Ο τερματοφύλακας της Εθνικής πόλο για τον τελικό με την Ουγγαρία: «Κανείς δεν θα είναι ικανοποιημένος με τη 2η θέση»

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής πόλο για τον τελικό με την Ουγγαρία: «Κανείς δεν θα είναι ικανοποιημένος με τη 2η θέση»

Ο Μάνος Ζερδεβάς θέλει να κρεμάσει το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του το μεσημέρι του Σαββάτου στη Φουκουόκα

5355765
Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο ανδρών της Φουκουόκα.

Το Σάββατο (12:00, ΕΡΤ-3) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία στον αγώνα του χρυσού μεταλλίου στην πόλη της Ιαπωνίας. Στο στρατόπεδο της Ελλάδας που θα παίξει για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου μετά τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων κρατούν χαμηλούς τόνους αλλά δεν το κρύβουν ότι έφτασε η ώρα για το χρυσό!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cudtncusw0jd)


Αυτή είναι και η άποψη του Μάνου Ζερδεβά. Ο 25χρονος τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας και του Ολυμπιακού μίλησε στην ΕΡΤ 3 και στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» για τον μεγάλο τελικό αλλά και για την πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάνος Ζερδεβάς

«Όλοι ανυπομονούμε γι’ αυτό το παιχνίδι, είναι ένας τελικός Παγκοσμίου πρωταθλήματος και δεν βλέπουμε την ώρα για να αγωνιστούμε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cucvji4mmjll)


Σίγουρα από την αρχή της προετοιμασίας είπαμε πως η ομάδα είναι πολύ δυνατή και πως μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση. Προκριθήκαμε και σχετικά εύκολα στον τελικό, δείξαμε την ανωτερότητα μας απέναντι στους Σέρβους, που είναι και οι χρυσοί Ολυμπιονίκες, και σίγουρα δε μένουμε εδώ. Έχουμε έναν πολύ σημαντικό τελικό, πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος που η ομάδας μας βρίσκεται σε έναν παγκόσμιο τελικό και είναι η ευκαιρία να τα δώσουμε όλα.

Κλείσιμο
Ο τελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, από την άποψη ότι η Εθνική δεν είχε φτάσει ξανά σε αυτό τόν αγώνα και είχαμε πολλά νεαρά παιδιά οπότε ήταν δύσκολο να το διαχειριστούμε. Νομίζω πως τώρα είμαστε πιο έτοιμοι, έχουμε αποκτήσει κάποιες εμπειρίες, έχουμε μεγαλώσεις, έχουμε κατακτήσει κάποια μετάλλια που μας έχουν ωριμάσει σαν αθλητές και νομίζω πως είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από τους Ολυμπιακούς.

Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες και είχε ως σκοπό να φτάσουμε σε αυτούς τους αγώνες και να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έχουμε χτίσει την αυτοπεποίθησή μας αγώνα με αγώνα, υπάρχει ενωτικό κλίμα, είμαστε μία παρέα και νομίζω φαίνεται αυτό στα παιχνίδια. Είτε βρεθούμε μπροστά είτε βρεθούμε πίσω, στο τέλος παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και νομίζω είμαστε αρκετοί έτοιμοι να κατακτήσουμε το χρυσό. Δε θέλω να πω μεγάλα λόγια, όλοι έχουμε το μυαλό στο κεφάλι μας και ανυπομονούμε να τα δώσουμε όλα στο αυριανό παιχνίδι.

Η Ουγγαρία δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι ομάδα με τεράστια παράδοση στο άθλημα, είναι το εθνικό τους σπορ, το προωθούν περισσότερα από τα άλλα αθλήματα, είναι μία μεγάλη δύναμη. Σίγουρα έχουν κρατήσει την ήττα από τους Ολυμπιακούς και έρχονται να πάρουν εκδίκηση. Παρ’ όλα αυτά δε φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο γιατί αν είμαστε στην κατάσταση που πρέπει, μπορούμε να κερδίσουμε τον καθένα.

Όπως και για τους περισσότερους από εμάς, είναι μία τεράστια πρόκληση ο αυριανός αγώνες. Δεν ξέρουμε αν θα βρεθούμε ξανά στην ίδια κατάσταση είτε λόγω αποτελεσμάτων είτε λόγω τραυματισμών και του πώς θα είναι οι συγκυρίες οπότε κανείς δεν μπορεί να αφήσει αυτές τις ευκαιρίες να περάσουν έτσι και να μη δώσει τον καλύτερό του εαυτό στην πισίνα.

Για μένα είναι ίσως από τα μεγαλύτερα παιχνίδια που θα δώσω και ανυπομονώ για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση της ομάδας. Έχω παρατηρήσει πως όποτε ευχαριστιόμαστε τον αγώνα αποδίδουμε τα μέγιστα και θέλω να είναι μία εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη και όχι απωθημένο, από θέμα προσπάθειας.

Είχα τραυματιστεί στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχασα μία διοργάνωση και μετά ήταν δύσκολη η αποκατάσταση για μένα. Παρ’ όλα αυτά είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τον εαυτό μου που έχω μπροστά μου έναν ακόμη τελικό».

Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας για την Νέα Αγχίαλο: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις εκρήξεις - Έρευνα και από τον εισαγγελέα

Κικίλιας για πυρκαγιές: Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν από ανθρώπινο χέρι ή εμπρησμό - Δείτε βίντεο

Όπισθεν Στίγκα μετά το «αντάρτικο» των βουλευτών του και τη στήριξη σε Κασιδιάρη - «Θα τα λύσουμε την άλλη εβδομάδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης