καλό παιχνίδι για τους γηπεδούχους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Προφανώς οι επτά πόντοι της Μπουντούτσνοστ στην τελευταία περίοδο και το μόλις ένα καλάθι που σημείωσε, 8:16 πριν το τέλος του αγώνα!

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Άρης θα υποδεχθεί (12/11) τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Γαλλία για τον αγώνα (14/11) με την Μπουργκ ενώ η Μπούντουτσνοστ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ουλμ.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 39-34, 56-51, 63-65

Ειδήσεις σήμερα:

Πτήση με μαχητικό F-16: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω όσα είδα και όσα έζησα»


Αποχαιρετά ο Σταθάκης το κόμμα «Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη»: Ακραίοι λαϊκιστές, ξεκίνησαν πόλεμο στην Αριστερά

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ - Ο... ξεχασιάρης τραγουδιστής, τα λουκέτα στη λιανική και το πρόστιμο σε κέντρο αισθητικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης