Ανέλαβε την Εθνική Γερμανίας ο Νάγκελσμαν: «Στόχος το Euro με ολόκληρο το έθνος πίσω μας»

Ανέλαβε την Εθνική Γερμανίας ο Νάγκελσμαν: «Στόχος το Euro με ολόκληρο το έθνος πίσω μας»

Ο 36χρονος πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου ανέλαβε να οδηγήσει στο δρόμο της επιτυχίας την οικοδέσποινα του Euro, Γερμανία

NAGLESLA
Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν διορίστηκε νέος προπονητής της Γερμανίας μέχρι το Euro 2024 που θα διεξαχθεί στην Γερμανία, αντικαθιστώντας τον Χάνσι Φλικ, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/9) η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB). Είχε απομακρύνει τον Χανς Φλικ νωρίτερα αυτόν το μήνα, μια ημέρα μετά την εντός έδρας ήττα της με 4-1 από την Ιαπωνία σε φιλικό αγώνα.

Ο 36χρονος Νάγκελσμαν, ο δεύτερος νεότερος προπονητής στην ιστορία της εθνικής ομάδας (σ.σ: μόνο ο Ότο Νερτζ, ηλικίας 34 ετών, ήταν νεότερός του όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 1926), υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος Ιουλίου 2024. Βοηθοί του θα είναι οι Σάντρο Βάγκνερ και Μπέντζαμιν Γκλούεκ.



Κλείσιμο
«Ο στόχος είναι το επόμενο καλοκαίρι και το Euro, αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα», είπε ο Νάγκελσμαν σε συνέντευξη Τύπου. «Το αναλαμβάνουμε με μεγάλη ευθύνη. Ένα ολόκληρο έθνος είναι πίσω μας και θέλουμε να τους ενθουσιάσουμε με υπέροχο ποδόσφαιρο. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με μια συγκεκριμένη ιδέα. Αλλά απαιτούμε επίσης ελκυστικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο βάσει αποτελεσμάτων. Ένα Euro στο σπίτι με ολόκληρο το έθνος πίσω μας. Αυτός είναι ο στόχος μας», πρόσθεσε.

«Χώρισε» με την Μπάγερν Μπάγερν τον Μάρτιο μετά από λίγο περισσότερο από ενάμιση χρόνο στον πάγκο της.

Είχε αναλάβει την Μπάγερν διαδεχόμενος τον Χανς Φλικ το 2021. Την οδήγησε στον τίτλο του πρωταθλήματος, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή επιτυχία.

Ο Νάγκελσμαν, ο οποίος αποσύρθηκε ως ποδοσφαιριστής σε ηλικία 20 ετών μετά από μια σειρά τραυματισμών, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Χοφενχάιμ το 2016 πριν μετακομίσει στη Λειψία, το 2019. Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου με πρέσινγκ ψηλά και γρήγορες μεταβάσεις, ο Νάγκελσμαν ήταν ο νεότερος (28) προπονητής της Bundesliga, όταν ανέλαβε τη Χοφενχάιμ.

Υποσχέθηκε στους φιλάθλους της Γερμανίας ότι θα δουν το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του στα επόμενα διεθνή φιλικά παιχνίδια τους όταν θα επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες για να παίξουν εναντίον των ΗΠΑ και το Μεξικού τον επόμενο μήνα.

«Πώς θα είναι αυτό, ελπίζουμε να το δούμε από τους επόμενους διεθνείς αγώνες», είπε.

Η εθνική Γερμανίας γνώρισε τέσσερις νίκες στις τελευταίες 17 διεθνείς της αναμετρήσεις και αποκλείστηκε επίσης στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέρυσι.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2014, η Γερμανία έχει πλέον αποκλειστεί στον πρώτο γύρο ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου τις δύο τελευταίες διοργανώσεις.

Με το Euro εντός έδρας σε λιγότερο από εννέα μήνες, οι τέσσερις φορές παγκόσμιοι και τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν απεγνωσμένα να δημιουργήσουν μια ομάδα έτοιμη για μάχη εγκαίρως για το τουρνουά, την πρώτη μεγάλη διεθνή ποδοσφαιρική διοργάνωση στη χώρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είναι μαζί μας, γιατί πιστεύω ότι έχουμε μια ισχυρή και πειστική λύση για την ομάδα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας (DFB) Μπερντ Νόιεντορφ. «Τώρα κοιτάμε μπροστά και η πλήρης εστίασή μας είναι στο Euro. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιούλίαν θα πάει με πολύ κίνητρο και ενθουσιασμό σε αυτό το έργο.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα

Ανεβάζει τους τόνους ο Κασσελάκης: Έτεινα χείρα φιλίας στην Έφη και την απέρριψε ως υποτίμηση

Αυτό είναι το e-mail με τις προτάσεις Κασσελάκη στην Αχτσιόγλου - «Δεν μου απάντησε ποτέ»

Ένας νεκρός στον Κηφισό - Αναβάτης μηχανής ενεπλάκη σε καραμπόλα με φορτηγό και σκοτώθηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης