Μισέλ Γιο: Η βραβευμένη με Όσκρ ηθοποιός έγινε μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Μισέλ Γιο: Η βραβευμένη με Όσκρ ηθοποιός έγινε μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Η Μισέλ Γιο, η πρώτη Ασιάτισσα ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ, εντάχθηκε σήμερα (17/10) στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), αφού ψηφίστηκε ως μέλος σε τελετή στην πόλη Μουμπάι της Ινδίας

Michelle_YEOH
Η Γιο ταν ένα από τα οκτώ νέα προτεινόμενα μέλη για να ενταχθούν στη ΔΟΕ, που πραγματοποίησε την ετήσια σύνοδό της, στην πόλη της Ινδίας.

«Θυμάμαι όταν κάποιος με ρώτησε, πώς έγινες ηθοποιός; Πάντα έλεγα, 'Ποτέ δεν ονειρευόμουν να γίνω ηθοποιός, αλλά ως παιδί πάντα ονειρευόμουν να γίνω Ολυμπιονίκης'», είπε η Γιο στους δημοσιογράφους, μετά την ορκωμοσία της ως μέλος της ΔΟΕ.

«Ο αθλητισμός ήταν μεγάλο μέρος της ζωής μου μεγαλώνοντας, ασχολήθηκα πολύ με το σκουός, τον στίβο, την κολύμβηση και τις καταδύσεις. Ήταν πάντα εκεί και αυξανόταν, αλλά αναρωτιόμουν πώς μπορώ να βρω έναν τρόπο να γίνω μέλος αυτής της οικογένειας (ΔΟΕ); Είναι πολύ δεμένοι και πρέπει επίσης να είναι πολύ σίγουροι ότι μοιράζεστε το πάθος τους, μοιράζεστε τη δέσμευσή και την ιδεολογία τους. Έτσι μου πήρε λίγο χρόνο για να βεβαιωθώ ότι αυτό πιστεύω και πρέπει να γίνω μέρος αυτής της οικογένειας».

Κλείσιμο


Πρώην πρωταθλήτρια στο σκουός νεανίδων, η Γιο- γεννημένη στις 6 Αυγούστου 1962 στη Μαλαισία- κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου νωρίτερα φέτος για τον ρόλο της στην ταινία «Everything Everywhere All at Once» (Τα Πάντα Όλα»). Έκανε επίσης επιτυχία στο Χόλιγουντ όταν πήρε τον ρόλο του κοριτσιού του Τζέιμς Μποντ στο «Tomorrow Never Dies» του 1997, δίπλα στον Πιρς Μπόσναν.

Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών, πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία πολεμικών τεχνών «Crouching Tiger Hidden Dragon (Τίγρης και Δράκος, ο ελληνικός τίτλος)», στο δράμα περιόδου του 2005 «Memoirs of a Geisha» (Αναμνήσεις μιας γκέισας, ο ελληνικός τίτλος) και στη ρομαντική κωμωδία του 2018 «Crazy Rich Asians» (Τρελά πλούσιοι, ο ελληνικός τίτλος).

«Μετά δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατο και με προβλήματα την πλάτη δεν μπόρεσα να συνεχίσω το σκουός», πρόσθεσε και συνέχισε: «Τώρα κάνω πυγμαχία γιατί εξακολουθώ να κάνω πολεμικές τέχνες στις ταινίες μου. Κάνω επίσης πεζοπορία και κολύμπι, που είναι ένα από τα πιο ήπια αθλήματα».

Η 61χρονη είναι παντρεμένη με τον Ζαν Τοντ, τον πρώην επικεφαλής της FIA, του διοικητικού οργάνου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το οποίο αναγνωρίστηκε από τη ΔΟΕ το 2013.

Στην ίδια λίστα των μελών για το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ με την Γιο είναι επίσης η πρώτη Ολυμπιονίκης του Ισραήλ, η -τζουντόκα-, Γιαέλ Αράντ, ο Ούγγρος επιχειρηματίας και αθλητικός διευθυντής Μπάλαζ Φούριες, η Σεσίλια Ροξάνα Τάιτ Βιλακόρτα, πρώην Ολυμπιονίκης με την εθνική βόλεϊ και πολιτικός από το Περού, και ο Γερμανός αθλητικός επιχειρηματία Μίκαελ Μροντζ.

Η Σουηδή Πέτα Σέρλινγκ, επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, και ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Ζάε-Γιουλ, πρόεδρος της διεθνούς ένωσης πατινάζ (International Skating Union), προσχώρησαν επίσης μέσω της ιδιότητας τους ως επικεφαλής μιας διεθνούς ομοσπονδίας, όπως επίσης και Μερέζ Μπουσαγιανέ, πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής της Τυνησίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο Παναγιώτης Λιαδέλης μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς σε μπαρ στον Βόλο

Νεκρός ο τρομοκράτης των Βρυξελλών - Σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης και τα άγνωστα παιχνίδια με τη CIA και το FBI
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης