US Open: Σαμπαλένκα και Γκοφ θα διεκδικήσουν τον τίτλο στη Νέα Υόρκη

US Open: Σαμπαλένκα και Γκοφ θα διεκδικήσουν τον τίτλο στη Νέα Υόρκη

Η Αρίνα Σαμπαλένκα χρειάστηκε να κάνει δύσκολη ανατροπή επί της Μάντισον Κις (0-6, 7-6, 7-6), ενώ η Κόρι Γκοφ επιβλήθηκε της Μούχοβα με 2-0 σετ σε ένα επεισοδιακό ματς

sabalenka_
Η Αρίνα Σαμπαλένκα… δικαιολόγησε τον τίτλο του Νο1 που θα έχει από την Δευτέρα, καθώς προκρίθηκε στον τελικό του US Open με τρομερή ανατροπή.

Η Μάντισον Κις της πήρε το πρώτο σετ με 6-0, αλλά η Λευκορωσίδα επικράτησε στα άλλα δύο στο tie break (7-6, 7-6) και προκρίθηκε στον τελικό της Νέας Υόρκης.
Madison Keys vs. Aryna Sabalenka Highlights | 2023 US Open Semifinal

Κλείσιμο
Τα πάντα έβγαιναν στην Κις στο πρώτο σετ, που και στο δεύτερο έκανε break και προηγήθηκε με 2-1. Εκεί έμεινε ψύχραιμη η Σαμπαλένκα και πήρε πίσω το break, κάτι που χρειάστηκε να κάνει και δεύτερη φορά και μάλιστα στο 5-3 εις βάρος της, με την Κις να σερβίρει για την πρόκριση στον τελικό!

Έκανε το 5-5 και έστειλε στη συνέχεια το σετ στο tie break το οποίο και πήρε με 7-1.

Στο τρίτο η Κις ήταν και πάλι αυτή που έσπασε το σερβίς της Σαμπαλένκα και μάλιστα στο 4-2, αλλά η Λευκορωσίδα απάντησε αμέσως σώζοντας την κατάσταση. Αντί για 5-3, έγινε το 4-4 και οδηγήθηκαν στο super tie break όπου το επόμενο Νο1 του κόσμου επικράτησε με 10-5 έπειτα από 2 ώρες και 35 λεπτά αγώνα.

Είναι ο πρώτος της τελικός στο US Open και δεύτερος σε grand slam μετά τον φετινό στο Australian Open όπου και κατέκτησε τον τίτλο.

Η Γκοφ ξανά σε τελικό grand slam

Η Κόρι Γκοφ νωρίτερα επιβλήθηκε της Καρολίνα Μούχοβα με 2-0 σετ (6-4, 7-5) και θα παίξει για δεύτερη φορά στην καριέρα της επίσης, σε τελικό grand slam. Η νεαρή Αμερικανίδα, έφτασε τις 11 σερί νίκες , σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά και στην… ψυχραιμία της Γκοφ, που μαζί με την αντίπαλό της, αναγκάστηκαν να σταματήσουν για 45 λεπτά το ματς, λόγω διαδηλωτών στο γήπεδο.
Coco Gauff vs. Karolina Muchova Highlights | 2023 US Open Semifinal

Η Γκοφ στο πρώτο σετ προηγήθηκε 5-1, αλλά η Μούχοβα αντέδρασε και πήρε πίσω δύο break μειώνοντας σε 5-4, όμως η Αμερικανίδα έκανε με break το 6-4. Στο δεύτερο σετ πάλι η Γκοφ βρήκε πρώτη break στο 4-3 και έφτασε σε match point στο υπέρ της 5-3, αλλά είδε την Τσέχα να της σπάει το σερβίς και να μειώνει σε 5-4. Ισοφάρισε και η Γκοφ κράτησε το σερβίς της για να κάνει το 6-5.

Υπό την πίεση να μείνει στο ματς η Μούχοβα στο δικό της service game, έκανε λάθη και έδωσε ευκαιρίες στην Γκοφ να τελειώσει το ματς. Το έκανε στο 6ο match point μετά από δύο ώρες και 3 λεπτά αγώνα.

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα


Σήμερα στην Κρήτη το τελευταίο στον 36χρονο Αντώνη που δολοφόνησαν στο Blue Horizon - Έφτασε στο νησί η σορός του

Φρίκη σε δομή ανηλίκων στη Γερμανία: 10χρονη βιάστηκε από 25χρονο εισβολέα και μετά στραγγαλίστηκε από 11χρονο!


Δασκάλα σε χριστιανικό σχολείο της Αλαμπάμα αποπλανούσε εφήβους με γυμνές φωτογραφίες της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης