Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, το απέδειξα και πάλι»

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, το απέδειξα και πάλι»

Η 39χρονη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 35χλμ βάδην στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

5953095
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης δηλώνει έτοιμη για τις νέες προκλήσεις.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου την ημέρα που κατέκτησε η ελληνίδα πρωταθλήτρια το χάλκινο μετάλλιο ανέφερε στην φωτογραφία της ότι η ηλικία (γεννημένη το 1984) είναι απλά ένας αριθμός. Κάτι που βρίσκει απόλυτα σύμφωνη την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: “Είναι! Το απέδειξα για ακόμη μια φορά. Είμαι πολύ χαρούμενη που στην ηλικία μου μπορώ και αγωνίζομαι σε τόσο υψηλό επίπεδο. όντως είναι ένας αριθμός. Το είδαμε και εμείς το είδαν και αυτοί που είναι ειδήμονες του χώρου. Είμαι χαρούμενη που μπορώ να παρακινώ ανθρώπους που είναι στην ηλικία μου να τρέχουν”.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cv0lx0byj5f5)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cv0xxgyr29pt)


Όσο για το πως φανταζότανε πριν από πέντε χρόνια την αθλητική της καριέρα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης απάντησε: “Μπορεί και τελειωμένη… Δεν πίστευα ότι μπορώ να φτάσω ποτέ σε αυτό το επίπεδο. Δεν ήξερα τα όρια μου. Δεν ήξερα αν μπορώ να δουλέψω τόσο πολύ σκληρά. Δεν ήξερα αν θα βρεθώ με τους κατάλληλους ανθρώπους για να με φτάσουν εδώ που με φτάσανε και ευχαριστώ πολύ για αυτό. Χαίρομαι πάρα πολύ που μπόρεσα και απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να είμαι εδώ και αξίζω να είμαι εδώ”.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cv0m1ng2o82p)


Κλείσιμο
Το περασμένο καλοκαίρι η 39χρονη πρωταθλήτρια είχε κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και όταν τι ρωτήσαμε ποιες είναι οι διαφορές σε σχέση με φέτος, δήλωσε αρχικά ότι δεν έχει πιστέψει ακόμη ότι έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο και συνέχισε: “Παίρνοντας δύο μετάλλια όπως όλοι οι αθλητές θέλουμε το επόμενο βήμα. Ένα βήμα πολύ μεγαλύτερο να είσαι στην παγκόσμια κλάση πια μέσα στα μετάλλια. Είναι πολύ δύσκολο να διακριθείς μετά από δύο Ευρωπαϊκά μετάλλια γιατί υπάρχει η πίεση. Ομως εγώ είμαι της άποψης να δουλεύω ακόμη πιο πολύ. θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι πέτυχα έναν στόχο μπορώ να πετύχω και τον επόμενο. Δούλεψα πάρα πολύ σκληρά. Πάρα πολλές ώρες μοναξιάς, έφυγα από το σπίτι μου πολύ καιρό. Κάνοντας προπόνηση πρωί απόγευμα, επτά ημέρες την εβδομάδα για να πετύχω αυτό που πέτυχα εδώ”.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cv0ly6c8eskp)


Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην προετοιμασία της για τη Βουδαπέστη έζησε αρκετά στο εξωτερικό, κάτι που της έδωσε νέες εικόνες: “Πήγα στην Αμερική με συναθλητές μου από το γκρουπ του Μπρεντ Βάλανς. Τον χειμώνα έκανα την χειμερινή μου προετοιμασία στην Αυστραλία. Πήγα 17 ημέρες στην Αμερική φιλοξενήθηκα σε σπίτι μιας οικογένειας που ήταν ότι πιο όμορφο έχω κάνει ποτέ. Αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν ένα αθλητικό πρότυπο μέσα στο σπίτι τους και μου άνοιξαν την αγκαλιά τους και με δεχθήκανε εκεί. Από εκεί έφυγα και πήγα στην Ελβετία που εκεί έμεινα στο βουνό στα 1.800 μ. με άλλες τρεις κοπέλες στο σπίτι. Διαφορετικές προσωπικότητες, πολλά ξεσπάσματα η κάθε μία. Καμία ιδιοσυγκρασία ίδια, διαφορετικές προσωπικότητες, άλλη κουλτούρα και νοοτροπία αλλά τα βρίσκαμε σε ένα πράγμα. Στον αθλητισμό. Έχω κάνει πολλούς φίλους εκεί έξω. Οι συναθλήτριες μου στο γκρουπ του νέου μου προπονητή με φωνάζουν μαμά όπως και οι παλιές μου συναθλήτριας που τις αγαπώ πολύ. Μου φώναζαν στον αγώνα go mama go! Απίστευτο!”.

Την ερχόμενη χρονιά στο αγώνισμα του βάδην θα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις, τις οποίες μας εξήγησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: “Βασικό αγώνισμα πλέον είναι τα 20 χλμ. στο βάδην και έχω ήδη πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η νέα πρόκληση είναι σκυτάλη, τα 42 χλμ. βάδην. Που θα αγωνίζεται ένας άνδρας και μια γυναίκα”.

Οι προσδοκίες πλέον έχουν ανέβει και όταν η πρωταθλήτρια του βάδην ρωτήθηκε εάν το ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα την αγχώνει καθώς θα ταξιδέψει στη Ρώμη ως η κάτοχος του τίτλου, απάντησε: “Δεν με ενοχλεί. Είναι μια πρόκληση και για εμένα. Θα είναι δύσκολη χρονιά θα είμαι και εγώ έτοιμη. Θα δουλέψω πάρα πολύ σκληρά. Δεν θέλω να μείνω πίσω. Δεν έχω να κυνηγάω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή παρά μόνο το όνειρο μου. Τα όνειρα γεννιούνται κάθε μέρα και εγώ κάθε μέρα γεννάω και ένα καινούριο όνειρο. Ναι θέλω να βρεθώ σε υψηλό επίπεδο γιατί όχι στα μετάλλια, θα είναι δύσκολο, θα γίνει μεγάλη μάχη αλλά θέλω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο για τη χώρα μου ξανά”.

Όσο για το πως ονειρεύεται το τέλος της καριέρας της, απάντησε: “Δεν το έχω ονειρευτεί ακόμη. Εγώ είμαι και λίγο τρελή. Όλο λέω, λέω θα σταματήσω, αλλά γεννιούνται τέτοια συναισθήματα…”

Βάλανς: Η Αντιγόνη είναι πολύ δυνατή τόσο σωματικά όσο και πνευματικά

Ο προπονητής της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, Μπρεντ Βάλανς, πιστεύει στις δυνατότητες της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και θεωρεί ότι η σκληρή δουλειά φέρνει τα αποτελέσματα.

“Η Αντιγόνη είναι πολύ δυνατή τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Δουλεύει πολύ σκληρά και αυτό φέρνει τα αποτελέσματα. Έχουμε μπροστά μας μια γεμάτη χρονιά. Έχουμε ήδη κάνει το πλάνο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε όμως και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι σημαντική διοργάνωση”, τόνισε ο Αυστραλός προπονητής.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ 

Ειδήσεις σήμερα:

Άλλες πέντε καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ για το φονικό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Πόλεμος στην Ουκρανία - Πούτιν στους μαχητές της Wagner: «Ορκιστείτε πίστη αλλιώς...»

Κλινική στα Χανιά: Σε «ομηρία» 150 ζευγάρια Αυστραλών - Παραλαμβάνουν τα μωρά τους με test DNA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης