Wimbledon: Η 27χρονη Ανέτ Κονταβέιτ ανακοίνωσε ότι μετά το Λονδίνο αποσύρεται από την ενεργό δράση

Wimbledon: Η 27χρονη Ανέτ Κονταβέιτ ανακοίνωσε ότι μετά το Λονδίνο αποσύρεται από την ενεργό δράση

Η 27χρονη Εσθονή τενίστρια σόκαρε τους φίλους του αθλήματος με την απόφαση της που οφείλεται σε πρόβλημα υγείας

26699413
H Ανέτ Κονταβέιτ, η οποία έφτασε μέχρι το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης το 2022, ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από το Wimbledon!

Η Κονταβέιτ έκανε τη μεγάλη ανακοίνωση μέσω του προσωπικού της προφίλ στο Instagram, αναφέροντας ενδεικτικά ότι αντιμετωπίζει ένα χρόνιο πρόβλημα στην πλάτη, που δεν της επιτρέπει τον τελευταίο καιρό να αγωνίζεται χωρίς πόνους στο κορυφαίο επίπεδο.



«Σήμερα ανακοινώνω ότι ολοκληρώνω την καριέρα μου ως επαγγελματίας αθλήτρια. Μετά από αρκετές επισκέψεις στον γιατρό και συσκέψεις με την ιατρική ομάδα μου, ενημερώθηκα ότι πάσχω από τη νόσο του εκφυλισμένου δίσκου στην πλάτη μου. Αυτό δεν μου επιτρέπει να κάνω φουλ προπόνηση και να δίνω συνεχείς αγώνες. Κατά συνέπεια, είναι αδύνατον να συνεχίσω σε top επίπεδο σε τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το τένις μου έχει δώσει και διδάξει πολλά και είμαι πολύ ευγνώμων.

Ήταν σημαντικό για μένα να φέρω τη σημαία της Εσθονίας στα γήπεδα και να παίζω μπροστά στους υποστηρικτές μου σε όλο τον κόσμο. Είμαι έτοιμη για νέες προκλήσεις μετά την τελευταία μου προσπάθεια ως επαγγελματίας τενίστρια - θα προσπαθήσω να απολαύσω το παιχνίδι και να αγωνιστώ όσο σκληρά μπορώ στο Wimbledon. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεχή συμπαράσταση», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η 27χρονη Εσθονή.

Κορυφαία χρονιά για την Κονταβέιτ ήταν το 2021, όταν κατάφερε να φορμαριστεί την καταλληλότερη περίοδο, κερδίζοντας 4 τρόπαια σε διάστημα 2,5 μηνών, στο Κλίβελαντ, στην Οστράβα, στη Μόσχα και στο Βουκουρέστι, για να προκριθεί στο WTA Finals για 1η φορά στην καριέρα της και να φτάσει μέχρι τον τελικό.

Την επόμενη χρονιά, το 2022, κατάφερε να ανεβεί έως και το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης. Ολοκλήρωσε την καριέρα της με 6 τίτλους και 11 χαμένους τελικούς, ενώ η καλύτερη πορεία της σε ένα Grand Slam ήταν τα προημιτελικά του Australian Open, το 2020.

Πηγή:tennisnews.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Εν ψυχρώ δολοφονία 40χρονου στην Ηλεία - Τον σκότωσε 80χρονος για κτηματικές διαφορές

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Τα πέντε σενάρια για την τύχη του - Υπήρξε βραχυκύκλωμα ή παγιδεύτηκε;

Κως: Η στιγμή που η Αναστάζια βγαίνει με τον Μπαγκλαντεσιανό από σούπερ μάρκετ - Δείτε φωτογραφίες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης