«Φλόγα της Ελπίδας»: Μηνύματα αλληλεγγύης από το Ζάππειο για τους Special Olympics Berlin 2023

«Φλόγα της Ελπίδας»: Μηνύματα αλληλεγγύης από το Ζάππειο για τους Special Olympics Berlin 2023

Το ταξίδι ξεκίνησε για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics “Berlin 2023”, που για πρώτη φορά θα διεξαχθούν στη Γερμανία, το διάστημα 17 έως 25 Ιουνίου

Collage_Maker-08-Jun-2023-03-35-AM-1243
Με αρμόζουσα ενσυναίσθηση και με τον δέοντα σεβασμό, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, με την παρουσία του Δημάρχου της πόλης, Γιάννη Φωστηρόπουλου, συμμετείχε στην αποστολή του ηχηρού μηνύματος για τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και τη ζωή, μέσω του αθλητισμού από τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ., Διονύσιο Κοδέλλα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εκδήλωση για την εκκίνηση του ταξιδιού της Φλόγας της Ελπίδας, τελέστηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την Αιγίδα και την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε μία κομβική ημέρα για τα Special Olympics και τα Special Olympics Hellas.

zappeio1


Το ταξίδι ξεκίνησε για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics “Berlin 2023”, που για πρώτη φορά θα διεξαχθούν στη Γερμανία, το διάστημα 17 έως 25 Ιουνίου.

H ελληνική αποστολή αποτελείται από 71 Αθλητές, 22 Προπονητές, 2 Αρχηγούς Αποστολής, 4 άτομα Διοικητικό/Βοηθητικό Προσωπικό και ένα γιατρό.

«Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, παρ’ ότι έχουν ήδη αναδειχθεί πρωταθλητές της ζωής συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού» σημειώνει ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος.

faliro1


Κλείσιμο
Στους φετινούς Αγώνες “Berlin 2023” θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές με νοητική αναπηρία, από 190 αποστολές Special Olympics, που θα αγωνιστούν σε 24 αθλήματα.

Τους αθλητές θα συνοδεύουν 2.500 προπονητές, ενώ 20.000 εθελοντές και περίπου 500.000 θεατές θα βρίσκονται εκεί, για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες τους και να μοιραστούν μαζί τους τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.

special


Οι Special Olympics είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο για παιδιά και ενήλικες με νοητικά προβλήματα, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα για εκπαίδευση και για συμμετοχή στους αγώνες σε 5 εκατομμύρια αθλητές σε όλο τον κόσμο καθώς και στα μέλη του United States Sports σε 172 χώρες. Οι αγώνες εναλλάσσονται μεταξύ των Θερινών και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και πραγματοποιούνται κάθε δυο χρόνια


Ειδήσεις σήμερα:

Κλιματική αλλαγή: Οι 5 περιοχές στην Ελλάδα που κινδυνεύουν να «βυθιστούν» από πλημμύρες

Χριστίνα Σούζη: Ο Βασίλης Κωνσταντίνου περιγράφει καρέ καρέ πώς την απεγκλώβισε - «Έτρεχε αίμα σε όλο της το πρόσωπο»

Athens Pride 2023: Δείτε τις πρώτες τακουνοδρομίες στο κέντρο της Αθήνας

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης