Stoiximan Super League, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια - Δείτε τα γκολ

Stoiximan Super League, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια - Δείτε τα γκολ

Στο 22' ο Πόνσε άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ και στο 38' ισοφάρισε ο Ελ Κααμπί για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της 4ης ημέρας της Stoiximan Super League

aek-oly03-mesa
Χωρίς νικητή (1-1) έληξε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στην OPAP Arena με τον Πόνσε να ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ στο 22' και τον Ελ Καμπί να απαντάει για τον Ολυμπιακό στο 38'. Η Ένωση ήταν ανώτερη στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους, οι ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία έπειτα ως την ανάπαυλα και ισοφάρισαν, αλλά το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ούτε σε ρυθμό ούτε σε ευκαιρίες με τους δύο «μονομάχους» να μοιράζονται από έναν βαθμό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvlhdpcnxln5)


ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Έτσι ξεκίνησαν
Ο Ματίας Αλμέιδα έδωσε για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν φανέλα βασικού στον Αραούχο, πίσω από τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ. Στα μετόπισθεν, ο «Πελάδο» επέλεξε τον Μοχαμάντι στο αριστερό άκρο, με την τετράδα της άμυνας να συμπληρώνουν οι Μουκουντί, Βίντα και Ρότα, ενώ στο τέρμα όπως αναμενόταν ήταν ο Στάνκοβιτς. Σιμάνσκι και Γιόνσον ήταν οι δύο χαφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Πινέδα να μένει στον πάγκο και τον Τσούμπερ να ξεκινάει στα αριστερά και τον Ελίασον στη δεξιά πλευρά.

Κλείσιμο
Στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού αποφάσισε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να ξεκινήσει τον Ποντένσε και συγκεκριμένα στο δεξί άκρο, με τον Μασούρα αριστερά και τον Ελ Καμπί στην κορυφή της επίθεσης. Στο τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης, οι Κίνι, Φρέιρα, Ρέτσος και Ροντινέι αποτελούσαν την τετράδα της άμυνας, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν ο Έσε με τον Καμαρά, με τον Φορτούνη να κινείται μπροστά τους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvlfanp0s4ox)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvlfnru60xe9)


Πόνσε και Ελ Καμπί «εκτέλεσαν» με την πρώτη τους ευκαιρία
Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο ντέρμπι, πίεσε από το ξεκίνημα τον Ολυμπιακό και έμπαινε με μεγαλύτερο πάθος στις διεκδικήσεις. Η πίεση αυτή έφερε και φάσεις, αλλά ο Πασχαλάκης σε δύο περιπτώσεις κράτησε την εστία του ανέπαφη. Μια στο 7' σε διαγώνιο σουτ του Τσούμπερ που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ και άλλη μια στο 18' σε κεφαλιά του Μοχαμάντι μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον που απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι. Ενδιάμεσα στο 12' ο Σοάρες Ντίας έδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Ρότα από τον Κίνι, αλλά ο Ούγκο Μιγκέλ τον κάλεσε στο VAR παίρνοντας πίσω τελικά την αρχική του απόφαση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvlgkl2uj595)


Με την τρίτη ωστόσο, η Ένωση πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Οι κιτρινόμαυροι μετά από πλάγιο του Ρότα «έκρυψαν» από τη δεξιά πλευρά την μπάλα σε μια συνεργασία του Γιόνσον, του Ελίασον και του Ρότα, με τον τελευταίο να βγάζει την παράλληλη μπαλιά και τον Πόνσε να φεύγει στην πλάτη του Ρέτσου και με προβολή να κάνει το 1-0 στο 22'. Από εκεί και μετά το σκηνικό άλλαξε με την ΑΕΚ να δίνει χώρο στον Ολυμπιακό αφήνοντας το πόδι από το γκάζι και τους ερυθρόλευκους να ανεβάζουν απόδοση ασκώντας για πρώτη φορά πίεση στο ματς καθώς ως εκείνη τη στιγμή δεν είχαν φτάσει απειλητικά στα αντίπαλα καρέ.

Στο 30' ο Στάνκοβιτς έβγαλε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μασούρα, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να γυροφέρνει την περιοχή της Ένωσης κερδίζοντας πλέον αυτός τις περισσότερες μονομαχίες και τελικά έφτασε στην ισοφάριση στο 38'. Ο Ποντένσε με ωραία ενέργεια γέμισε γλυκά μέσα στην περιοχή, τα μαρκαρίσματα από πλευράς ΑΕΚ χάθηκαν και ο Ελ Καμπί πετάχτηκε και με κεφαλιά σημάδεψε τη γωνία για το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα ο Φρέιρε βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ αλλά δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι.

«Μάχη» στη «σκακιέρα» από τους δύο πάγκους και μοιρασιά
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αλμέιδα προχώρησε σε δύο αλλαγές περνώντας τον Πινέδα αντί του Γιόνσον στον άξονα, αλλά και τον Μήτογλου αντί του Βίντα που ίσως αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Από τη μεριά του ο Μαρτίνεθ λίγα λεπτά μετά άλλαξε τα άκρα του με τους Ποντένσε και Μασούρα να αφήνουν τη θέση τους σε Σκάρπα και Μπιέλ. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Αραούχο σκόραρε μετά από μπαλιά του Ελίασον, ωστόσο ο Σοάρες κλήθηκε στο VAR και σωστά δεν μέτρησε το γκολ καθώς στην αρχή της φάσης ο Πινέδα είχε πάρει την μπάλα με το χέρι.

Καλές στιγμές δεν υπήρχαν στις δύο εστίες, ο ρυθμός είχε πέσει, με τον Μαρτίνεθ να σφίγγει το κέντρο του με τον Ιμπόρα αντί του Φορτούνη και τον Αλμέιδα να περνάει τον Γαλανόπουλο αντί του Αραούχο με τον Πινέδα να προωθείται πίσω από τον Πόνσε. Λίγα λεπτά αργότερα ο Αλμέιδα έβαλε και τους Άμραμπατ και Ζίνι στο παιχνίδι αντί των Ελίασον και Σιμάνσκι με τον Τσούμπερ να μπαίνει πίσω από τον Πόνσε, τον Ζίνι αριστερά και τον Πινέδα να γυρίζει ξανά στο κέντρο.

Οι κινήσεις στη «σκακιέρα» της OPAP Arena διαδέχονταν η μία την άλλη με τον Μαρτίνεθ στο τελευταίο δεκάλεπτο να βάζει τον Γιόβετιτς αντί του Ελ Καμπί στην κορυφή, αλλά και τον Ορτέγα αντί του Έσε. Η μεγαλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 82' με τον Ζίνι να πιάνει μια βολίδα έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο. Η είσοδός του Ζίνι έδωσε πνοή στην ΑΕΚ, στις καθυστερήσεις μετά από ενέργειά του και πάσα του Τσούμπερ ο Πόνσε δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή και το 1-1 να παρέμεινε ως το τέλος.


ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα (46΄ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (75΄ Ζίνι), Ελίασον (75΄ Άμραμπατ), Γιόνσον (46΄ Πινέδα), Τσούμπερ, Αραούχο (72΄ Γαλανόπουλος), Πόνσε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Καμαρά, Έσε (82΄ Ορτέγκα), Φορτούνης (70΄ Ιμπόρα), Μασούρας (54΄ Μπιέλ), Ποντένσε (54΄ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (81΄ Γιόβετιτς). 

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση μίας ώρας η ψηφοφορία λόγω μεγάλης συμμετοχής - Ψήφισαν πάνω από 110.000

ΣΥΡΙΖΑ: Βίντεο από τη στιγμή που ψηφίζει ο Κασσελάκης - «Με τον Αλέξη και για τον Αλέξη»

Ρόδος: Ζευγάρι Γερμανών έστησε γλέντι και κέρασε ολόκληρο χωριό, επειδή έσωσαν το σπίτι τους από τις φωτιές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης