Παναθηναϊκός: Δίνει μάχη για την απόκτηση του Τζούρισιτς

Παναθηναϊκός: Δίνει μάχη για την απόκτηση του Τζούρισιτς

Ο Σέρβος επιτελικός μέσος έχει περάσει από την Ακαδημία του Ολυμπιακού ενώ έχει παίξει μεταξύ άλλων σε Σαμπντόρια,Άντερλεχτ και Σαουθάμπτον

26716705__1_
Ο εκλεκτός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την θέση του επιθετικού μέσου είναι ο Φίλιπ Τζούρισιτς, ο οποίος φιγουράρει στην κορυφή της λίστας του Σέρβου τεχνικού και γι' αυτό οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να τον ντύσουν στα «πράσινα».

FILIP DJURICIC ● WELCOME TO FEYENOORD OR INTER MILAN?! ● GOALS, ASSISTS AND SKILLS ● HIGHLIGHTS


Ο 31χρονος Σέρβος επιθετικός μέσος αγωνίζεται στην Σαμπντόρια, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024 (με οψιόν για ένα ακόμη έτος), όμως η ομάδα από την Γένοβα υποβιβάστηκε την φετινή σεζόν κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του «τριφυλλιού» τόσο αναφορικά με το κόστος της μεταγραφής όσο και με την διάθεση του παίκτη να παραμείνει στην ομάδα.

Κλείσιμο
Ο Τζούρισιτς πραγματοποίησε φέτος 34 συμμετοχές με την φανέλα των Γενοβέζων κατά τις οποίες σκόραρε τρία γκολ στα 2.351 αγωνιστικά λεπτά που έπαιξε.

Πρόκειται για παίκτη που είναι διεθνής με την εθνική Σερβίας, παρ' ότι το όνομά του δεν βρέθηκε στις τελευταίες κλήσεις του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς. Συνολικά έχει αγωνιστεί 40 φορές με το εθνόσημο έχοντας σκοράρει πέντε γκολ και δώσει πέντε ασίστ.

Το Who is Who του Φίλιπ Τζούρισιτς
Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα. Τον Ιούλιο του 2007 άφησε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Σερβίας προκειμένου να έρθει στην Κ17 του Ολυμπιακού, όπου έμεινε μόλις για ένα χρόνο, μέχρι και να επιστρέψει και πάλι στην πατρίδα του και την Ραντσίτσκι. Μετά από ενάμιση χρόνο εκεί έφυγε ελεύθερος για την Χέρενφεϊν και την Eredivisie τον Γενάρη του 2010.

Εκεί διέπρεψε πραγματικά στα τρεισίμη χρόνια που έμεινε στην ομάδα πραγματοποιώντας 110 συμμετοχές σκοράροντας 26 γκολ και δίνοντας 28 ασίστ. Η εξαιρετική του αυτή απόδοση προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Μπενφίκα, η οποία πλήρωσε 8 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της αποτελώντας ακόμη την 8η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ολλανδικής ομάδας.

Στην Πορτογαλία δεν τα πήγε όσο καλά περίμεναν και γι' αυτό άρχισαν οι συνεχόμενοι δανεισμοί του. Αρχικά πήγε στην Μάιντς (2014-Φλ.2015), έπειτα στην Σαουθάμπτον (Φλ.2015-Ιουλ.2015), την Άντερλεχτ (Γεν.-Ιουλ. 2016) και την Σαμπντόρια (2016-Γεν.2017). Μετά τη λήξη του δανεισμού του στους Γενοβέζους, τον απέκτησαν ως ελεύθερο. Εκεί πήγε επίσης δανεικός μία φορά στην Μπενεβέντο (Γεν.-Ιουλ. 2018) ενώ στην συνέχεια η Σασουόλο τον απέκτησε ως ελεύθερο το καλοκαίρι του 2018.

Στην ιταλική αυτή ομάδα μπόρεσε να ξαναπάρει τα πάνω του. Στην τετραετία (2018-2022) που πέρασε στην πόλη της Εμίλια-Ρομάνια πραγματοποίησε 100 συμμετοχές σκοράροντας 14 τέρματα και δίνοντας 12 ασίστ κι ανέβασε και πάλι τις ποδοσφαιρικές του μετοχές. Το περσινό καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος και επέστρεψε στην Σαμπντόρια, όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην σωτηρία της ομάδας.


Συνολικά στην καριέρα του έχει κατακτήσει πέντε τίτλους, όλους με την Μπενφίκα. Δύο πρωταθλήματα (2014, 2016), δύο Λιγκ Καπ Πορτογαλίας (2014, 2016) κι ένα Κύπελλο Πορτογαλίας (2014).

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Καρχαρίας κυνηγά λουόμενους στα ρηχά παραλίας στο Αλικάντε της Ισπανίας – Δείτε βίντεο

Κρατείται αλλοδαπός για την εξαφάνιση της 27χρονης στην Κω - Δείτε βίντεο από drone


Φθινοπωρινή τριήμερη κακοκαιρία με πολλές βροχές - Καταιγίδες από αύριο και στην Αττική

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης