ΑΕΚ - Αντβέρπ: «Πτήση» στ' αστέρια και στα εκατομμύρια ή υποβιβασμός στο Europa League

ΑΕΚ - Αντβέρπ: «Πτήση» στ' αστέρια και στα εκατομμύρια ή υποβιβασμός στο Europa League

H AΕΚ αντιμετωπίζει στις 22:00 (Cosmote Sport, MEGA) την Αντβέρπ στην OPAP Arena με στόχο να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του Βελγίου και να συνεχίσει στο Champions League

5954674
Το παιχνίδι των 40 εκατ. ευρώ παίζει σε λίγες ώρες η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Αντίπαλος της είναι η Αντβέρπ από το Βέλγιο, η οποία στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Champions League την κέρδισε με 1-0, και η ΑΕΚ πλέον καλείται να ανατρέψει το σκορ και να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. 

Η ΑΕΚ θέλει να "ισοφαρίσει" το σκορ του πρώτου αγώνα και εν συνεχεία να κυνηγήσει το ταξίδι στο όνειρο. Ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπράγκα δεν τα κατάφερε το βράδυ της Τρίτης και εάν η ΑΕΚ κάνει την υπέρβαση την Τετάρτη θα βάλει όλο το χαρτί στα ταμεία της. 

Εάν περάσει στο Champions League θα εισπράξει το πριμ συμμετοχής ύψους 15.640.000. Από εκεί και πέρα, κάθε νίκη στους ομίλους ισοδυναμεί με 2.800.000, κάθε ισοπαλία με 900.000.

Η ΑΕΚ μπορεί να εισπράξει από το market pool 13 εκατ. ευρώ αφού θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στους ομίλους. Έτσι μπορεί στο σύνολο στο τέλος της χρονιάς να έχει βάλει στα ταμεία της και 40 εκατ. ευρώ. 

Εάν αποκλειστεί θα παίξει στο Europa League με τα έσοδα να είναι πολύ λιγότερα. Εκεί είναι ήδη ο Παναθηναϊκός ενώ φαβορί για να παίξει είναι και ο Ολυμπιακός. 

Κλείσιμο
Ο Ματίας Αλμέιδα ζήτησε από τους παίκτες του υπομονή στο παιχνίδι τους και να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που σκοράρει αφού έχει πολύ ταλέντο και ποιότητα από τη μέση και μπροστά αλλά στο Βέλγιο δεν διέσπασε την αντίπαλη άμυνα. 

Το καλό για τον Αργεντινό είναι ότι ο Λιβάι Γκαρσία που τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι είναι στην αποστολή και λογικά θα τον έχει και στους διαθέσιμους για τον σπουδαίο αγώνα. 

Πιθανές συνθέσεις:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Πόνσε
ΑΝΤΒΕΡΠ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπιτέζ, Βαν ντεν Μπος, Ντε Λετ, Αλντερβάιρελντ, Κεϊτά, Φερμέιρεν, Μπαλίκουϊσα, Εκέλενκαμπ, Κερκ, Οντρέικα, Γιάνσεν


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς έγινε η τραγωδία με τον 3χρονο που πνίγηκε από σταφύλι στην Τήνο: «Ήρθε στο Κέντρο Υγείας χωρίς αναπνοή»

Νέες ταυτότητες: Έτσι θα είναι η μπροστά και πίσω όψη – Ποια στοιχεία θα αναγράφουν

Άγιος Παντελεήμονας: Το αυτοκίνητο πρόδωσε τον 19χρονο που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς - Είχε ληστέψει 14χρονους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης