Προκριματικά Euro 2024: Με νίκη στο Philips Stadion η Ελλάδα βάζει από κάτω την Ολλανδία

Προκριματικά Euro 2024: Με νίκη στο Philips Stadion η Ελλάδα βάζει από κάτω την Ολλανδία

Με την Γαλλία να είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να κυνηγήσει την δεύτερη θέση

5962973
Τη νίκη που θα της δώσει αβαντάζ για την κατάληψη της 2ης θέσης στον όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2024 θέλει να πάρει σήμερα (21:45, Novasports-Alpha) η Ελλάδα απέναντι στην Ολλανδία στο Φίλιπς Στάντιον του Αϊτχόφεν. 

Η Ελλάδα μετά από 3 αγώνες είναι στη 2η θέση με 6 βαθμούς αφού έχει κερδίσει την Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ και έχει χάσει δύσκολα (1-0) από τη Γαλλία στο Παρίσι. Οι Γάλλοι είναι πρώτοι με 4 νίκες σε 4 παιχνίδια ενώ η Ολλανδία και η Ιρλανδία έχουν από 3 με τους «οράνιε» να έχουν αγώνα λιγότερο. 



Σε περίπτωση νίκης η Ελλάδα θα φτάσει στο +6 από την Ολλανδία του Ρόναλντ Κούμαν και θα την υποδεχτεί στις 16 Οκτωβρίου στην OPAP Arena. Η Ελλάδα έχει ακόμη τα παιχνίδια με το Γιβραλτάρ (εντός στις 10/9), με την Ιρλανδία (εκτός στις 13/10) και με τη Γαλλία (εντός στις 21/11). 

Κλείσιμο
Από την άλλη η Ολλανδία εκτός από τα δύο παιχνίδια με την Ελλάδα θα παίξει με την Ιρλανδία (10/9, εκτός), με την Γαλλία (13/10, εντός), με την Ιρλανδία (18/11, εντός) και με το Γιβραλτάρ (21/11, εκτός). 

Η Ελλάδα έχει 5 αγώνες και η Ολλανδία έχει 6. Οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα τελικά του Euro 2024 ενώ θα δοθούν εισιτήρια και μέσω Nations League. 

Αρχικά θα αντιμετωπίσει την Τουρκία σε μονό αγώνα (21/3 του 2024 στην Ελλάδα) και στη συνέχεια, εφόσον προκριθεί, θα παίξει με τον νικητή του Γεωργία-Καζακστάν πάλι σε μονό αγώνα (δεν είναι γνωστή η έδρα ακόμα) στις 26/03, όπου εφόσον νικήσει, θα περάσει στα τελικά.

H Ελλάδα θέλει 20 χρόνια μετά το έπος του 2004 στην Πορτογαλία να επιστρέψει σε Euro. 

Παράλληλα θέλει να είναι παρούσα μετά από 12 χρόνια σε Euro.  Η Ολλανδία δεν θα έχει τον Ντεπάι για τον σημερινό αγώνα ενώ η Ελλάδα τον Μπάλντοκ ο οποίος έχει θλάση. Την θέση του αναμένεται να πάρει ο Λάζαρος Ρότα. 

Από εκεί και πέρα οι Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Ρέτσος, Σιώπης, Μασούρας, Μάνταλος και Παυλίδης ή Γιακουμάκης αναμένεται να είναι οι υπόλοιποι της ενδεκάδας.

Συνολικά Ελλάδα και Ολλανδία έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε εννέα παιχνίδια με την Εθνική να επικρατεί μόνο στο τελευταίο φιλικό πριν από επτά χρόνια, στο οποίο μάλιστα σημείωσε δύο γκολ, περισσότερα από όσα είχε σκοράρει στα οκτώ προηγούμενα, μόλις ένα!

Συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου 2016 η Ελλάδα κέρδισε σε φιλικό με 2-1 την Ολλανδία στο Φίλιπς Στάντιον με τους Μήτρογλου και Γιαννιώτα να βρίσκουν δίχτυα. 


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές ώρες για 9 χωριά σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Οι εγκλωβισμένοι κλαίνε όταν τους διασώζουν

Βουλή: Επέστρεψαν στην ΚΟ του κόμματος ακόμη 4 «Σπαρτιάτες» βουλευτές

Κακοκαιρία «Daniel» - Συγκλονιστικό βίντεο: Τα λασπόνερα «αφάνισαν» τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης