Πρόεδρος της Βραζιλίας για τον Μέσι: «Πρέπει να είναι παράδειγμα για τους Βραζιλιάνους παίκτες» - Βίντεο

Πρόεδρος της Βραζιλίας για τον Μέσι: «Πρέπει να είναι παράδειγμα για τους Βραζιλιάνους παίκτες» - Βίντεο

Ο Λούλα έπλεξε το εγκώμιο του Αργεντινού ποδοσφαιριστή μετά την απονομή της 8ης Χρυσής Μπάλας

27876734__1_
Για πολλά χρόνια η Βραζιλία και η Αργεντινή ήταν οι «αιώνιοι» εχθροί στο ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής. Στις ημέρες μας Βραζιλιάνοι όπως ο Ριβάλντο και ο Ρονάλντο δηλώνουν ότι είχαν είδωλο τον Μαραντόνα και συγχαίρουν δημόσια τον Μέσι για την 8η Χρυσή Μπάλα.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο πρόεδρος της Βραζιλίας! Ο Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές της χώρας του πρέπει να «πάρουν παράδειγμα» από τον Αργεντινό που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα.



Κλείσιμο
«Ο Μέσι πρέπει να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για τους Βραζιλιάνους παίκτες. Είναι 36 ετών, ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής και κέρδισε τη "Χρυσή Μπάλα" παίζοντας σε εξαιρετικό επίπεδο», δήλωσε ο Λούλα κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου του προγράμματος «Συνομιλία με τον Πρόεδρο», που μεταδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Λούλα, ο οποίος συνέχισε να επικρίνει το επίπεδο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου τους τελευταίους μήνες, δεν δίστασε να επαινέσει το αστέρι της Αργεντινής, τρεις εβδομάδες πριν από τη σύγκρουση με τη «Σελεσάο», στις 21 Νοεμβρίου, στο στάδιο «Μαρακανά» στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αγώνας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Ο τελευταίος Βραζιλιάνος που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα ήταν ο Κακά, το 2007.

«Αν θέλεις να κερδίσεις τη Χρυσή Μπάλα, πρέπει να κάνεις προσπάθεια, να είσαι επαγγελματίας και να μην περνάς τις νύχτες σου σε πάρτι», είπε.

Ο Λούλα, από την άλλη πλευρά, ανέφερε ως παράδειγμα τη Βραζιλιάνα γυμνάστρια Ρεμπέκα Αντράντε, Ολυμπιονίκη και κυρίαρχη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άθλημα, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες στο Σαντιάγο την περασμένη εβδομάδα. Έφτασε επίσης στην κορυφή του βάθρου στη δοκό ισορροπίας.

«Όταν τη βλέπω να κερδίζει χρυσά μετάλλια, χαίρομαι γιατί ξέρω ότι τα κέρδισε μετά από σκληρή προπόνηση, όχι κάνοντας πάρτι», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Μείωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες που δηλώνουν πάνω από τον κατώτατο μισθό

Η Πεν Νταλαούρα, η Μarka2 και τα άλλα trolls που έβγαλαν τον Στέφανο

Τα τρία σενάρια για το φρικτό τέλος της Σάνι Λουκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης