Ζαγοράκης για τον θρίαμβο του 2004: «Δεν υπάρχουν μη, δεν μπορώ, δεν θέλω - αρκεί να πιστεύεις» - Δείτε βίντεο
04.07.202314:31
Αντώνης Πατσούρας
Συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από την ημέρα όπου η Εθνική Ελλάδας κέρδισε το Euro στην Πορτογαλία
Μια ημέρα σαν τη σημερινή (4/7) το 2004 η Ελλάδα έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ποδοσφαιρική της ιστορίας.
Η Εθνική ομάδα με προπονητή τον Όττο Ρεχάγκελ κέρδισε το Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αθλήματος. Η Ελλάδα κέρδισε στην πρεμιέρα αλλά και στον τελικό την "οικοδέσποινα" Πορτογαλία και έφτασε στην κορυφή στο "Ντα Λουζ" της Λισαβόνας.
Με γκολ των Καραγκούνη, Μπασινά κέρδισε με 2-1 την Πορτογαλία στην πρεμιέρα του ομίλου της. Στον 2ο αγώνα της έμεινε στο 1-1 (Χαριστέας) με την Ισπανία και στον 3ο έχασε με 2-1 από τη Ρωσία αλλά το γκολ του Ζήση Βρύζα την έστειλε ως 2η στον επόμενο γύρο με 4β αφήνοντας εκτός συνέχειας την "Φούριος Ρόχας".
Στον προημιτελικό η Ελλάδα θα παίξει με την Γαλλία του Ζιντάν και του Ανρί.
Με γκολ του Άγγελου Χαριστέα στο 65' θα την κερδίσει και θα συνεχίσει στα ημιτελικά. Εκεί με κεφαλιά του Δέλλα στην παράταση νικά με 1-0 την Τσεχία, στο πιο δύσκολο παιχνίδι της στο τουρνουά.
«Δέκα εννέα χρόνια μετά το δικό μας βράδυ "Ντα Λουζ" και συνεχίζουμε να λέμε "impossible is nothing". Είναι ok να πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μη, δεν μπορώ, δεν θέλω. Αρκεί να πιστεύεις!