Γ' Εθνική: Αναβλήθηκε η πρεμιέρα μετά τις φυσικές καταστροφές και τα ακραία φαινόμενα

Γ' Εθνική: Αναβλήθηκε η πρεμιέρα μετά τις φυσικές καταστροφές και τα ακραία φαινόμενα

Επισημοποιήθηκε από την ΕΠΟ ότι δεν θα γίνει η προγραμματισμένη πρεμιέρα της Γ' Εθνικής κατηγορίας ελέω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των καταστροφών

g_ethniki
Από την ΕΠΟ έγινε επισήμως γνωστό πως λόγω των γεγονότων που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας αποφασίστηκε η αναβολή της 1ης αγωνιστικής των πρωταθλημάτων όλων των ομίλων της Γ' Εθνικής Κατηγορίας. Η αναβολή γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 11 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου λόγω ανωτέρας βίας, η οποία έγκειται στις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και οι οποίες έχουν προκαλέσει καταστροφές τόσο στις υποδομές, όσο και σε γήπεδα όλης της χώρας.

Με βάση τις τωρινές συνθήκες βέβαια και τη συγκεκριμένη απόφαση μένει να φανεί το πότε θα είναι εφικτό να ξεκινήσει η κατηγορία. Ο προγραμματισμός από την ΕΠΟ ήταν να εκκινήσει η κατηγορία στις 10 Σεπτεμβρίου, με την αυλαία να πέφτει στις 30 Απριλίου.

Ως προς το format: Η κατηγορία θα έχει 72 ομάδες μοιρασμένες σε τέσσερις ομίλους. Την άνοδο στη Superleague 2 θα εξασφαλίσουν τέσσερις ομάδες, οι ομάδες δηλαδή που θα τερματίσουν πρώτες στους ισάριθμους ομίλους. Από την άλλη, συνολικά στα τοπικά πρωταθλήματα θα υποβιβαστούν 30 ομάδες. Οι 28 απευθείας, δηλαδή οι επτά τελευταίοι του κάθε ομίλου (θέσεις 12-18) και οι άλλοι δύο μέσω μπαράζ των ομάδων που θα τερματίσουν στην 11η θέση του κάθε ομίλου (ο ηττημένος 1ου-2ου και 3ου-4ου).

Τα μπαράζ θα είναι μονοί αγώνες σε ουδέτερη έδρα. Εάν δεν κριθούν στην κανονική διάρκεια θα ακολουθήσει παράταση κι αν χρειαστεί, διαδικασία των πέναλτι.

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr/


Ειδήσεις σήμερα:

Κλειστή η Εθνική για Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Κομμένη στα δύο η χώρα

Πυρετός συσκέψεων και αποφάσεων για Μητσοτάκη - Τουλάχιστον 2 δισ. το κόστος από τις πλημμύρες και τις καταστροφές στη Θεσσαλία

Τρομάζει η επόμενη μέρα σε Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα - Απειλεί τη Λάρισα ο Πηνειός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης