Πογιέτ για το Γαλλία - Ελλάδα: «Δεν πάμε να παίξουμε μόνο άμυνα»

Πογιέτ για το Γαλλία - Ελλάδα: «Δεν πάμε να παίξουμε μόνο άμυνα»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας μίλησε για την ποιότητα των Γάλλων αλλά και τον στόχο της ομάδας του

ειτ
Η εθνική ομάδα της Ελλάδας θα προσπαθήσει να παίξει με το δικό της τρόπο στο «Σταντ ντε Φρανς» και δεν πρόκειται να κατέβει απέναντι στη Γαλλία με μόνο στόχο να αμυνθεί. Αυτό τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκουστάβο Πογιέτ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής (19/6, 21:45) αναμέτρησης με τους «τρικολόρ» στο Σεν Ντενί, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου προκριματικού ομίλου του EURO 2024.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός αναγνώρισε φυσικά τη δυναμική της Γαλλίας και την ποιότητα των παικτών της, αλλά ξεκαθάρισε ότι η ελληνική ομάδα έχει τη δική της φιλοσοφία και, απ΄ ό,τι φαίνεται, δεν σκοπεύει να την... προδώσει.

«Παίζουμε με μία από τις δύο μεγάλες ομάδες του κόσμου, μαζί με την Αργεντινή. Θα πρέπει η απόδοση της Ελλάδας να είναι όσο καλύτερη γίνεται. Να είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο. Δεν ερχόμαστε μόνο να αμυνθούμε. Θέλουμε να παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε. Θέλουμε να επιτεθούμε», τόνισε αρχικά ο Πογιέτ και πρόσθεσε: «Παίζει ρόλο και η φυσική κατάσταση και η ψυχολογία. Ξέρουμε ότι παίζουν στα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα και πρέπει να έχουμε εξαιρετική κατάσταση για το ματς. Δεν είναι μόνο ο Εμπαπέ, συνολικά θα πρέπει η ομάδα να έχει λύσεις για όλους τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας».

Στο κίνητρο που δίνει στους ποδοσφαιριστές, η αναμέτρηση με μία ομάδα του επιπέδου της Γαλλίας, στάθηκε από την πλευρά του ο Γιώργος Μασούρας. «Παίζουμε με μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου. Για όλους εμάς είναι από τους μεγαλύτερους στόχους να παίζουμε τέτοιες ομάδες. Θέλουμε να βρεθούμε σε μεγάλη διοργάνωση, θέλουμε να ευχαριστηθούμε τα προκριματικά και, εφόσον κάναμε τόσο καλό ξεκίνημα, θέλουμε να φτάσουμε στα τελικά», τόνισε ο διεθνής εξτρέμ.

Η μοναδική νίκη της εθνικής εππί των «τρικολόρ» στην ιστορία ήταν το 1-0 στα προημιτελικά του EURO 2004, με σκόρερ τον Αγγελο Χαριστέα. Ο Μασούρας ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί να πετύχει κάτι ανάλογο και απάντησε: «Αν σας έλεγα όχι, θα σας έλεγα ψέματα. Όλοι ονειρευόμαστε ένα γκολ σε τέτοιο παιχνίδι. Ο στόχος είναι ένας, δεν αλλάζει, ό,τι και να γίνει σε αυτή την προκριματική φάση, εμείς θέλουμε το επόμενο καλοκαίρι να είμαστε στα γήπεδα της Γερμανίας».

Ο άσος του Ολυμπιακού κλήθηκε τέλος να σχολιάσει και τα όσα -θετικά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα- είπε νωρίτερα, στη δική του συνέντευξη Τύπου, ο Γάλλος ομοσπονδιακός, Ντιντιέ Ντεσάν. «Είμαστε καλή ομάδα, αλήθεια λέει», απάντησε γελώντας ο Μασούρας και συνέχισε «Είναι πολύ κολακευτικό όλο αυτό, να ακούμε αυτά τα λόγια. Κάθε ομάδα έχει τη δική της αφετηρία, ο στόχος μας είναι συγκεκριμένος. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε χτίσει ένα καλό γκρουπ και θεωρούμε πως θα δικαιωθούμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα

Κως: Νεκρή βρέθηκε η 27χρονη Αναστάζια - Κάτω από ένα δένδρο η σορός σκεπασμένη με κλαδιά, δείτε φωτογραφίες

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με 30άρια τη Δευτέρα - Αναλυτική πρόγνωση

Ισημερινός: Πέθανε η γυναίκα που είχε «ξυπνήσει» μέσα στο φέρετρο την ώρα της κηδείας της

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης