Premier League: Έρχεται... «λυπητερή» πολλών εκατομμυρίων για μη καταβολή φόρων

Premier League: Έρχεται... «λυπητερή» πολλών εκατομμυρίων για μη καταβολή φόρων

Η αρμόδια αρχή για τα δημόσια έσοδα (HMRC) ζητά από τις ομάδες της Premier League το ποσό των 145 εκατ. ευρώ που αφορά φόρους για αμοιβές ατζέντηδων και παροχών προς τους ποδοσφαιριστές τους

premier_league_liverpool_city_xr
Η Βασιλική Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων & Τελωνείων επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη στις ομάδες της Premier League οι οποίες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη λίγο πριν το κλείσιμο του οικονομικού έτους.

Η HMRC μετά από τους σχετικούς ελέγχους που έκανε ζητά από τις 20 ομάδες το ποσό των 124.8 εκατ. λιρών, που αντιστοιχεί σε περίπου 145 εκτ. ευρώ και το οποίο αφορά απλήρωτους φόρους. Πιο συγκεκριμένα οι φόροι αυτοί έχουν να κάνουν με τα ποσοστά που πρέπει να δίνονται από τις αμοιβές των ατζέντηδων παικτών για την εθνική ασφάλιση, τα αντίστοιχα ποσοστά από τα δικαιώματα εικόνας, αλλά και τις παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι ποδοσφαιστές.

Το συγκεκριμένο ποσό είναι υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου περσινού (σχεδόν 68 εκατ. ευρώ) και δεν αποκλείεται την επόμενη σεζόν να αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθώς η HMRC θεωρεί πως οι σύλλογοι αποκρύβουν συστηματικά τα πραγματικά χρήματα που δίνουν στους ατζέντηδες, ενώ πολλές ομάδες έχουν βρει το κόλπο με τη διπλή εκπροσώπηση (ότι δήθεν λειτουργεί τόσο για τον σύλλογο όσο και για τον αθλητή) με αποτέλεσμα να πληρώνουν λιγότερους φόρους...

Κι αυτές οι πληρωμές μπαίνουν πλέον στο στόχαστρο των αρχών καθώς όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από εκπρόσωπο της HRMC:  Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τις συμφωνίες μεταξύ συλλόγων, παικτών και ατζέντηδων για να διασφαλίσουμε ότι καταβάλλεται ο σωστός φόρος και συνεργαζόμαστε στενά με τον κλάδο του ποδοσφαίρου για την εκπαίδευση και την αντιμετώπιση του φορολογικού κινδύνου».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές: Για πρώτη φορά αποζημίωση για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Σόου Κασσελάκη στον Βόλο - Φτυαρίζει και βγάζει τα παπούτσια για να μπει στα σπίτια πλημμυροπαθών

Ιράκ: Συγκλονιστικό βίντεο από την τραγωδία με τη φωτιά στη γαμήλια δεξίωση

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης