Η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Λιθουανίας πριν από λίγες ημέρες έκανε το μεγάλο... μπαμ στο Μουντομπάσκετ κερδίζοντας τις ΗΠΑ.
Ο κόσμος στη Λιθουανία βγήκε στους δρόμους για να πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη και όλοι περίμεναν πως και πως το παιχνίδι με τη Σερβία για να δουν την ομάδα τους στα ημιτελικά.
Για τον λόγο αυτό στήθηκαν γιγαντοθόνες σε πλατείες κεντρικών πόλεων και πολλά σχολεία δεν έκαναν μάθημα. Το παιχνίδι ξεκίνησε 11:30 ώρα Λιθουανίας και πολλά σχολεία είχαν βάλει τηλεοράσεις στις τάξεις για να δουν οι μαθητές τον αγώνα.
Βέβαια δεν έγινε αυτό που ήθελαν αφού η Λιθουανία ηττήθηκε και αποκλείστηκε από τη Σερβία.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.