Ευρωμπάσκετ γυναικών, Ισπανία - Ελλάδα 76-60: Ήττα και μπαράζ με την Τσεχία

Ευρωμπάσκετ γυναικών, Ισπανία - Ελλάδα 76-60: Ήττα και μπαράζ με την Τσεχία

Η Ισπανία επιβλήθηκε της Ελλάδας, με ξέσπασμα στο 4ο δεκάλεπτο, πήρε την απευθείας πρόκριση για τους «8» του EuroBasket 2023 και έστειλε τη γαλανόλευκη απέναντι στην Τσεχία

ellada_isoania
Το ελληνικό DNA εμφανίστηκε ξανά. Αλλά δεν ήταν αρκετό αυτή τη φορά για να λυγίσει την Ισπανία στο Τελ Αβίβ.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα 

Έτσι και αλλιώς, η «ρόχα» έπαιζε για την επιβίωσή της (με ήττα έμενε εκτός EuroBasket 2023). Όχι πως η Ελλάδα δεν πάλεψε το ματς (ήττα με 76-60). Το έκανε και με το παραπάνω. Και παρά το ροτέισον που έπρεπε να γίνει (αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο τουρνουά και η Μποσγανά και η Καρλάφτη), η γαλανόλευκη ζόρισε την Ισπανία για τρία δεκάλεπτα.

Προτού γνωρίσει την ήττα, η οποία τη στέλνει στον αγώνα μπαράζ απέναντι στην Τσεχία σε λιγότερο από 24 ώρες (Δευτέρα, 19/6, είτε στις 18:00, είτε στις 21:00, με πιθανότερη ώρα τη δεύτερη).


Κλείσιμο
Πρώτη σκόρερ ήταν η Αρτεμις Σπανού με 14 πόντους, η Πηνελόπη Παυλοπούλου είχε 13 και η Μαριέλλα Φασούλα 10.

Για την Ισπανία πρώτη σκόρερ ήταν η Κάσας με 16 πόντους.



Το ματς
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικό για την Ελλάδα. Με την Πηνελόπη Παυλοπούλου να οδηγεί το σκορ (9π.) και την περιφερειακή άμυνα να σταματάει το μακρινό σουτ της Ισπανίας (0/6 τρίποντα) η γαλανόλευκη είχε τη δυνατότητα να ελέγχει το ρυθμό.

Μάλιστα σε αρκετά σημεία του αγώνα επιχείρησε να τρέξει (με επιτυχία), ενώ όταν χρειάστηκε να παίξει σε σετ παιχνίδι βρήκε λύσεις και από τη Σπανού (5π.) και από τη Φασούλα (4π.).


Η Εθνική έμεινε σχεδόν τρία λεπτά χωρίς καλάθι στο ξεκίνημα της 2ης, η Ισπανία κατάφερε (από το 0/6) να μετρήσει 2/3 τρίποντα και απέκτησε διαφορά 8 πόντων (28-20).

Η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να κυνηγάει στο σκορ (35-27). Στα τελευταία λεπτά κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση, ωστοσο η Ισπανία είχε καταφέρει να ξεφύγει.

Η Παυλοπούλου έκανε οτι η Χριστινάκη (εξαιρετική στην άμυνά της και απέναντι στην Ισπανία) στο ματς με τη Λετονια και εμφανίστηκε ως ο τρίτος πόλος στην επίθεση. Ωστόσο τη διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο την έκανε η δυνατή άμυνα της Ισπανίας πάνω στη Μαριέλλα Φασούλα, την οποία περιόρισε.

Στα πρώτα λεπτά της 3ης η Ελλάδα βρήκε το μακρινο σουτ που ζητούσε στα προηγούμενα λεπτά. Ένα τρίποντο της Τσινέκε έκανε το σκορ 40-38.

Και όχι μόνο. Η γαλανόλευκη είχε 8/9 σουτ στα πρώτα έξι λεπτά του δεκαλέπτου και μπορούσε να μένει κοντά στο σκορ. Η Φασούλα κατάφερε να βρει λύσεις (4π.) και η Εθνική έμεινε στο κόλπο της νίκης στο ξεκίνημα της 4ης.

Ελλάδα (Πρέκας): Αλεξανδρή 3 (1), Μποσγανά 2, Δίελα, Καρλάφτη, Σωτηρίου 8 (2), Χριστινάκη 2, Φασούλα 10, Παυλοπούλου 13 (1), Σπανού 14 (2), Σταμάτη, Σταμολάμπρου 1, Τσινέκε 7 (1)

Πηγη: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα

Κως: Νεκρή βρέθηκε η 27χρονη Αναστάζια - Κάτω από ένα δένδρο η σορός σκεπασμένη με κλαδιά, δείτε φωτογραφίες

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με 30άρια τη Δευτέρα - Αναλυτική πρόγνωση

Ισημερινός: Πέθανε η γυναίκα που είχε «ξυπνήσει» μέσα στο φέρετρο την ώρα της κηδείας της

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης