Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Ευνοϊκή κλήρωση για τους άνδρες, τα δύο σενάρια για τις γυναίκες

Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Ευνοϊκή κλήρωση για τους άνδρες, τα δύο σενάρια για τις γυναίκες

Η Ελλάδα στους άνδρες είχε ευνοϊκή κλήρωση καθώς απέφυγε μεγάλες δυνάμεις και με Γαλλία, Βραζιλία και Κίνα, θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρωτιά στον όμιλό της, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα τον Φεβρουάριο

ethniki_polo
Η κληρωτίδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ντόχα (4-17 Φεβρουαρίου το τουρνουά του πόλο, 2-18/2 η διοργάνωση σε όλα τα σπορ), ήταν... καλή για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Η εθνική ομάδα Ανδρών ήταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με Ισπανία, Ουγγαρία και Σερβία, τις οποίες απέφυγε, για να πέσει πάνω σε Βραζιλία, Γαλλία και Κίνα, ομάδες που σίγουρα θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Μια πρώτη θέση που σημαίνει πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα έχει και βατό πρόγραμμα ως τα ημιτελικά, ενώ ο Θ. Βλάχος έχει και το πλεονέκτημα ότι ο όμιλός της είναι ο μόνος που ήδη γνωρίζει και τους τρεις αντιπάλους της.

Στα γκρουπ υπάρχουν τρεις κενές θέσεις τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Αφορούν τις θέσεις πρόκρισης που θα δοθούν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιανουαρίου, που η European Aquatics πήρε από τη Νετάνια κι ενώ αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις για την τύχη του. Ανάλογα με τη σειρά πρόκρισης θα τοποθετηθούν και οι τρεις χώρες στους ομίλους του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η εθνική ομάδα Γυναικών διεκδικεί ακόμη την παρουσία της στην Ντόχα και από τη στιγμή που οι Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, θα είναι απίθανο να μη βρεθεί στην Ντόχα μέσω Ευρωπαϊκού.

Μετά την κλήρωση προκύπτει πως ανάλογα τη θέση που θα πάρει στο Ευρωπαϊκό, θα παίξει είτε στο β' γκρουπ, είτε στο Δ'. Στο Β' θα πέσει πάνω στην πανίσχυρη Ισπανία και την Κίνα που ο Χάρης Παυλίδης οδήγησε στο χρυσό των Πανασιατικών και παράλληλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το γκρουπ θα συμπληρώσει και δεύτερη ομάδα που θα προκύψει από το Ευρωπαϊκό.

Αν πάρει το τρίτο εισιτήριο της Ευρώπης για την Ντόχα, (που σημαίνει μη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό, άρα θα... παραταθεί η αγωνία για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς) θα πέσει σε πιο βατό όμιλο με Ιταλία, Καναδά και Νότια Αφρική.

Ο πρώτος από κάθε όμιλο προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι 2οι και οι 3οι θα παίξουν σε χιαστί ματς για να περάσουν στους «8» του Παγκοσμίου.

Τα γκρουπ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Κλείσιμο
Α' Γκρουπ: ΗΠΑ, Βραζιλία, Καζακστάν, Ολλανδία
Β' Γκρουπ: Ισπανία, Ευρώπη 1, Κίνα, Ευρώπη 2
Γ' Γκρουπ: Σιγκαπούρη, Ουγγαρία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία
Δ' Γκρουπ: Ιταλία, Καναδάς, Νότια Αφρική, Ευρώπη 3

ΑΝΔΡΕΣ
Α' Γκρουπ: Αυστραλία, Νότια Αφρική, Ευρώπη 1, Ισπανία
Β' Γκρουπ: Ελλάδα, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία
Γ' Γκρουπ: Σερβία, Ευρώπη 2, Ιαπωνία, ΗΠΑ
Δ' Γκρουπ: Καζακστάν, Ευρώπη 3, Ιταλία, Ουγγαρία

gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης