Stoiximan Super League 1, ΠΑΟΚ-Άρης 0-0: Άνοστη «σούπα» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Stoiximan Super League 1, ΠΑΟΚ-Άρης 0-0: Άνοστη «σούπα» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Σε ένα ματς με ένταση και ρυθμό, αλλά χωρίς τις μεγάλες φάσεις, ΠΑΟΚ και Αρης έμειναν στο... μηδέν (0-0) στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Θεσσαλονίκη - Στο ντεμπούτο του ο Ντεσπόντοφ βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ

5972008
Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά οι παίκτες του υστέρησαν στο κομμάτι της δημιουργίας και ο Άρης έφυγε δίκαια με το βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα.

Με εκπλήξεις και οι δύο ομάδες
Για το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας υπήρχαν κάποια ερωτηματικά, που απαντήθηκαν με την επίσημη ανακοίνωση των ενδεκάδων.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Σουαλιχό Μεϊτέ, με τον Γάλλο μέσο να ξεκινάει στον άξονα μαζί με τον Μάγκομεντ Οζντόεφ, ενώ ο Άλι Σαμάτα θα βρίσκεται για δεύτερη φορά ως βασικός στην κορυφή της επίθεσης.

Κλείσιμο
Μπροστά από τον Ντόμινικ Κοτάρσκι η τετράδα της άμυνας αποτελείται από τους Βιεϊρίνια, Έκονγκ, Κουλιεράκη και Μπάμπα. Οι Οζντόεφ και Μεϊτέ είναι οι δύο εσωτερικοί μέσοι, με την τριάδα στη μεσοεπιθετική γραμμή να αποτελείται από τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Τάισον, ενώ ο Σαμάτα ήταν ο μοναδικός προωθημένος του «Δικεφάλου».

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή, είναι λογικό τα βλέμματα όλων να πέφτουν πάνω του, αλλά ο Βούλγαρος σταρ ξεκίνησε από τον πάγκο.

Ο Άρης ξεκίνησε με πρόβλημα από… τα αποδυτήρια. ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήταν στο αρχικό σχήμα των «κιτρινόμαυρων». Ο Τσέχος μέσος είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή, προφανώς όμως ενδεχόμενη συμμετοχή του εγκυμονούσε κίνδυνο για μεγαλύτερο τραυματισμό κι έτσι αποφασίστηκε να μείνει εκτός.

Ο Άκης Μάντζιος αναγκάστηκε να αλλάξει το σχέδιό του στη μεσαία γραμμή δίνοντας φανέλα βασικού στον Μπίργκερ Βεστράτε σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ δίπλα στον Σέικ Ντουκουρέ.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η απόφαση του έμπειρου τεχνικού ο οποίος επέλεξε τον Μόουζες Οντουμπάτζο στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του Φράνκο Φεράρι. Ο Μάρτιν Μοντόγια παρέμεινε στο αντίστοιχο δεξιό όπως και οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας αλλά και ο Χουλιάν Κουέστα κάτω από την εστία. Στο 4-2-3-1 του Μάντζιου, ο Λούκας Ρουπ κινήθηκε πίσω από τον Λορέν Μορόν ενώ στα επιθετικά άκρα ήταν οι Κάρλσον και Μενέντες.

Ένα 45λεπτο με δύναμη και ελάχιστες φάσεις
Από το ξεκίνημα το ντέρμπι πήγε στη δύναμη. Ο Άρης δεν είχε άλλο τρόπο να «απαντήσει» στην ποιότητα του ΠΑΟΚ, που μπήκε στο χορτάρι με στόχο να πιέσει όσο πιο ψηλά γίνεται τους «κίτρινους», ωστόσο οι προσπάθειες των Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς και Τάισον να μπουν στην αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Κουέστα ήταν ημιτελείς τις περισσότερες φορές.

Η στόχευση των φιλοξενούμενων, με δεδομένη την απουσία του Νταρίντα, ήταν ξεκάθαρη: Η μπάλα να φτάσει με κάθε τρόπο στον Μορόν, με τον Ισπανό φορ στο 19ο λεπτό να σπαταλά -με τραγική πάσα- μια ευκαιρία να βγάλει τον Κάρλσον μόνο απέναντι στον Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη και τελευταία φορά στο πρώτο μισό με το σουτ του Ζίβκοβιτς (35’) που έδιωξε με δυσκολία ο Κουέστα, για να απαντήσει ο Άρης με την κεφαλιά του Ντουκουρέ (43’) μέσα από τη μικρή περιοχή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια πεντάλεπτη διακοπή εξαιτίας του πυκνού καπνού που σκέπασε την Τούμπα από τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου βλέποντας ότι υπάρχει πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι έφερε από τον πάγκο τον Ντεσπόντοφ (65’), αντί του Κωνσταντέλια, με τον Μάντζιο να απαντά με τριπλή αλλαγή ρίχνοντας στο ματς τους Ζαμόρα, Βέλεθ και Σουλεϊμάνοφ. Λίγο αργότερα ο Λουτσέσκου έφερε κι αυτός τρεις παίκτες από τον πάγκο του, Σβαμπ, Μπράντον, Κεντζιόρα, χωρίς το ματς να έχει κάποια σοβαρή φάση.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να αδυνατεί να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο, σώθηκε στη φάση με το σουτ του Κάρλσον (81’), το ίδιο μπορεί να πει και ο Άρης στη φάση που ο Ντεσπόντοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μπράντον που συμμετείχε ήρθε από θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR.

Δείτε ΕΔΩ το ακυρωθέν γκολ.

MVP: Το δίδυμο Φαμπιάνο και Μπράμπετς πήρε άριστα σκουπίζοντας όλες τις φάσεις μπροστά από την εστία του Κουέστα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λορέν Μορόν μπορεί να μην έκανε τη μεγάλη φάση, αλλά ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου και το γεγονός ότι ο Μάντζιος άλλαξε όλη τη μεσοεπιθετική γραμμή του πλην του Ισπανού τα λέει όλα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ πήρε ελάχιστα πράγματα από ολόκληρη τη μεσοεπιθετική γραμμή του, ο Οζντόεφ ήταν εκτός αγώνα, όπως και πολλοί ακόμα παίκτες του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανεξάρτητα από την ακύρωση του τέρματος λόγω οφ σάιντ του Ντεσπόντοφ, τέσσερις παίκτες του Άρη δεν τελείωσαν μια φάση η οποία έμοιαζε εξαιρετικά απλή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθήνας) και ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) στο VAR έκριναν ότι δεν υπάρχει παράβαση (χέρι) του Κάρλσον στην κεφαλιά του Εκονγκ, μια φάση στην οποία οι «ασπρόμαυροι» ζήτησαν πέναλτι, ενώ φωνάζουν και για τη (δεύτερη) κάρτα που δεν έβγαλε στο 61’ στον Ντουκουρέ που σταμάτησε την μπάλα με το χέρι. Ο ΠΑΟΚ φωνάζει και για πέναλτι στις καθυστερήσεις του Ζαμόρα πάνω στον Ντεσπόντοφ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης μπήκε στο ματς με στόχο να χαλάσει το μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ, το πέτυχε με χαρακτηριστική άνεση, οι «ασπρόμαυροι» δημιούργησαν ελάχιστες καλές στιγμές, ο Μάντζιος αποδείχθηκε εξαιρετικά διαβασμένος και παρά την κομβική απουσία του Νταρίντα, οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν δικαιότατα με το βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (72’ Κεντζιόρα), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (72’ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (65’ Ντεσπόντοφ), Τάισον (90’ Μουργκ), Σαμάτα (72’ Μπράντον).


Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάζιο, Ντουκουρέ (67’ Βέλεθ), Βερστράτε (92’ Πάρδο), Ρουπ (67’ Σουλεϊμάνοφ), Κάρλσον (92’ Χριστοδουλόπουλος), Μενέντες (68’ Ζαμόρα), Μορόν

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κασσελάκης έστειλε SMS με εφαρμογή χαρτών σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν πού ψηφίζουν

«Ουρές» στα εκλογικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ - Έχουν ψηφίσει 55.000, πάνω από 12.000 τα νέα μέλη


Νεογέννητο βρέθηκε σε αποχέτευση στην Ινδία - Αρουραίοι είχαν φάει τα χείλη και τα δάχτυλά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης