Ολυμπιακός: Άναψε το «πράσινο» φως η Ζάλγκιρις, παίκτης των «ερυθρολεύκων» ο Μπραζντέικις

Ολυμπιακός: Άναψε το «πράσινο» φως η Ζάλγκιρις, παίκτης των «ερυθρολεύκων» ο Μπραζντέικις

Η Ζάλγκιρις άναψε το «πράσινο» φως και ο Ίγκνας Μπραζντέικις αναμένεται να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να «σπάνε» το συμβόλαιο του Λιθουανού φόργουορντ για να τον αποκτήσουν

27634211
Το «ναι» που περίμενε ο Ολυμπιακός από τη Ζάλγκιρις ήρθε. Ο Ίγκνας Μπραζντέικις θα είναι παίκτης των «ερυθρολεύκων» από τη νέα σεζόν, μιας και οι Λιθουανοί συμφώνησαν για τη μετακίνησησή του.

Ο Ολυμπιακός έστρεψε πάνω στον Λιθουανό τα βλέμματά του, μιας και η αγορά του NBA και ειδικότερα οι περιπτώσεις των Ρος και Ναν δεν προχώρησαν. Έτσι προκρίθηκε ο Μπραζντέικις ως ιδανική λύση από την Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να «σπάει» το συμβόλαιό του με τη Ζάλγκιρις.

Ολυμπιακός: Μπάσκετ όπως ποδήλατο, αλλά θέλει κι άλλη επισκευή
Οι Λιθουανοί δεν αρνήθηκαν, μιας και ο παίκτης συμφώνησε με τους Πειραιώτες και έτσι ο 24χρονος φόργουορντ θα αποτελέσει την τελευταία προσθήκη της σεζόν. Ο Ολυμπιακός με αυτόν τον τρόπο θα κλείσει το ρόστερ του, μιας και ο Μπραζντέικις είναι ένας φόργουορντ που πατάει αρκετά και στο «2».

Η συμφωνία των δύο πλευρών ανέρχεται στα 1.8 εκατομμύρια ευρώ, εγγυημένα για δύο χρόνια, με τον Μπραζντέικις να εξαργυρώνει την καλή του σεζόν στη Ζάλγκιρις αλλά και την παρουσία του με την Εθνική της χώρας του. Την περσινή σεζόν ο Μπραζντέικις μέτρησε 11.6 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ με τη Ζάλγκιρις σε 22:24 που αγωνιζόταν στη EuroLeague, έχοντας 31.3% από το τρίποντο.

Το who is who του Μπραζντέικις
Ο 24χρονος με καναδικές ρίζες είχε βρεθεί στο Draft του 2019, όταν και επελέγη από τους Σακραμέντο Κινγκς στο Νο47. Από εκεί έγινε αμέσως trade στους Νικς, όπου και αγωνίστηκε για δύο χρόνια, μαζί με συμμετοχές στην G-League, ενώ φόρεσε για ένα παιχνίδι τη φανέλα των Σίξερς προτού πάει στο Ορλάντο.

Με τους Μάτζικ συμμετείχε σε 50 από τα συνολικά 64 παιχνίδια του στο NBA, μέχρι να γυρίσει στην πατρίδα του και τη Ζάλγκιρις την περσινή σεζόν.

Φυσικά αποτελεί μέλος της Λιθουανίας, με την οποία βρέθηκε στις τελευταίες δύο μεγάλες διοργανώσεις του EuroBasket 2022 και του MundoBasket 2023. Στο πρόσφατο Παγκόσμιο μέτρησε 11 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ ανά αγώνα, τερματίζοντας με την ομάδα του στην 6η θέση.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Σύζυγος επισμηναγού που σκοτώθηκε στη Λιβύη - «Δεν πήγε εθελοντικά, την υποχρέωσαν»

Το μαρτύριο της 22χρονης που «φυλακίστηκε» από τον 28χρονο Αλβανό: Την είχε χτυπήσει και επειδή γέννησε κορίτσι

Λίγο μετά την απογείωση κατέπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος στη Θήβα - 37 ετών ο χειριστής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης