WTA Finals: Η Σβιόντεκ νίκησε 2-0 την Πεγκούλα στον τελικό του Κανκούν και επέστρεψε στο Νο1 στον κόσμο - Δείτε βίντεο

WTA Finals: Η Σβιόντεκ νίκησε 2-0 την Πεγκούλα στον τελικό του Κανκούν και επέστρεψε στο Νο1 στον κόσμο - Δείτε βίντεο

Η 22χρονη Πολωνή τενίστρια επικράτησε της 29χρονη Αμερικανίδας με 6-1, 6-0  και κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο στα WTA Finals 

MixCollage-07-Nov-2023-01-55-AM-7601
Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Ίγκα Σβιόντεκ τον τελικό των WTA Finals στο Κανκούν, με την 22χρονη από την Πολωνία να νικά την Τζέσικα Πεγκούλα με το εντυπωσιακό 6-1, 6-0 και να κατακτά τον τίτλο.



Η Σβιόντεκ τα πήρε όλα και έφυγε, καθώς εκτός από τον παρθενικό της τίτλο στα WTA Finals, επέστρεψε και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης όπου βρισκόταν η Αρίνα Σαμπαλένκα και θα παραμείνει σε αυτή μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Jessica Pegula vs. Iga Swiatek | 2023 WTA Finals Final | WTA Match Highlights


Είναι η πρώτη φορά που τελικός στην ιστορία των WTA Finals έχει βρει τη νικήτρια να χάνει μόλις ένα game. Πιο κοντά σε αυτό το σκορ ήταν η νίκη της Σερένα Γουίλιαμς επί της Σιμόνα Χάλεπ με 6-3, 6-0 πριν από εννέα χρόνια.

Συνολικά η Σβιόντεκ έχασε όλα και όλα 20 games (τέσσερα μέσο όρο ανά αγώνα), η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ανήκε στη Σερένα Γουίλιαμς με 32 games από το 2012.

Κλείσιμο


Η Σβιόντεκ ολοκλήρωσε το τουρνουά με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και χωρίς να έχει χάσει σετ απέναντι στα άλλα κορυφαία ονόματα που αντιμετώπισε στην πόλη του Μεξικού, κλείνοντας το 2023 με 11 σερί νίκες.



Εξαιρετικό τουρνουά έκανε και η Τζέσικα Πεγκούλα, όμως δεν είχε αντίδραση στο παιχνίδι της Σβιόντεκ. Η Αμερικανίδα δέχθηκε πέντε break στο σερβίς της σε επτά συνολικά ευκαιρίες της αντιπάλου της, τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους, 30 λιγότερους από τη Σβιόντεκ και η μοναδική φορά που είχε ευκαιρία για break ήταν στο 6ο game του 2ου σετ, όταν ήταν πίσω στο σκορ με 6-1, 5-0.

*Νωρίτερα οι Λάουρα Ζίγκεμουντ (Γερμανία) και Βέρα Ζβονάρεβα (Ρωσία) επικράτησαν επί των Νικόλ Μέλιχαρ (ΗΠΑ) και Ελεν Πέρεζ (Αυστραλία) με 6-4, 6-4 κατακτώντας τον τίτλο στο διπλο.




Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Φωτογραφίες των ομήρων της Χαμάς στα τείχη της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, «κόκκινα» τα κιμπούτς για τα θύματα

Κηφισιά: «Ξέσπασα τη λάθος στιγμή στον λάθος άνθρωπο» λέει τώρα ο δράστης που μαχαίρωσε υπάλληλο

Βόλος: «Ήταν στη μέση, του κόρναρα και σάστισε» λέει ο 33χρονος που παρέσυρε και σκότωσε το βρέφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης