Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στα play-offs

Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στα play-offs

Οι «ερυθρόλευκοι» για να προκριθούν στους ομίλους του Europa League πρέπει να αποκλείσουν την Σερβική Τσουκαρίτσκι και ο δικέφαλος του βορρά για τους ομίλους του Conference την Χαρτς της Σκωτίας

Collage_Maker-18-Aug-2023-02-06-AM-1391
Αγχωτική πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες χάρη στο γκολ του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την Γκενκ με 1-1 και έφυγε από το Βέλγιο με το εισιτήριο της πρόκρισης στα play-offs του Europa League.

Οι Πειραιώτες εξασφάλισαν την παρουσία τους στην έσχατη περίπτωση στη φάση των ομίλων του Conference League και για να προκριθούν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της UEFA θα πρέπει να αφήσουν εκτός την Τσουκαρίτσκι. Πρόκειται για την ομάδα που τερμάτισε τρίτη την προηγούμενη σεζόν στο πρωτάθλημα τους.

Οι Σέρβοι έχουν στην τροπαιοθήκη τους ένα Κύπελλο Σερβίας, όμως είναι αρκετά άπειροι σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Για την ακρίβεια έχουν εννέα εμφανίσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τις επτά έχουν παίξει μόνο στα προκριματικά και έχει αγωνιστεί σε ομίλους δυο χρονιές, το 1996 και το 1997, αμφότερες στο Κύπελλο Intertoto.

Φέτος, η Τσουκαρίτσκι δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στην Ευρώπη, καθώς αρχίζει με τη μία από τα play-offs του Europa League. Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές έχει δυο νίκες και μια εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Γιαβόρ, μετά από την οποία αποχώρησε ο 47χρονος Βόσνιος προπονητής, Ντούσαν Κερκέζ. Υπηρεσιακός κόουτς έχει αναλάβει ο Ίγκορ Μάτιτς.

Κλείσιμο
Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν ο 30χρονος χαφ και αρχηγός Μάρκο Ντόντιτς, ο αμυντικός Νεμάνια Τόσιτς, ο ακραίος επιθετικός Σαμουέλ Οβούσου και ο επιθετικός Μοχαμέντ Μπανατμόσι.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα στη Σερβία.

Το προφίλ της Χαρτς

Ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα μακριά από τη φάση των ομίλων του Conference League. Οι Θεσσαλονικείς μετά την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ απέκλεισαν την Χάιντουκ Σπλιτ και πλέον έχουν απέναντι τους στα play-offs τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA την Χαρτς της Σκωτίας.

Πρόκειται για μια ιστορική ομάδα της χώρας της, της οποίας όμως τα λαμπρά χρόνια της βρίσκονται στο παρελθόν της. Οι Τζαμ Ταρτς έχουν «συνηθίσει» να βλέπουν την... πλάτη των Σέλτικ και Ρέιντζερς στο πρωτάθλημα, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Premiership τερμάτισαν στην 4η θέση πίσω από τις δύο προαναφερθείσες και την Αμπερντίν.

Οι Σκωτσέζοι μπήκαν στην μάχη της Ευρώπης στον Γ' προκριματικό γύρο του Conference και με ανατροπή στις καθυστερήσεις απέκλεισαν την Ρόζενμποργκ. Στις δυο αγωνιστικές του πρωταθλήματος μετράει μια νίκη επί της Σεντ Τζόνστοουν (2-0) και μια εντός έδρας ισοπαλία με την Κιλμάρνοκ.

Με βάση το Transfermarkt η χρηματιστιριακή της αξία ανέρχεται στα 14,88 εκατομμύρια ευρώ. Την περυσινή σεζόν βρέθηκε στους ομίλους του Conference όμως φέτος κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον Φράνκι ΜακΑβόι που μέχρι πρότινος προπονούσε την Πρέστον να αναλαμβάνει την τεχνική της ηγεσία. Ίσως ο πιο ποιοτικός της παίκτης να είναι ο 27χρονος σέντερ φορ Λόρενς Σάνκλαντ.


Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Αθηνών-Κορίνθου: Κανονικά η κυκλοφορία μετά το επτάωρο θρίλερ με το βυτιοφόρο

Εισβολή στην Ουκρανία: Το μεγαλύτερο πεδίο δοκιμών για νέα όπλα μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Βρετανικό Μουσείο: Υπεύθυνος για τις ελληνικές αρχαιότητες ο υπάλληλος-κλέφτης!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης