Ρεάλ Μαδρίτης: Το αντίο του Μπενζεμά και οι τίτλοι τέλους του... BBC - Δείτε βίντεο

Ρεάλ Μαδρίτης: Το αντίο του Μπενζεμά και οι τίτλοι τέλους του... BBC - Δείτε βίντεο

Με την αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά από τη Ρεάλ, δεν υπάρχει πλέον στη Μαδρίτη κανένα μέλλονς του B(ale), B(enzema), C(ristiano) που αποτελούσε το φόβο και τον τρόμο για κάθε άμυνα

bale-benzema-ronaldo
Αν στη Βαρκελώνη είχαν να καμαρώνουν για το MSN (Messi, Soares, Neymar) στην ίδια περίπου εποχή στη Μαδρίτη είχαν κάθε λόγο να φουσκώνουν από περηφάνια για το δικό του τρίο, το περίφημο BBC (Bale, Benzema, Cristiano).

Τώρα όμως, με το σημερινό αντίο των «μπλάνκος» στον Μπενζεμά, ο οποίος ετοιμάζεται να υπογράψει ένα χρυσό συμβόλαιο με την Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας (ε πάνω από 100 εκατ. ετησίως) ήρθε και το οριστικό τέλος με σπουδαίας εποχής για το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Στη δεύτερη εκδοχή των γκαλάκτικος του Φλορεντίνο Πέρεθ, το πρώτο κομμάτι ήταν η απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να ακολουθήσει λίγους μήνες αργότερα ο Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος ήρθε από την Ολιμπίκ Λιόν.

Τα πρώτα τους χρόνια δεν ήταν εύκολα, αλλά το 2013 ο Πέρεθ φρόντισε να σπάσει το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής (που είχε κάνει το 2009 με τα 94 εκατ. ευρώ για τον Ρονάλντο) δίνοντας 100 εκατ. στην Τότεναμ για τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Το περίφημο BBC της Μαδρίτης στα πέντε χρόνια που συνυπήρξε στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου έκανε απίστευτα πράγματα προσθέτοντας νέα κεφάλαια δόξας στην ιστορία των μερένγκες.

Ronaldo - Benzema - Bale | The Greatest Football Trio • The Movie
Κλείσιμο


Από το 2013 έως το 2018, τη χρονιά που ο Ρονάλντο αποχώρησε για τη Γιουβέντους, οι τρεις τους πανηγύρισαν συνολικά 13 τίτλους, μεταξύ των οποίων τέσσερα Champions League και φόρτωσαν τις αντίπαλες εστίες με 442 γκολ (89 γκολ μέσο όρο οι τρεις τους ανά σεζόν).

Η κορυφαία τους σεζόν ήταν το 2014-2015 όταν πέτυχαν συνολικά 100 γκολ (61 ο Κριστιάνο, 22 ο Μπενζεμά, 17 ο Μπέιλ), ενώ την αμέσως επόμενη προηγούμενη (13-14) σταμάτησαν στα 97 και την αμέσως επόμενη (15-16) στα 98.

Το BBC κατέκτησε όλους τους τίτλους που θα μπορούσε να διεκδικήσει η Ρεάλ και άφησε το όνομα του χαραγμένο στην ιστορία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Μπέιλ μπορεί να μην έπαιξε τόσο πολύ και να μην έβαλε πολλά γκολ, αλλά ήταν πάντα ο παίκτης των μεγάλων αγώνων αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του με το Νο11 στην πλάτη.



Ο Κριστιάνο με 451 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «μερένγκες» δίνοντας άλλη διάσταση στο Νο7 (που φορούσαν οι θρυλικοί Ντι Στέφανο, Ραούλ).

Κι από τις 10 Αυγούστου του 2022 στη 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών βρίσκεται ο Μπενζεμά (έφτασε συνολικά τα 353), ο οποίος εκείνη τη μέρα ξεπέρασε τον Ραούλ επιβεβαιώνοντας την απόφαση της Ρεάλ να του εμπιστευτεί τη φανέλα με το Νο 9... 

The Day Cristiano Ronaldo, Bale, Benzema Scored 12 Goals + Assists in One Game


Ο Γάλλος από τη στιγμή που έπαψε να ζει στη σκιά των δύο άλλων αστεριών, έλαμψε πραγματικά  με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν (21-22) όπου σκόραρε 44 φορές σε όλες τις διοργανώσεις για να οδηγήσει την ομάδα του στον 14ο ευρωπαϊκό τίτλο της καθώς και στο στέμμα της La Liga.

Κι ο Μπενζεμά αποχαιρετά τη Μαδρίτη και βάζει τους οριστικούς τίτλους τελους στο BBC με 25 τίτλους μεταξύ των οποίων 5 Champions League, τέσσερα πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και μία χρυσή μπάλα την οποία κατέκτησε πέρσι (ο πρώτος Γάλλος μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν που την κέρδισε το 1998).

Τώρα όμως το 7, το 9 και το 11 που κάποτε σκορπούσαν τον τρόμο άμα τη εμφανίσει τους στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου είναι «ορφανά» με τον Βινίσιους να δείχνει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος των θρύλων του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά να περιμένει με αγωνία αυτούς που θα σταθούν δίπλα του για τη νέα εποχή της «Βασίλισσας».

Ειδήσεις σήμερα

Σήκωσε τη φούστα αεροσυνοδού και έφτυσε επιβάτες ο Γάλλος που αναστάτωσε την πτήση Παρίσι-Αθήνα

Η Εύα Καϊλή φωτογραφίζεται με την κόρη της για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή της

Η Ντούα Λίπα τα βάζει με την κυβέρνηση Σούνακ - «Στενόμυαλοι» οι Βρετανοί υπουργοί που λένε «εγκληματίες» τους Αλβανούς

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης