Η UEFA σκέφτεται να δημιουργήσει τη δική της Super League

Η UEFA σκέφτεται να δημιουργήσει τη δική της Super League

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ισπανικής El Pais η UEFA και Ένωση των σωματείων (ECA) έχουν έρθει σε συμφωνία για μια νέα δομή στα Ευρωπαϊκά κύπελλα που θα παραπέμπει στην European Super League

esl
Η σεζόν που διανύουμε είναι η τελευταία κατά την οποία θα δούμε τους αγώνες των Ευρωπαϊκών κυπέλλων ποδοσφαίρου (Champions League, Europa League, Conference League) με τη μορφή που έχουμε συνηθίσει.

Στο νέο φορμάτ που ξεκινά από την επόμενη χρονιά δεν θα έχουμε ομίλους, με τις ομάδες να δίνουν 8 αγώνες (4 εντός 4 εκτός) και μια κοινή βαθμολογία, ωστόσο κι αυτό το σύστημα όπως αποκαλύπτει η El Pais είναι μεταβατικό.

Σύμφωνα με το ισπανικό Μέσο η ομάδα εργασίας που έχουν συστήσει η UEFA και η ECA (η ένωση των ευρωπαϊκών συλλόγων) έχουν καταλήξει σ' ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί από το 2027 και το οποίο ουσιαστικά παραπέμπει στην περίφημη European Super League που προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι μεγάλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Γηραιάς ηπείρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της El Pais τα τρία Ευρωπαϊκά κύπελα θα γίνουν ένα, αλλά σε τρεις κατηγορίες και το όνομα που έχει δοθεί στην πρώτη κατηγορία είναι... Super League. Κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα είναι το απόλυτο τρολάρισμα προς τις ομάδες που δημιούργησαν την ECL.
Η δεύτερη κατηγορία θα λέγεται European League και η τρίτη League Aspiring.

Μεταξύ δεύτερης και τρίτης κατηγορίας θα υπάρχουν τέσσερις άνοδοι και υποβιβασμοί, ενώ μεταξύ της πρώτης και του δεύτερης μόνο δύο, γιατί οι ισχυρότεροι σύλλογοι -σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα- δεν θέλουν κινδύνους, ενώ φέρονται να ζητάνε ο πιθανός υποβιβασμός τους να μην κριθεί από τη βαθμολογία μιας χρονιάς, αλλά από τον μέσο όρο των τελευταίων τριών έως πέντε χρόνων.

Βέβαια, για την υλοποίηση του σχεδίου θα πρέπει να επιλυθούν ορισμένα προβλήματα, όπως το αγωνιστικό ημερολόγιο. Η συμμετοχή σε 34 ευρωπαϊκούς αγώνες θα ήταν καταστροφή για το καλεντάρι, η προτεινόμενη ιδέα είναι να υπάρχουν δύο όμιλοι, με μια τελική φάση. Έπειτα υπάρχει ο ρόλος των εθνικών πρωταθλημάτων. Υπάρχουν εικασίες ότι η κατάκτηση του τίτλου ή μιας καλής θέσης στο πρωτάθλημά σας θα μπορούσε να φέρει ένα οικονομικό μπόνους και ίσως περισσότερους βαθμούς στη βαθμολογία της Super League.

Οι σύλλογοι θα μπορούσαν να επεκτείνουν τα ρόστερ τους σε 34 παίκτες για να αγωνιστούν στο ευρωπαϊκό και εγχώριο μέτωπο, ενώ επιστρέφει η συζήτηση τα Σαββατοκύριακα να είναι αφιερωμένα σε ευρωπαϊκούς ή εθνικούς αγώνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης