Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: Φοβερός τελικός στο τριπλούν, νίκες για Καραλή και Τζένγκο - Δείτε βίντεο

Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: Φοβερός τελικός στο τριπλούν, νίκες για Καραλή και Τζένγκο - Δείτε βίντεο

Πρώτη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου στον Βόλο με σημαντικές επιδόσεις

5927731
Ο αέρας έκανε δύσκολο το έργο των αθλητών του επί κοντώ και ήταν ένας από τους λόγους που ο Εμμανουήλ Καραλής δεν είδε τον πήχη να ανεβαίνει τόσο ψηλά όσο θα ήθελε στην πρώτη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος του Βόλου. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής του επί κοντώ μπήκε στον αγώνα στα 5,30 μ. τα οποία ξεπέρασε με την πρώτη, συνέχισε με επιτυχημένο άλμα στα 5,50 μ. και στην συνέχεια είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,72 μέτρα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctwzmjm8c195)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctwzzknklb8p)


“Δύσκολος αγώνας. Περιμέναμε αρκετά να μπούμε. Όταν μπήκαμε φυσούσε πολύ δυνατός αγώνας. Ξεπέρασα τα 5,50 μ. αναδείχθηκα πανελληνιονίκης και κοιτάμε μπροστά για τους επόμενους αγώνες”, είπε ο άλτης του Ολυμπιακού και συνέχισε αναφερόμενος στο αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί: “Επόμενος αγώνας είναι λογικά στο Diamond League στη Σιλέσια. Και από εκεί και πέρα έχουμε και άλλα μίτινγκ μέχρι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα”.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctx11r3manz5)


Στη δεύτερη θέση στο επί κοντώ ήταν ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) που ξεπέρασε τα 5,10 μ. και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Πέτρος Χατζίου (ΠΑΟ) με 5,00 μέτρα.

Νικήτρια η Τζένγκο στον ακοντισμό με 58,50 μέτρα

Κλείσιμο
Η Ελίνα Τζένγκο ουσιαστικά έκανε μια τελευταία προπόνηση πριν από τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που γίνεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Εσπο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό είχε ουσιαστικά μια βολή στον αγώνα που έφτασε στα 58,50 μ., στην δεύτερη ήταν άκυρη και στην συνέχεια σταμάτησε τον αγώνα.

5927843


“Ο αγώνας πήγε καλά. Έριξα τα μέτρα που περίμενα. Είχε πολύ αέρα. Το σώμα μου ήταν ταλαιπωρημένο από τους προηγούμενους τρεις αγώνες που προηγήθηκαν. Σήμερα το πήγα χαλαρά, έκανα δύο βολές για να βρω την αίσθηση. Ετοιμαζόμαστε για το Ευρωπαϊκό Κ23 για να διεκδικήσουμε και ένα μετάλλιο”, είπε η πρωταθλήτρια του ΑΣ Κένταυρου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctx13k6x3ycp)


Το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό πήρε η Θεοδώρα Αραμπατζή (ΓΣ Σέρρες 93) έχοντας καλύτερη βολή στα 51,62 μέτρα, με την Αφροδίτη Μανιού (ΟΦΗ) να ακολουθεί με 47,86 μέτρα.


Σπουδαίος τελικός στο τριπλούν με νικητή τον Πανταζή!

Χρειάστηκε να περάσουν 10 χρόνια ώστε ένας αγώνας στο τριπλούν των Ανδρών στο Πανελλήνιο ανοιχτού να ολοκληρωθεί με άλμα πάνω από τα; 17,00 μέτρα. Ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων) ήταν αυτός που πέτυχε σήμερα 17,19 μ. (5,2) στην τέταρτη προσπάθεια του και κατάφερε έστω και με την βοήθεια του ανέμου να μπει στο κλαμπ των αθλητών που ξεπέρασαν τα 17,00 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι στο έκτο του άλμα πέτυχε 16,91 μ. (1,4) και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίος ήταν 16,86 μ. από το 2021. Ο Πανταζής είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 16,57 μ. (2,7), 16,72 μ. (2,7) και 15,91 μ. (2,0) κι έδειξε πως σύντομα θα μπορέσει να προσεγγίσει άλματα πάνω από τα 17,00 μ. και με κανονικό άνεμο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctx158dhtpep)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctwzvmaufh8p)


Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Δημήτρης Τσιάμης, που στο τέταρτο άλμα του πέτυχε 16,82 μ. (2,6). Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη ήταν σε πολύ καλή κατάσταση κι είχε ακόμη άλματα στα 16,05 μ., 16,00 μ., 16,38 μ. και 16,39 μέτρα. Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων) ήταν χάλκινος με άλμα στα 16,18 μ. (1,7), στο μοναδικό του έγκυρο στον αγώνα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctx08j6eu6t5)


Λίγες μόλις ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) φρόντισε να δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η αθλήτρια αναδείχθηκε νικήτρια με 1,88 μ. επίδοση που βελτιώνει το 1,87 μ., που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ της. Παράλληλα της δίνει το δικαίωμα να σκέφτεται τη διάκριση στη διοργάνωση του Έσπο, εκεί όπου έχει ως βασικό στόχο την πρόκριση στον τελικό κι ένα καλό πλασάρισμα. Η αθλήτρια του Θοδωρή Δόση στη συνέχεια είχε καλά άλματα στο 1,90 μ., ύψος που έδειξε πως είναι σε θέση ξεπεράσει σύντομα. Η Δέσποινα Μαλταμπέ (Αμεινίας Μεσογείων) ήταν δεύτερη με 1,83 μ. και φετινό ρεκόρ και η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) τρίτη με 1,81 μέτρα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctwzpzbv5gg9)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctwyy5xew8e9)


Πρωταθλητής για 15η φορά ο Δουβαλίδης

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) έφτασε σήμερα στην 15η νίκη του σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ τερμάτισε σε 13.61 (1,6) βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο αθλητής μαζεύει πόντους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctwxdx2bivyx)


Πλέον ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα χρειάζεται άλλη μία νίκη για να πιάσει τους Περικλή Ιακωβάκη και Αλέξανδρο Παπαδημητρίου στη σχετική λίστα με τους αθλητές που έχουν τις περισσότερες νίκες στη διοργάνωση. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Καμαρινός (Πυγμή Ευόσμου), που λίγες ημέρες πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 τερμάτισε σε14.07 (1,6) και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Τρίτος, επίσης με ρεκόρ ήταν ο πρωταθλητής του 10άθλου Άγγελος Ανδρέογλογ (ΣΚΑ Δράμας) με 14.12.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctwxwrh5dtah)


Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς) μπορεί μετά τον προκριματικό του αγωνίσματος να μην ήταν όσο καλά ήθελε, ωστόσο στον τελικό έκανε αυτό που ξέρει και τερμάτισε σε 13.05 (+1.3) και έκανε νέο φετινό ρεκόρ, δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Με νέο φετινό ρεκόρ ολοκλήρωσε την κούρσα στη δεύτερη θέση η Αναΐς Καραγιάννη, με 13.27, που επέστρεψε μετά τα προβλήματα τραυματισμών. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑΚ) με 13.70. Η Πεσιρίδου έφτασε στις εννέα νίκες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και ξεπέρασε την Φλώρα Ρεντούμη. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου στις επόμενες κούρσες της θα διεκδικήσει επιδόσεις κάτω από τα 13.00. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Σοφία Καμπερίδου (Πυγμή Ευόσμου) που τερμάτισε σε 13.81 και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Μάλιστα η επίδοση της ήταν καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ23, ωστόσο την πέτυχε με…καθυστέρηση, αφού έχει κλείσει περίοδος επίτευξης ορίων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctwy1mkalfo1)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctwyc3bcoq8x)


Την πρώτη της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 100 μ. πέτυχε σήμερα η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) με 11.41 (1,2). Η αθλήτρια του Χρήστου Κατσίκα έκανε ένα εξαιρετικό φίνις στα τελευταία μέτρα και κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά που είχαν πάρει οι αντίπαλές της στην εκκίνηση. Η Αναστασίου είχε ρεκόρ 11.52 από το Εαρινό Πρωτάθλημα και αύριο στα 200 μ. θα μπει με στόχο να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο της περσινής χρονιάς.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Δήμητρα Τσουκαλά (Πρωταθλητών Κομοτηνής) που σε κάθε της αγώνα δείχνει την εξαιρετική της κατάσταση. Η αθλήτρια τερμάτισε 11.44 και πέτυχε και αυτή νέο ατομικό ρεκόρ. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) ξεκίνησε τη χρονιά με 11.49 στον πρώτο της αγώνα μετά τον τραυματισμό, που δεν της επέτρεψε να κάνει τη σεζόν, που θα ήθελε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctwxlbs8k4n5)


Ο Πέτρος Παπαγιάννης (ΓΣ Βιτσέντζος Κορνάρος) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στα 400 μ., αφού τερμάτισε σε 47.65 και αναδείχθηκε νικητής. Ο 18χρονος σε κάθε του αγώνα δείχνει την πολύ καλή του κατάσταση, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο σπρίντερ του Αντρέα Κριθαράκη αύριο θα τρέξει και στα 400 μ. εμπ. με στόχο να ξεπεράσει κι εκεί το ρεκόρ του. Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν δεύτερος με 48.46 και ο επίσης Έφηβος Κώστας Σαραντόπουλος (ΣΑΚΑ) τρίτος με 48.69.

Η Δέσποινα Μουρτά (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών) δείχνει να βρίσκει το ρυθμό της καθώς αναδείχθηκε νικήτρια στα 400 μ. με 53.98 και φετινό ρεκόρ. Η αθλήτρια του Περικλή Χατζηαναστασιάδη προέρχεται από μια χρονιά με αρκετά προβλήματα που δεν της επέτρεψαν να δουλέψει όπως θα ήθελε. Παρόλα αυτά σήμερα έφτασε στην τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Δεύτερη με δυνατό φίνις στα τελευταία μέτρα ήταν η Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Λευκάδας) με 54.63 και τρίτη η Ανδριάνα Φέρρα (Παναξιακός) με 54.83.

Φοβερός Αναστασάκης στη σφυροβολία

Με τον συναρπαστικό τελικό στην σφυροβολία των Ανδρών ξεκίνησε το απογευματινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθεριο Βενιζέλος) ήταν ο μεγάλος νικητής στο αγώνισμα με βολή στα 74,21 μέτρα. Ο αθλητής έφτασε στην έκτη του νίκη στο Πρωτάθλημα και παράλληλα έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε με 72,72 μ., συνέχισε με 72,88 μ., πέτυχε 74,21 μ. στην τρίτη προσπάθεια, ήταν άκυρος στην τέταρτη κι έκλεισε τον αγώνα του με 72,87 μέτρα. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 72,72 μ. και το χάλκινο ο Κώστας Ζάλτος (ΓΣ Μανδρών) με 72,26 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκη δεν βρέθηκε στην ημέρα που θα ήθελε και δεν κυνήγησε τη βολή που θα ήθελε και μαζί την υπεράσπιση της περσινής του νίκης. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 71,08 μ. και 71,69 μέτρα. Ο αθλητής θα συνεχίσει τους αγώνες του στη σεζόν, μέσα από τους οποίους θέλει να βρεθεί στην κατάσταση που θέλει. Ο Κώστας Ζάλτος ήρθε στην Ελλάδα για μόλις 15 ημέρες και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 72,26 μ. και πλέον θα επιστρέψει στην Αμερική για να κάνει την πρακτική του και υα αναμένει να δει αν θα παραμένει εντός ράνκινγκ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Άγγελος Μαντζουράνης (ΓΣ Κηφισιάς) που ήταν τέταρτος με 70,71 μ., επίδοση που τον φέρνει στην δεύτερη θέση στον κόσμο ανάμεσα στους αθλητές της ηλικίας του με τη σφύρα των Ανδρών. Ο νεαρός αναμένεται να ξεχωρίσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 της Ιερουσαλήμ.

“Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Ο αγώνας καλά πήγε αλλά προσπαθώ να βρω κάποια πράγματα στην προπόνηση. Όλες οι βολές ήταν διαφορετικές μεταξύ τους. Hθελα κάτι παραπάνω σίγουρα. Ο πρωινός προκριματικός δε βοήθησε όπως και ο μεσημεριανός τελικός”, είπε ο Μιχάλης Αναστασάκης. Από την πλευρά του, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είπε: “Περίεργος αγώνας σήμερα. Οι επιδόσεις που έκανα δεν με αντιπροσωπεύουν. Η προπόνηση πηγαίνει καλά σήμερα δεν μου βγήκε ούτε μια βολή όπως ήθελα. Μεγάλος στόχος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα”.

“Χαρούμενος. Όχι ιδανική επίδοση. Οι συνθήκες και η ώρα δεν ήταν ιδανικές. Συνεχίζουμε με στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να περάσουμε. Δυστυχώς δεν έχω άλλον αγώνα μέσα στη σεζόν γιατί φεύγω για την πρακτική μου στην Αμερική. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα”, είπε ο Κώστας Ζάλτος.

Από την πλευρά του ο Άγγελος Μαντζουράνης δήλωσε: “Ακόμη είμαι στη φάση της προετοιμασία. Ο μεγάλος μου στόχος είναι τον Αύγουστο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 της Ιερουσαλήμ”.

ΠΗΓΗ: www.segas.gr 


Ειδήσεις σήμερα

ΕΛ.ΑΣ. για νεκρό σε καταδίωξη στη Λάρισα: Πυροβόλησε ο αστυνομικός και κρατείται, διερευνώνται οι συνθήκες

Δύο σεισμοί με ελάχιστη διαφορά ώρας στην Αιτωλοακαρνανία

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Σλούκα για τα επόμενα τρία χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης