Ντάνουτ Λούπου: Ξανά στη φυλακή ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού - Βίντεο

Ντάνουτ Λούπου: Ξανά στη φυλακή ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού - Βίντεο

Ο παλαίμαχος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής οδηγούσε για 20 χρόνια χωρίς δίπλωμα - Είχε κάνει φυλακή και στην Ελλάδα - Είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει

loypoy
Έφτασε 56 ετών αλλά μυαλό δεν έβαλε ο  Ντάνουτ Λούπου. 

Ο Ρουμάνος πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού συννελήφθη ξανά στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου και οδηγήθηκε με χειροπέδες στη φυλακή. 



Κλείσιμο
Ο Λούπου οδηγεί τα τελευταία 20 χρόνια χωρίς να έχει δίπλωμα! Είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο από δικαστήριο στη Ρουμανία σε επτά μήνες και δέκα ημέρες φυλάκιση και αφού έχασε την έφεση θα έπρεπε να εκτίσει την ποινή του. 

Έτσι όταν επέστρεψε από το Ντουμπάι, μαζί με την σύζυγό του,  τον έπιασαν και τον οδήγησαν στις φυλακής τα σίδερα. 

«Φυσικά θα κουβαλήσω τον σταυρό μου, αλλά ελπίζω να μου επιτραπεί να το κάνω με αξιοπρέπεια. Θα εκτίσω την τιμωρία μου όπως ορίζει ο νόμος. Από εδώ και πέρα δεν θα κάνω κάποια άλλη δήλωση» δήλωσε ο Λούπου στην Fanatik.

 Ο Παναθηναϊκός και οι περιπέτειες στην Ελλάδα 

Ο Λούπου με την Εθνική ομάδα της Ρουμανίας συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 και άφησε, αν και δεν ήθελε την Ντιναμό Βουκουρεστίου, για να παίξει στον Παναθηναϊκό. 

Στα νιάτα του ήταν παικταράς μέσα στο γήπεδο αλλά είχε μακρύ... χέρι εκτός γηπέδου. Απο τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού έκαναν... φτερά στην εποχή του χρήματα, ρολόγια, αναπτήρες και άλλα αντικείμενα των συμπαικτών του. 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΑΝΟΥΤ ΛΟΥΠΟΥ ( ΕΤ2 - 1991 )



Πολλοί εξ' αυτών του δάνειζαν χρήματα αλλά δεν τα πήραν ποτέ πίσω. Διέλυσε το αυτοκίνητο το Καλλιτζάκη ενώ είχε κλέψει και πιστωτική κάρτα από το πορτοφόλι συμπαίκτη του. 

Παράλληλα είχε οργανώσει μια συμμορία από Ρουμάνους και Γιουγκλοσλάβους που έκλεβαν σπίτια στην Αθήνα και στον Πειραιά. Γρήγορα έφτασε στους υπεύθυνους η πληροφορία για την δράση του βρέθηκε πίσω από τα σίδερα. 

το μοναδικο γκολ του ΝΤΑΝΟΥΤ  ΛΟΥΠΟΥ με τη φανελα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ


Αποφυλακίστηκε όμως και έπαιξε σε ΟΦΗ και Κόρινθο. 

«Πέρασα 2,5 μήνες στη φυλακή στην Ελλάδα, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω»

Σε συνέντευξή του το 2020 ο Λούπου αποκάλυψε το παρασκήνιο της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό αλλά και την εμπειρία του από την φυλακή στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ταξίδεψα με καθυστέρηση στην Ελλάδα, στα τέλη Σεπτεμβρίου επειδή δεν ήθελα να παίξω εκεί.

Ο Βασίλε Ιανούλ (τότε πρόεδρος της Ντιναμό Βουκουρεστίου) έβαλε 800.000 δολάρια στη τσάντα και η ομάδα 1.2 εκατ. από τον Παναθηναϊκό. Είπα στον Βαρδινογιάννη πως δεν ήθελα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό.

2780039_2
LOYPOY_1_2


Μπορεί να με καταλάβαινε, όμως ο Βασίλε Ιανού πήρε τα χρήματα. Εάν έφευγα θα έπρεπε να τα επιστρέψει.

Σε κάποια φάση είχα μια διαμάχη με τον Βαρδινογιάννη στο γραφείο του. Μαλώσαμε, πήρα το αυτοκίνητο και επέστρεψα στη Ρουμανία. Πήγα να προπονηθώ με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου και ο Ιανούλ με έδιωξε. Επέστρεψα στο σπίτι μου και έπειτα από περίπου 10 μέρες ξύπνησα μια μέρα με τέσσερις αξιωματικούς, αλλά και τον Βασίλε Ιανούλ να βρίσκονται στην πόρτα του σπιτιού μου. Με ξεγέλασαν ξανά και πήγα στην Ελλάδα όπου με συνέλαβαν έπειτα από δύο εβδομάδες. 

Πέρασα 2,5 μήνες στη φυλακή. Με συνέλαβαν ενώ πήγαινα στο περίπτερο για να αγοράσω τσιγάρα. Έμεινα για 52 μέρες στο κρατητήριο και στη συνέχεια με οδήγησαν στη φυλακή. Ο δικηγόρος με άφησε μόνο μου και επέστρεψε τα λεφτά μου. Μου είπε πως θέλει να ζήσει με ηρεμία, πως έχει γυναίκα και παιδιά και δεν χρειάζεται προβλήματα. Ο Βαρδινογιάννης εκείνη την εποχή έκανε ό,τι ήθελε. Ήταν όπως ο Τσαουσέσκου στη Ρουμανία.

LOYPOY_2_2


Πήρα μια χούφτα χάπια και προσπάθησα να δηλητηριάσω τον εαυτό μου. Δεν είναι μύθος όλα αυτά. Έμεινα διασωληνωμένος για μια εβδομάδα στο νοσοκομείο. Ο Βαρδινογιάννης τρόμαξε όταν είδε τι είχα κάνει. Ένας δικηγόρος θα με έβγαζε από την φυλακή εάν υπέγραφα ένα χαρτί. Δεν ήθελα να το κάνω, αλλά ήρθε η γυναίκα μου κοντά μου. Υπέγραψα και σε μισή ώρα με αποφυλάκισαν.

Έπρεπε να μην εγείρω καμιά οικονομική απαίτηση. Είχα συμβόλαιο για ακόμη τρία χρόνια, αλλά όλα έγιναν για να σταματήσουν να με πληρώνουν».

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το protothema στην Ασκελόν που βομβαρδίζεται ξανά - Η στιγμή που οικογένεια προσπαθεί να καλυφθεί (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε πέντε χρόνια μετά το φρικιαστικό έγκλημά του - Ισόβια στον 41χρονο που τεμάχισε τη γυναίκα του

Δεν παραδίδω την έδρα, λέει ο Χουρδάκης στην Κωνσταντοπούλου που τον διέγραψε από την «Πλεύση Ελευθερίας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης