Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν έτοιμες να... ξεμπερδέψουν με την πρόκριση στους «16»

Η δράση στα «αστέρια» συνεχίζεται και μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα του θεσμού δείχνουν έτοιμα να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην επόμενη φάση

s3-podosfairo
Ακόμα μια εβδομάδα Champions League, με τη φάση των ομίλων να μπαίνει πλέον στην τελική της ευθεία. Η Μπαρτσελόνα δεν τα κατάφερε κόντρα στη Σαχτάρ αλλά οι Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία έκαναν το καθήκον τους κι έγιναν οι πρώτες ομάδες που «τσεκάρουν» το εισιτήριό τους για τα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου βέβαια, δείχνουν έτοιμες να τις ακολουθήσουν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cwsxm85smx8p)

1ος όμιλος

Η Μπάγερν Μονάχου βαδίζει - ως συνήθως - «απόλυτη» μέχρι στιγμής στην ευρωπαϊκή σεζόν. Οι Βαυαροί αν και δυσκολεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη «λύγισαν» τη Γαλατασαράι και έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν από νωρίς τη δουλειά. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να ντουμπλάρουν, με όπλο την έδρα τους, τα τρίποντά τους κόντρα στους Τούρκους. Η Τσιμ Μπομ ωστόσο έχει ήδη αποδείξει πως μόνο αμελητέα δύναμη δεν είναι, αφού παλεύει δυνατά για τη 2η θέση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cwgwasmbpivt)

Το ίδιο ισχύει και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκεται στο -1 από τη Γαλατά και αν δεν θέλει να μπει σε περισσότερες... περιπέτειες πρέπει να κάνει το καθήκον και να πάρει το «διπλό» την Κοπεγχάγη. Μόλις έναν βαθμό έχουν οι Δανοί που όμως έδειξαν και στο «Ολντ Τράφορντ» πως αποτελούν ένα διόλου εύκολο εμπόδιο.

2ος όμιλος

Η ήττα από τη Λανς τη δεύτερη αγωνιστική στέρησε από την Άρσεναλ την ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο για τους «16» το νωρίτερο δυνατό. Οι Κανονιέρηδες όμως μπήκαν και πάλι στην ίδια... λωρίδα, παίρνοντας μια πολύ πειστική νίκη στην έδρα της Σεβίλλης. Πλέον στέκονται στην κορυφή του ομίλου τους και η εντός έδρας επικράτηση κόντρα στους Ανδαλουσιανούς φαντάζει υποχρέωση. Όχι εύκολη, αλλά υποχρέωση που θα απλοποιήσει την υπόθεση πρόκριση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cwgzhq1wxm2x)
Κλείσιμο

Η Αϊντχόφεν θα παίξει τα... ρέστα της στο «Philips Stadium» κόντρα στη Λανς και με τρίποντο θα επιστρέψει στο κόλπο της 2ης ή της 3ης θέσης. Χωρίς νίκη παραμένει και η Σεβίλλη που θα επιχειρήσει να κάνει τη μίνι έκπληξη στο Λονδίνο και να περιπλέξει πολύ τα πράγματα γύρω από την κορυφή του ομίλου.

3ος όμιλος

Ιδιαίτερα... καθαρό δείχνει το τοπίο της πρόκρισης στον 3ο όμιλο, εκεί όπου η Ρεάλ Μαδρίτης έχει - αναμενόμενα - το πάνω χέρι. Οι Μερένγκες έχουν το απόλυτο των νικών στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και είναι... θέμα χρόνου το να κλείσουν θέση στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Στην Πορτογαλία πήραν άνετο «διπλό» κόντρα στην Μπράγκα, την οποία θα κοιτάξουν να νικήσουν και στο «Μπερναμπέου», για να βρεθούν και μαθηματικά στην επόμενη φάση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cwgzkmbf2al5)

Σημαντικό «ερωτηματικό» πάντως εξακολουθεί να είναι ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ που αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Την ευκαιρία να... ξεμπερδέψει έχει και η Νάπολι, που αν «λυγίσει» ξανά την ουραγό Ουνιόν θα βρεθεί με το... έναμιση πόδι στα νοκ-άουτ και θα βάλει τους Βερολινέζους σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

4ος όμιλος

Αμφίρροπα όσον αφορά το... καλό εισιτήριο για τους «16» δείχνουν τα πράγματα στον 4ο όμιλο, εκεί που Ίντερ και Ρεάλ Σοσιεδάδ θα δώσουν μάχη για την πρωτιά. Οι δυο τους συγκατοικούν στην κορυφή με επτά βαθμούς και φαίνεται πως θα είναι οι ομάδες που θα βρεθούν στην επόμενη φάση. Οι Βάσκοι θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την 1η θέση μέσα στην έδρα τους κόντρα στην απογοητευτική - έως τώρα - Μπενφίκα, που έχει μόνο ήττες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cwgwj32letrt)

Οι Νερατζούρι από την άλλη ταξιδεύουν στην Αυστρία με μόνο στόχο το «διπλό» κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ. Οι Ταύροι έχουν τρεις βαθμούς διαφορά από τους Πορτογάλους και ταυτόχρονα τον πρώτο λόγο όσον αφορά τη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Τρίτη (07/11)

Ντόρτμουντ - Νιούκαστλ 2-0
Σαχτάρ - Μπαρτσελόνα 1-0
Μίλαν - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1
Πόρτο - Αντβέρπ 2-0
Ατλέτικο Μαδρίτης - Σέλτικ 6-0
Λάτσιο - Φέγενορντ 1-0
Μάντσεστερ Σίτι - Γιούνγκ Μπόις 3-0
Ερυθρός Αστέρας - Λειψία 1-2

Τετάρτη (08/11)

Νάπολι - Ουνιόν Βερολίνου 19:45
Σοσιεδάδ - Μπενφίκα 19:45
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπράγκα 22:00
Ζάλτσμπουργκ - Ίντερ 22:00
Άρσεναλ - Σεβίλλη 22:00
Αϊντχόφεν - Λανς 22:00
Μπάγερν - Γαλατάσαραϊ 22:00
Κοπεγχάγη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 22:00

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης