Paris Masters, Τσιτσιπάς-Ζβέρεφ 2-0: Ασταμάτητος ο Στέφανος προκρίθηκε στα προημιτελικά

Paris Masters, Τσιτσιπάς-Ζβέρεφ 2-0: Ασταμάτητος ο Στέφανος προκρίθηκε στα προημιτελικά

Με την 50η νίκη του μέσα στη σεζόν που ήρθε με το εντυπωσιακό 2-0 (7-6, 6-4) επί του Σάσα Ζβέρεφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την παρουσία του στο masters της γαλλικής πρωτεύουσας

27884360
Συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα κορτ της γαλλικής πρωτεύουσας ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος χρειάστηκε 119 λεπτά για να επικρατήσει του Σάσα Ζβέρεφ και να προκριθεί στην τελική 8αδα του Paris Masters.



Πέρα όμως από την πρόκριση στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς διασφάλισε και την παρουσία του για 5η σερί χρονιά στα ATP Finals που θα διεαξχθούν στο Τορίνο, ενώ στον προημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ, ο οποίος άφησε έδωσε τέλος στην εξαιρετική πορεία του συμπατριώτη του Ρόμαν Σαφιούλιν (είχε αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο τον Κάρλος Αλκαράθ) επικρατώντας με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-2). Αυτή θα είναι η 8η αναμέτρηση τους με τον Τσιτσιπά να έχει κερδίσει τις 6 πρώτες και τον Κατσάνοφ να επικρατείο τον περασμένο Μάρτιο στο Masters του Μαϊάμι.

Κλείσιμο


Σήμερα ο Στέφανος ξεκίνησε ιδανικά καθώς προηγήθηκε με 3-0 φτάνοντας στο μπρέικ στο 2ο γκέιμ και σβήνοντας δυο μπρέικ πόιντς στο επόμενο. Στον πρώτο πόντο του πέμπτου γκέιμ, ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε άτσαλα και τραυματίστηκε στο δεξί πόδι, αλλά μετά από περίπου πεντάλεπτη διακοπή και τις απαραίτητες φροντίδες του φυσιοθεραπευτή επανήλθε και κράτησε εύκολα το σερβίς του ως το 5-2.



Όταν, όμως, έπρεπε να τελειώσει το σετ, ο "Στεφ" έκανε αβίαστα λάθη, έχασε δύο σετ-μπολ και επέτρεψε στον Ζβέρεφ να κάνει το break, να μειώσει σε 5-4 και στη συνέχεια να ισοφαρίσει 5-5 και 6-6. Στο τάι-μπρέικ, όμως, ο Τσιτσιπάς βρήκε εξαιρετικά σερβίς (τρεις άσους και άλλο ένα που δεν μπόρεσε να επιστρέψει ο Γερμανός), πήρε και τρεις πόντους στο σερβίς του αντιπάλου του και το κέρδισε με 7-2, κατακτώντας το πρώτο σετ.



Με την ψυχολογία ξανά υπέρ του, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με break το δεύτερο σετ και από εκεί και πέρα προσπάθησε να κρατήσει το σερβίς του για να «κλείσει» το ματς. Στο 8ο γκέιμ βρέθηκε πίσω 0-30, αλλά βγήκε από τη δύσκολη θέση με συνεχόμενα εξαιρετικά σερβίς (δύο άσοι), ενώ στο 5-3 έχασε δύο ματς-μπολ, με τον Ζβέρεφ να κάνει με άσο το 5-4. Με το ματς «στην κόψη του ξυραφιού», ο "Στεφ" βρήκε πάλι δύο μεγάλα σερβίς και, με βολέ και άσο, «έγραψε» το 6-4 και πανηγύρισε τη νίκη.


Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε Procter & Gamble και Unilever για αθέμιτη κερδοφορία

Δραματική ανατροπή στη δηλητηρίαση 51χρονου από τη σύντροφό του: Η «κληρονομιά» των $30 εκατ. αποδείχθηκε απάτη

Μητέρα ενός κοριτσιού 3 ετών η 40χρονη που σκοτώθηκε όταν την παρέσυρε το λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης