Εθνική Ελλάδος πόλο: Το «πειρατικό» στη Φουκουόκα που δεν καταλαβαίνει από κατάρες - Η dream team κατακτά τον κόσμο

Εθνική Ελλάδος πόλο: Το «πειρατικό» στη Φουκουόκα που δεν καταλαβαίνει από κατάρες - Η dream team κατακτά τον κόσμο

Το Σάββατο στις 12:00 κόντρα στην Ουγγαρία η «γαλανόλευκη» θέλει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιου Πρωτάθλημα - Το μήνυμα του αρχιτέκτονα Βλάχου και του αρχηγού Φουντούλη - Δείτε βίντεο

ethniki_andron_polo_arthro
Οι αθλητικές «κατάρες» έχουν δημιουργηθεί για να σπάνε. Όσο πιο δυνατή θεωρείται μια κατάρα τόσο πιο δύσκολα σπάσει και αναλόγως τόσο καλή ομάδα απαιτείται για να καταφέρει να ξεπεράσει αυτές τις αρνητικές παραδόσεις. Η Εθνικής Ελλάδος στο πόλο στον σημερινό ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ιαπωνίας κόντρα στην Σερβία έπρεπε να σπάσει δύο «κατάρες» για να περάσει στον τελικό του Σαββάτου (κόντρα στην Ουγγαρία, στις 12:00). Όχι απλώς τις έσπασε, τις έκανε... κομμάτια. 

Η «γαλανόλευκη» με το δικό της... πειρατικό στην Φουκουόκα συνέτριψε με 13-7 τους Σέρβους. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ελλάδας επί της Σερβίας σε μια μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, ενώ συνολικά σε 35 παιχνίδια που έχουν αναμετρηθεί, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετρά μόλις 7 νίκες.  Σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα η Ελλάδα έχει αναμετρηθεί με την Σερβία τέσσερις φορές και μετρούσε ισάριθμες ήττες. Το 2007 στην Μελβούρνη η Ελλάδα έχασε 3-8, το 2017 στη Βουδαπέστη οι Σερβοι νίκησαν 6-11 και 8-11, ενώ το 2019 στην Γκουαντσού η γαλανόλευκη ηττήθηεκ με 3-9.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cucuu8skxihd)
 

Κλείσιμο
Όσον αφορά στην δεύτερη κατάρα, είναι αυτή της πρόκρισης σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών είχε αγωνιστεί άλλες τρεις φορές σε ημιτελικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης και μετρά ισάριθμες ήττες. Το 2005 έχασε από την Ουγγαρία με 7-6, το 2015 από την Κροατία στα πέναλτι με 15-13 και πέρσι από την Ιταλία με 11-10.

Βλάχος: «Ελληνες μην στέλνετε μηνύματα για να συγκεντρωθούμε για τον τελικό»

Ο Θοδωρής Βλάχος δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευτυχισμένος τόσο με τη νίκη, όσο και με την εμφάνιση της ομάδας κόντρα στην Σερβία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είδε τους διεθνείς πολίστες να είναι εξαιρετικοί αμυντικά και αποτελεσματικοί στον παραπάνω, αλλά τόνισε πως θα πρέπει να ηρεμήσουν και να συγκεντρωθούν πριν τον τελικό, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι άσχημη και είναι κρίμα γιατί έχουν χαθεί ζωές. Συλλυπητήρια και κουράγιο σε όσους έχασαν περιουσίες και ανθρώπους και ότι έχει συμβεί» είπε αρχικά στην εισαγωγή του πριν πάει στα της εθνικής.

«Εμείς γράφουμε ιστορία. Εχουμε να γράψουμε άλλη μία σελίδα αν τα καταφέρουμε. Τα παιδιά ήταν εκπληκτικα στη άμυνα κυρίως, αλλά και στην επίθεση έκαναν πολλά σωστά πράγματα. Εχουμε όμως άλλο ένα ματς και πρέπει να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε για τον τελικό για να μπούμε αποφασισμένοι. Μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Το αισθανόμαστε» ανέφερε ο Θ. Βλάχος.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cucvbd548n3t)
 

«Πρέπει να είμαστε το ίδιο αποφασιστικοί όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Θα διαχειριστούμε καλύτερα τα συναισθήματά μας αυτή τη φορά. Γι’ αυτό ίσως βοηθήσουν οι Ελληνες και δεν μας στείλουν μηνύματα για να συγκεντρωθούμε».  Ο τεχνικός της εθνικής αναφέρθηκε και στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Μας έφυγε κι αυτό το βάρος. Θα προκρινόμασταν βέβαια αργά ή γρήγορα. Εχουμε να δώσουμε κι άλλα»

Οσον αφορά για το κομβικό σημείο στην πορεία της εθνικής, ανέφερε πως ήταν αυτό με τις ΗΠΑ. «Ο κάθε παίκτης ξεχωριστά ήταν έτοιμος σε αυτό το παιχνίδι. Το παιχνίδι με τις ΗΠΑ που σοβαρευτήκαμε και το γυρίσαμε στο τέλος, έδειξε ότι είμαστε μία γροθιά. Δείξαμε ομαδικότητα και αυτά τα στοιχεία τα βγάλαμε και σήμερα. Πρέπει να το ξεχάσουμε όμως γιατί έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι»

Φουντούλης: «Είμαστε χαρούμενοι αλλά δεν μας φτάνει, να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος»

Χαρούμενοι αλλά συγκρατημένοι, οι Έλληνες διεθνείς εξήγησαν πως είναι ικανοποιημένη από την έως τώρα πορεία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Φουκουόκα όμως δεν τους φτάνει αυτό. Απόλυτος στόχος τους είναι μόνο το χρυσό μετάλλιο και ο Παγκόσμιος τίτλος.

Ο αρχηγός της ομάδας που είναι και ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής στα Παγκόσμια πρωταθλήματα, Γιάννης Φουντούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ μετά τον αγώνα εξήγησε πως η ομάδα έχει ξεκάθαρο στόχο το χρυσό μετάλλιο:

«Άλλη μια στιγμή που αυτή η ομάδα γράφει το όνομά της στην ιστορία, πρώτη φορά πρόκριση σε τελικό Παγκοσμίου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πολύ ικανοποιημένοι αλλά δεν μας φτάνει αυτό. Από την πρώτη μέρα έχουμε έρθει και έχουμε πει πως θέλουμε να φτάσουμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Από σήμερα το βράδυ πρέπει να ανασυνταχθούμε γιατί ακολουθεί ο τελικός και πραγματικά είναι το όνειρό μας να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος στο τέλος του αγώνα.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cucvhnvka5lt)
 

Νομίζω ότι ένα τέτοιο παιχνίδι που κρίνει ουσιαστικά κάποιο μετάλλιο το αντιμετωπίζεις σαν ευκαιρία για το μετάλλιο. Ό,τι έπεται με αυτή τη νίκη, το Ολυμπιακό εισιτήριο δηλαδή, είναι μεν σημαντικό αλλά έχουμε πολύ δρόμο για τους Ολυμπιακούς. Έχουμε μοχθήσει όλο το καλοκαίρι γι’ αυτή τη διοργάνωση, πηγαίνουμε μέρα μέρα, απολαμβάνουμε εδώ που βρισκόμαστε και θα έρθει η ώρα των Ολυμπιακών. Εδώ είμαστε για να φτάσουμε στην κορυφή. Μυαλό, συγκέντρωση στο παιχνίδι μας και ψυχή μέχρι το τέλος».

Σε νεκρό χρόνο η Ουγγαρία πέρασε στον τελικό με την Ελλάδα

Με ανατροπή στο φινάλε και γκολ σε νεκρό χρόνο, η Ουγγαρία κέρδισε 12-11 την Ισπανία και θα κοντραριστεί με την εθνική μας ομάδα στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Σε ένα τρομερό θρίλερ, οι Ισπανοί είχαν το προβάδισμα σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά οι αλύγιστοι Ούγγροι κατάφερναν να κρατηθούν σε επαφή με το σκορ και με ένα σερί 3-0, το εις βάρος τους 9-11 έγινε 12-11, με... buzzer beater του Μάνχρετζ, γκολ στο οποίο φέρει τεράστια ευθύνη ο Ισπανός τερματοφύλακας Αγγίρε, αφού το σουτ ήταν αδύναμο και πέρασε κάτω από τα χέρια του, για να καταλήξει... βασανιστικά μέσα στο τέρμα (οι διαιτητές τσέκαραν το var αν είχε περάσει ολόκληρη τη νοητή γραμμή, που ήταν ξεκάθαρο).
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cucw5k1biz55)
 

Ετσι, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, η Ουγγαρία, που εξασφάλισε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα βρεθεί στον δρόμο της εθνικής μας για το χρυσό μετάλλιο. Επιστρέφει στον τελικό μετά από έξι χρόνια όπου έχασαν μέσα στην έδρα τους από την Κροατία.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cucvug6lgpmp)
 

Οι Μαγυάροι έχουν 3 τίτλους (1973, 2003, 2013) και τώρα το... 2023 παίζουν σε έναν ακόμη τελικό, που συνολικά είναι ο 11ος (μετρούν 3-10 σε τελικούς).

«Κλείδωσε» εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα

Πραγματοποιώντας μαγική εμφάνιση η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών συνέτριψε τη Σερβία 13-7 και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Με αυτόν τον τρόπο η γαλανόλευκη εξασφάλισε το τέταρτο μετάλλιό της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και παράλληλα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Σύμφωνα με τα κριτήρια πρόκρισης οι δύο ομάδες του τελικού ήταν εκείνες που θα εξασφάλιζαν τα εισιτήρια και ήδη το ένα βρίσκεται στα χέρια της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών.


Ειδήσεις σήμερα:

Σινέντ Ο' Κόνορ: Η τραγική ηρωίδα της σύγχρονης μουσικής που έφυγε στα 56 της


Βίντεο: Ράγισαν καρδιές στην τελετή στο Πεντάγωνο προς τιμήν των δύο πιλότων του Canadair

Κορίτσι στην Αριζόνα που χάθηκε το 2019 βρέθηκε το 2023: «Θαύματα γίνονται», είπε η μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης