Forbes: Ο Μάτζικ Τζόνσον έγινε δισεκατομμυριούχος

Forbes: Ο Μάτζικ Τζόνσον έγινε δισεκατομμυριούχος

Η περιουσία του αγγίζει το 1,2 δισ. δολάρια και είναι πλέον στην ίδια λίστα με Τζόρνταν, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Τάιγκερ Γουντς

magc
Στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους αθλητές (πρώην και εν ενεργεία) τοποθέτησε το Forbes τον Έρβινγκ Μάτζικ Τζόνσον.

Το αμερικανικό περιοδικό εκτιμά ότι η περιουσία του αγγίζει τα 1,2 δισ. δολάρια και έγινε ο 4ος αθλητής που εισέρχεται σε αυτή τη μικρή λίστα μετά τον Μάικλ Τζόρνταν, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Τάιγκερ Γουντς. 



Ο Μάτζικ Τζόνσον που σχεδόν κάθε καλοκαίρι είναι για διακοπές στην Ελλάδα στο παρελθόν υπήρξε μεγάλος σταρ του NBA και κέρδισε τα πάντα με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς. 

Επιπλέον ήταν μέλος της «Dream Team 1», της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη. 

Το Forbes αναφέρει ότι ο Μάτζικ Τζόνσον κέρδισε 40 εκατομμύρια δολάρια από την καριέρα του στο ΝΒΑ ενώ την περιουσία του την έφτιαξε μετά από την απόσυρσή του. 

Κλείσιμο
Σήμερα έχει μερίδια ιδιοκτησίας σε τρεις αθλητικές ομάδες με έδρα το Λος Άντζελες, συμπεριλαμβανομένων των Los Angeles Dodgers της MLB. Εκτός αθλητισμού έχει επενδύσεις στα Starbucks, Burger King, 24 Hour Fitness και στην ασφαλιστική εταιρεία ζωής EquiTrust.

Ο Τζόνσον υποστηρίζει ότι θα είχε γίνει δισεκατομμυριούχος νωρίτερα αν δεν είχε απορρίψει την πρόταση της NIKE για συνεργασία όταν ξεκινούσε στο ΝΒΑ τη δεκαετία του 1970. Επέλεξε την Converse και δεν πρόβλεψε την ραγδαία άνοδο της NIKE, η οποία επένδυσε λίγα χρόνια μετά στον Μάικλ Τζόρνταν. 




Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς αποκεφάλισε τη Σάνι Λουκ – «Αυτά τα βάρβαρα σαδιστικά ζώα της έκοψαν το κεφάλι» λέει ο πρόεδρος

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχεται «μπόνους» για όσους καταγγέλλουν φοροδιαφυγή από την εφαρμογή «Appodixi»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έχουν κόψει τη Γάζα στα δύο - Περικυκλωμένη από τανκς και μπουλντόζες η πόλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης