Προκριματικά Euro 2024, Γεωργία - Ισπανία 1-7: Έχασε το... φως της στην Τιφλίδα - Δείτε τα γκολ

Προκριματικά Euro 2024, Γεωργία - Ισπανία 1-7: Έχασε το... φως της στην Τιφλίδα - Δείτε τα γκολ

Χατ τρικ ο Μοράτα για τους Ίβηρες - Ο Λαμίν Γιαμάλ έγινε ο νεαρότερος παίκτης που κάνει ντεμπούτο και σκοράρει με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας

27648170
Ονειρεμένη επιστροφή της Ισπανίας στους αγώνες, μετά την κατάκτηση του Nations League τον Ιούνιο. Οι Φούριας Ρόχας διέλυσαν την Γεωργία μέσα στην Τιφλίδα (7-1), επανήλθαν στον δρόμο των επιτυχιών στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Euro2024 και ο Λαμίν Γιαμάλ, εις διπλούν μάλιστα, έγραψε ιστορία.

Ο τραυματισμός του Ντάνι Όλμο, ο οποίος αποχώρησε στο 44’ όπως και ο Μάρκο Ασένσιο (επίσης λόγω τραυματισμού), οδήγησε τον ομοσπονδιακό προπονητή Λουίς Ντε λα Φουέντε στην απόφαση να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο του «Μπόρις Παϊχάτζε» τον εξτρέμ της Μπαρτσελόνα ο οποίος, σε ηλικία 16 ετών και 57 ημερών, έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της Εθνικής Ισπανίας, ξεπερνώντας τον (εις διπλούν) συμπαίκτη του Γκάβι (17 ετών και 62 ημερών κόντρα στην Ιταλία, στις 6 Οκτωβρίου του 2021).

Πριν από το ιστορικό ντεμπούτο του Γιαμάλ, οι φιλοξενούμενοι είχαν παίξει ένα καταπληκτικό 40λεπτο, σημειώνοντας τέσσερα γκολ με Άλβαρο Μοράτα (22’, 40’), Σόλομον Κβιρκβέλια (27’ αυτ.) και Ντάνι Όλμο (38’), ενώ τους ακυρώθηκε και γκολ του Φαμπιάν Ρουίθ για (οριακό) οφσάιντ.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 


Κλείσιμο
Στο δεύτερο ημίχρονο και κάτω από καρρακτώδη βροχή, η (άφαντη στο πρώτο) Γεωργία σκόραρε πολύ γρήγορα με τον Γκιόργκι Κχακβετάτζε (49’), αλλά η Ισπανία απάντησε με τον Μοράτα (66’), ο οποίος σημείωσε το πρώτο του χατ – τρικ με την εθνική ομάδα, με τον Νίκο Γουίλιαμς να προστίθεται στο… πάρτι (68’).


Με την άμυνα της Γεωργίας παραδομένη και τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι να μην προλαβαίνει να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα, ο Γιαμάλ έγινε και ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει με την Ισπανία, σκοράροντας με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από ατομική ενέργεια του Γουίλιαμς (74’). Ξεπέρασε εκ νέου τον Γκάμπι, ο οποίος είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών και 304 ημερών, σε αγώνα με αντίπαλο την Τσεχία.

Συν τοις άλλοις, είναι ο νεαρότερος που σκοράρει σε οποιοδήποτε προκριματικό παιχνίδι που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ευρώπη, αλλά και ο νεαρότερος σε ευρωπαϊκή εθνική ομάδα εδώ και... 117 χρόνια! Στις 7 Οκτωβρίου του 1906, ο Ούγγρος Τζόσεφ Χόρβατ είχε σκοράρει σε ηλικία 16 ετών και δώδεκα ημέρων, αλλά σε ένα φιλικό ματς.

Με αυτή την εμφατική νίκη (το πρώτο 7-1 μετά από αυτό επί του Μεξικού στις 30 Μαΐου του 1928, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Άμστερνταμ), η Ισπανία έριξε την Γεωργία από την δεύτερη θέση του ομίλου, ούσα στο -6 (με ματς λιγότερο) από την πρωτοπόρο Σκωτία, η οποία αργότερα (21:45) αντιμετωπίζει την ουραγό Κύπρο στο «ΑΕΚ Αρένα» της Λάρνακας.

1ος όμιλος


5η αγωνιστική

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης