Κύπελλο Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Κούπα με υπογραφή Γκουντογκάν

Κύπελλο Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Κούπα με υπογραφή Γκουντογκάν

Με δύο γκολ του αρχηγού της η Σίτι μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο Αγγλίας και το Σάββατο (10/6) θα κυνηγήσει το τρεμπλ απέναντι στην Ίντερ στον τελικό του Champions League

manchester-city
Κυπελλούχος Αγγλίας για 7η φορά στην ιστορία της στέφτηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Γουέμπλεϊ η Μάντσεστερ Σίτι.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν καλύτερη στον τελικό κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επικράτησε με 2-1 φτάνοντας στο νταμπλ στην Αγγλία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct35ca39vmup)


Πλέον ο μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του Champions League το επόμενο Σάββατο (10/6) κόντρα στην Ίντερ στην Πόλη που θα την οδηγήσει στο τρεμπλ. Εάν τα καταφέρει θα είναι η πρώτη φορά μετά τη Γιουνάιτεντ η οποία είχε πάρει τρία τρόπαια το 1999! 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct32np3hbr2h)
Κλείσιμο

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct33duy14d1d)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct347atwdyfd)


Οι «Πολίτες» ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 12'' με γκολ του Γκουντογκάν που είναι και το πιο γρήγορο τέρμα που έχει σημειωθεί ποτέ σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας. Η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε σε 1-1 στο 33' με πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες αλλά ο Γκουντογκάν έγραψε το τελικό 2-1 στο 51'.



Είναι η πρώτη φορά που σε τελικό σκοράρουν οι αρχηγοί και των δύο ομάδων!

Ο αγώνας 

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε τον τελικό με γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς μόλις στο 12ο δευτερόλεπτο ο Ιλκάι Γκουντογκάν με φοβερό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ντε Χέα και άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct3532ifqo09)


Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αιφνιδίασε έτσι τους «κόκκινους διαβόλους» και στη συνέχεια ανέλαβε τον έλεγχο του ματς και πίεσε για το δεύτερο γκολ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct34nru1oh15)


Στο 33ο λεπτό όμως η Γιουνάιτεντ, που έως τότε δεν είχε καταφέρει να φθάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, κατάφερε να βρεθεί στο σημείο του πέναλτι, μετά από απροσεξία του Γκρίλις, που βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής. Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε το ματς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct33okb22xwp)


Στην επανάληψη και πάλι ο Γκουντογκάν είχε τον λόγο και με ένα ακόμη σουτ εκτός περιοχής στο 51ο λεπτό κατάφερε να δώσει ξανά στους «πολίτες» την πρωτοπορία στο σκορ.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ προσπάθησε στη συνέχεια ν' αντιδράσει είχε μια καλή στιγμή με τον Γκαρνάτσο (78'), δοκάρι με τον Μακ Τόμινεϊ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά δεν μπόρεσε να βρει ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct32k36366a1)


Να σημειωθεί πως μολονότι η εφετινή ήταν η 142η σεζόν της αρχαιρότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη, οι δύο μεγάλες ομάδες του Μάντσεστερ με την υπεραιωνόβια ιστορία δεν είχαν τεθεί ποτέ στο παρελθόν αντιμέτωπες στον τελικό του FA Cup (αλλά ούτε και σε αυτόν του League Cup)!

Η Σίτι κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και πάει τώρα για το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν τον Φεβρουάριο το League Cup, επικρατώντας στον τελικό της Νιούκαστλ και θα μείνουν φέτος με το τρόπαιο αυτό, ελπίζοντας σε μεγαλύτερες διακρίσεις τη νέα σεζόν.

Ο διαιτητής του τελικού ήταν ο διεθνής Πολ Τίρνεϊ.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγα, Γουόκερ, Ντίας, Αγκάνζι, Στόουνς, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (76' Φόντεν), Γκρίλις (89' Ακε), Χάαλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Μπισάκα, Σο, Βαράν, Λίντελοφ (83' Μακ Τόμινεϊ), Κασεμίρο, Ερικσεν (62' Γκαρνάτσο), Φερνάντες, Φρεντ, Σάντσο (78' Βέγκχορστ), Ράσφορντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 






Ειδήσεις σήμερα:

Mε νόμο το Τέξας απαγορεύει τις θεραπείες φυλομετάβασης στους ανήλικους


Σήμερα η τελετή ορκωμοσίας του προέδρου Ερντογάν στην Τουρκία


O Ντέμης Νικολαΐδης απαντά πρώτη φορά για το δημοσίευμα περί εγκυμοσύνης της συντρόφου του

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης