Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Παπαδημητρίου στο Triathle

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Παπαδημητρίου στο Triathle

Ο Νικόλας Παπαδημητρίου είναι γιος του παλαίμαχου πρωταθλητή Ελλάδας στη σφύρα, Αλέξανδρου Παπαδημητρίου

az_09_09_triathle_men_2023_01885
Με το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα από τον Νικόλα Παπαδημητρίου (χάλκινο) στο Triathle Ανδρών άνοιξε η αυλαία των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 23».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να κερδίσω κάποιο μετάλλιο. Δεν περίμενα να έχω τόση σταθερότητα στην σκοποβολή, λόγω του δυνατού αέρα, αλλά αφού τα κατάφερα στις βολές μπόρεσα να βγάλω καλά και τα υπόλοιπα δύο αγωνίσματα», είπε ο νεαρός πρωταθλητής μας μετά την επιτυχία του.

Σημειώνεται ότι ο Νικόλας Παπαδημητρίου είναι γιος του παλαίμαχου πρωταθλητή Ελλάδας στη σφύρα, Αλέξανδρου Παπαδημητρίου που παρακολουθήσε από κοντά την προσπάθεια του γιού του.

Στο πολύ θεαματικό άθλημα του Triathle πρωταγωνίστησε ο Ιταλός Εμανουέλε Τρομπόνι, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Triathle Ανδρών.

Κλείσιμο
Σ’ έναν απαιτητικό αγώνα, με ισχυρούς ανέμους και κύματα που επηρέασαν την προσπάθεια των αθλητών, ο 21χρονος Τρομπόνι έκανε άσχημο ξεκίνημα και βρέθηκε στην 7η θέση μετά τον πρώτο από τους πέντε γύρους του αγωνίσματος, αλλά κατάφερε να βρει τον ρυθμό του και να ανακτήσει σταδιακά το χαμένο έδαφος, φτάνοντας τελικά σε μία «καθαρή» επικράτηση με συνολικό χρόνο 17:16.6.

Τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Πορτογάλος Ντουάρτε Ταλέιγκο με χρόνο 17:31.6 (διαφορά +15.0 δευτερόλεπτα από τον νικητή), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Νικόλας Παπαδημητρίου με χρόνο 17:36.2 (+19.6), εγκαινιάζοντας την ελληνική συγκομιδή μεταλλίων στη διοργάνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

71χρονος σκότωσε με πιστόλι 35χρονο διαρρήκτη που τον χτύπησε με μεταλλική ράβδο

Κλειστή η Εθνική για Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Κομμένη στα δύο η χώρα

Πήραν προθεσμία για αύριο οι τρεις από τους συλληφθέντες του Blue Horizon για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης