Champions League πόλο, Ολυμπιακός-Γιουγκ 16-15: Κέρδισε στα πέναλτι με απίθανη ανατροπή- Βίντεο

Champions League πόλο, Ολυμπιακός-Γιουγκ 16-15: Κέρδισε στα πέναλτι με απίθανη ανατροπή- Βίντεο

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ (8-3) αλλά με πέναλτι του Γενηδουνιά κέρδισε τους Κροάτες

5980559
Με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και «ήρωα» στη διαδικασία των πέναλτι τον -κακό στον κανονικό αγώνα- Μάρκο Μπίγιατς, ο Ολυμπιακός επικράτησε 16-15 της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στον Πειραιά και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στον Β΄ όμιλο του Champions League ανδρών στην υδατοσφαίριση. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με διαφορά πέντε τερμάτων, αλλά η είσοδος του Μάνου Ζερδεβά και η εξαιρετική εμφάνιση του Γιάννη Φουντούλη (έξι γκολ), έφεραν ένα σερί 5-0 για την ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν, που επέστρεψε στο ματς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cvt1gqp8av75)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cvt0vf8niw4x)


Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε 12-12, στη διαδικασία των πέναλτι η κροατική ομάδα πήρε αρχικά προβάδισμα, αλλά η επιστροφή του Μπίγιατς αποδείχθηκε κομβική, καθώς με τρεις αποκρούσεις ο Κροάτης τερματοφύλακας χάρισε στους γηπεδούχους τη νίκη, έστω και με απώλεια βαθμού.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cvszsdh977yp)


Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που είχαν 0/4 στον παίκτη παραπάνω στην πρώτη περίοδο, αλλά και πολλά προβλήματα στην άμυνα. Η Γιουγκ προηγήθηκε 2-0, ο Παπαναστασίου μείωσε με πολύ ωραία κίνηση και γκολ από τα 2μ., αλλά οι Κροάτες απάντησαν άμεσα και έκλεισαν το πρώτο οκτάλεπτο με σκορ 4-1, χάρη σε ένα ξαφνικό σουτ του Λάζιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα που αιφνιδίασε τον Μπίγιατς (το ίδιο είχε γίνει νωρίτερα και στο δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων).

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cvsznv42chsx)


Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει στη δεύτερη περίοδο, βρήκε δύο γκολ με πέναλτι του Γενηδουνιά και με τον Αλαφραγκή στον παραπάνω, ενώ και ο Μπίγιατς έκανε δύο μαζεμένες καλές αποκρούσεις. Εκεί όμως άρχισαν τα λάθη, που επέτρεψαν στους Κροάτες να βρουν ευκαιρίες στην κόντρα και, με ένα σερί 3-0, να ξεφύγουν 8-3, πριν διαμορφώσει ο Φουντούλης το 8-4 του ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Χέρβο Κόλιανιν αντικατέστησε τον Μπίγιατς με τον Ζερδεβά, οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν επιθετικά και μείωσαν σε 9-6 και 10-8 με μία προσωπική ενέργεια του Γκίλλα, που έκλεψε τη μπάλα στη σέντρα και σκόραρε μόνος του στην κόντρα. Με νέο κλέψιμο, αυτή τη φορά του Δήμου, ο Φουντούλης στην κόντρα έφερε τους γηπεδούχους σε απόσταση βολής. Ο Ζερδεβάς έκανε σπουδαία απόκρουση σε παίκτη παραπάνω και, σχεδόν στην εκπνοή της τρίτης περιόδου, ο Φουντούλης ισοφάρισε σε 10-10, φέρνοντας το ματς σε ισορροπία.

Η μεγάλη ανατροπή ολοκληρώθηκε στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου, με τον Φουντούλη να αξιοποιεί το πέναλτι που κέρδισε ο Λόντσαρ και να δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στους Πειραιώτες (11-10). Ο Γιόκοβιτς όμως απάντησε άμεσα και σταμάτησε το «ερυθρόλευκο» σερί στο 5-0, ενώ ο Τόνι Πόπαντιτς με διαδοχικές δύσκολες αποκρούσεις κράτησε «όρθια» την κροατική ομάδα, που ξαναπέρασε μπροστά με «κεραυνό» του Μπούριτς, 3΄21΄΄ πριν τη λήξη. Ο Νικολαϊδης κέρδισε αποβολή και ο Παπαναστασίου σκόραρε για το 12-12, η Γιουγκ έχασε διπλή ευκαιρία σε παίκτη παραπάνω, αλλά ούτε ο Βάμος βρήκε στόχο σε επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα και, στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, η έξυπνη λόμπα του Φουντούλη σταμάτησε στη συμβολή των δοκών.

Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε με τον Πόπαντιτς να νικά τον Γενηδουνιά και τη Γιουγκ να έχει 3/3. Ο Κόλιανιν αντικατέστησε τον Ζερδεβά με τον Μπίγιατς και ο Κροάτης σταμάτησε διαδοχικά τα σουτ των Ζούβελα και Καμπάνιας, όμως στο πέμπτο πέναλτι ο Νικολαϊδης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Μπίγιατς συνέχισε το σερί του απέναντι στον Ντάουμπε και ο Γενηδουνιάς δεν λάθεψε δεύτερη φορά, δίνοντας στον Ολυμπιακό τη δραματική νίκη με 16-15.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 3-4, 6-2, 2-2
Στα πέναλτι: 14-13

Διαιτητές: Κουν (Ουγγαρία), Σεγουράνα (Ισπανία)
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 6, Γκίλλας 2, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 1, Νικολαϊδης, Παπαναστασίου 4, Ζερδεβάς
ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ): Πόπαντιτς, Ζβόνο, Μόζαρα, Λάζιτς 3, Γιόκοβιτς 4, Βουκόγεβιτς 1, Ντάουμπε 2, Καμπάνιας, Κρζιτς, Μπούριτς 3, Γκργκούρεβιτς 1, Ζούβελα 1, Γιούρισιτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης