Μεγάλη ατάκα από τον Τσιτσιπά: «Δεν είσαι δημοφιλής όταν αρχίζεις να κερδίζεις»

Μεγάλη ατάκα από τον Τσιτσιπά: «Δεν είσαι δημοφιλής όταν αρχίζεις να κερδίζεις»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από το Παρίσι μίλησε για τον στόχο του στο Roland Garros, την αγάπη του στην Άστον Βίλα αλλά και για την φιλία του με τον Αντετοκούνμπο

5163907
Την Κυριακή ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Roland Garros και την Παρασκευή μίλησε στα ΜΜΕ από το Παρίσι για όλους και για όλα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας που έφτασε το 2021 στον τελικό και έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς αναφέρθηκε στον στόχο του για το 2023: «Πρέπει να μπω σε εκείνο το mindset του τελικού (του 2021). Ήταν δύο εξαιρετικές εβδομάδες τένις για μένα, θυμάμαι πώς έκανα κάποια πράγματα και θυμάμαι τι δούλεψε καλύτερα. Είναι σημαντικό να το ξαναδημιουργήσω αυτό και να μείνω πειθαρχημένος σε όλος το ταξίδι.



Θα υπάρξουν ματς που θα είναι δύσκολα, είχα και τότε μερικά comebacks. Την προηγούμενη χρονιά επέστρεψα στην πρεμιέρα από 0-2 και μετά έφτασα μέχρι τα ημιτελικά. Και ακολούθησε ο τελικός του 2021. Οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι. Σε μερικούς από αυτούς δεν αρέσει το χώμα όσο εμένα και μερικοί ανέβασαν την απόδοσή τους, όπως ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Αντρέι Ρούμπλεφ. Παίκτες σαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πάντα απειλή. Έχω μεγάλες ικανότητες και το νιώθω. Απλά χρειάζομαι μερικά καλά πρώτα ματς και να πιστεύω ότι μπορώ να κάνω κάτι φέτος».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην φιλία του με την Αλίσα Λέμαν και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είμαι φαν της Άστον Βίλα, πάντα υποστήριζα την ομάδα. Η Αλίσα είναι χαρισματική αθλήτρια, παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πάντα είχα στο μυαλό μου να κάνω φιλίες με άτομα από διάφορα αθλήματα. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον οποίο είμαστε συχνά σε επαφή. Ήθελα να κάνω το ίδιο με κάποιον του άλλου φύλου και είναι έμπνευση. Είναι όμορφα να καταλαβαίνεις μερικά πράγματα και να μιλάς ανοιχτά για θέματα που δεν μιλάς με "συνηθισμένους" ανθρώπους.



Έχει εξελιχθεί σε μια ωραία φιλία, της εύχομαι τα καλύτερα. Είναι κάτι που προσεκτικά έχω αρχίσει να χτίζω. Όταν ήμουν μικρότερος, πέρασα μια φάση που απλά ήθελα να συγκεντρωθώ στο τένις. Δεν ήθελα να συγκεντρωθώ σε φιλίες, δεν ήταν σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Τώρα το να έχω φιλίες και συνδέσεις με ανθρώπους είναι σημαντικό για μένα γιατί μαθαίνω από αυτό και με κάνει καλύτερο άνθρωπο, κάτι στο οποίο στοχεύω κάθε μέρα».

Για το εάν μπορεί ο Νόλε να κερδίσει το 23ο Grand Slam στο Παρίσι και να ξεπεράσει τον απόντα Ναδάλ είπε: «Δεν το σκέφτομαι πριν κοιμηθώ, δεν περνάει από το μυαλό μου. Θα ήταν υπέροχο για εκείνον. Αν μπορέσει να το κάνει, αξίζει μεγάλο σεβασμό. Προσπαθώ, όμως, να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου και ίσως να γίνω εκείνος που όλοι θα μισούν μια μέρα! Με την καλή έννοια. Όπως, λένε, δεν είσαι δημοφιλής όταν αρχίζεις να κερδίζεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο Ηράκλειο: 95χρονος μπήκε στο σπίτι του, είδε τους διαρρήκτες και πέθανε

Βόλος: «Βλέπαμε άτομα να καταρρέουν και ασθενοφόρα να φτάνουν» λένε φοιτήτριες για το πάρτι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Η μητέρα δεν μπόρεσε να βοηθήσει το αγοράκι της γιατί δεν ξέρει κολύμπι

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης