UEFA: Μαρτσίνιακ, Τέιλορ και Ντελ Θέρο Γκράντε οι διαιτητές των τελικών των τριών Ευρωκυπέλλων

UEFA: Μαρτσίνιακ, Τέιλορ και Ντελ Θέρο Γκράντε οι διαιτητές των τελικών των τριών Ευρωκυπέλλων

Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ μετά τον τελικό του Μουντιάλ, σφυρίζει και τον τελικό του Champions Legaue, ο Αγγλος Τέιλορ αυτόν του Europa League και ο Ισπανός Ντελ Θέρο Γκράντε αυτόν του Conference League

Marciniak_Photo
Η επιτροπή διαιτητών της UEFA ανακοίνωσε τις ομάδες διαιτητών για τους τελικούς των διασυλλογικών διοργανώσεων της φετινής σεζόν.

Ο 42χρονος Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ, ο οποίος είναι διεθνής διαιτητής από το 2011, θα διαιτητύσει τον πρώτο του τελικό στο Champions League, έχοντας διατελέσει τέταρτος διαιτητής στον τελικό του 2018. Έχει διαιτητεύσει οκτώ αγώνες Champions League αυτή τη σεζόν από τα play-offs, συμπεριλαμβανομένου του ημιτελικού δεύτερου αγώνα μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης. Τον περασμένο Δεκέμβριο διαιτήτευσε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας στο Κατάρ.

Θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμαζ Λισκίεβιτς, με τον Ρουμάνο Βασίλε Φορίν Μαρινέσκου να είναι ο αναπληρωματικός διαιτητής. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ίστβαν Κόβατς (Ρουμανία). Ο ρόλος του VAR έχει ανατεθεί στον Τόμαζ Κβιατόβσκι (Πολωνία), τον οποίο θα βοηθούν ο συμπατριώτης Μπαρτόζ Φρανκόβσκι και ο Γερμανός Μάρκο Φρίτζ.

Διεθνής διαιτητής από το 2013, ο 44χρονος Άγγλος Άντονι Τέιλορ έχει σφυρίξει έξι αγώνες Champions League και έναν Europa League αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ημιτελικού αγώνα μεταξύ Ρόμα και Φέγενορντ. Ο Τέιλορ διαιτήτευσε το Σούπερ Καπ UEFA 2020 που έγινε στο ίδιο γήπεδο της Βουδαπέστης, μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Σεβίλλης καθώς και τον τελικό του UEFA Nations League του 2021 μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας.

Ο Τέιλορ θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Γκάρι Μπέσγουικ και Άνταμ Νουν. Ο τέταρτος διαιτητής, Μάικλ Όλιβερ, και ο αναπληρωματικός διαιτητής Στιούαρτ Μπερτ είναι επίσης Άγγλοι. Ο ρόλος του VAR έχει ανατεθεί στον Στιούαρτ Άτγουελ (Αγγλία), τον οποίο θα υποστηρίξουν οι Κρίστοφερ Κέιβαναγκ από την Αγγλία και Μπάστιαν Ντάνκερτ από τη Γερμανία.

Τέλος, ο Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε είναι διεθνής διαιτητής από το 2013 και θα διευθύνει τον πρώτο του τελικό σε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA. Ο 47χρονος έχει σφυρίξει σε πέντε αγώνες του Champions League και ενός Europa Conference League αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του δεύτερου αγώνα του προημιτελικού του Champions League μεταξύ Ίντερ και Μπενφίκα.

Ο Ντελ Θέρο Γκράντε θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες Πάου Θεμπριάν Ντεμπίς και Γκουαδαλούπε Πόρρας Αγιούσο, με τον Ντιέγκο Μπαρμπέρο από τη Σεβίλλη να είναι ο αναπληρωματικός διαιτητής. Ο τέταρτος διαιτητής, Χεσούς Χιλ Μανθάνο, είναι επίσης Ισπανός.

Κλείσιμο
Ο ρόλος του VAR έχει ανατεθεί στον Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία), με τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Αλεχάντρο Ζοσέ Ερνάντεθ Ερνάντεθ (Ισπανία) και Τιάγκο Μπρούνο Λόπες Μαρτίνς (Πορτογαλία).

Η Φόστερ στον τελικό του Champions League γυναικών
Επίσης η 42χρονη Σέριλ Φόστερ από την Ουαλία θα διαιτητεύσει τον τελικό Champions League γυναικών ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Βόλφσμπουργκ (3/5-Αϊντχόφεν).

Διεθνής διαιτητής από το 2015, η 42χρονη Ουαλή θα σφυρίξει στον πρώτο της τελικό σε Champions League γυναικών. Αυτή τη σεζόν, έχει διαιτητεύσει τρεις αγώνες της κορυφαίς διοργάνωης γυναικών, συμπεριλαμβανομένου του προημιτελικού δεύτερου αγώνα μεταξύ Βόλφσμπουργκ και Παρί Σεν Ζερμέν . Διαιτήτευσε επίσης τρεις αγώνες στο περσινό EURO 2022 γυναικών στην Αγγλία.

Η Φόστερ θα έχει βοηθούς την Ιρλανδή Μισέλ Ο'Νιλ και την Ολλανδή Φράνκα Όβερτοομ, με τη Νάταλι Αν Άσπιναλ από την Αγγλία να είνα αναπληρώτρια διαιτητής. Τέταρτη διαιτητής είναι η ρεμπέκα Γουέλς (Αγγλία). Ο ρόλος του VAR έχει ανατεθεί στον Ιταλό Μασιμιλιάνο Ιράτι και θα τον συνοδεύουν οι, Σιάν Μάσι-Έλις από την Αγγλία και Μαρία Σόλε Φεριέρι Καπούτι από την Ιταλία.

Ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το σπίτι στη Χαλκιδική που ο 39χρονος σκότωσε τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε - Βίντεο και φωτογραφίες

Οι πρώτοι των πρώτων της ΝΔ - Από τον Δένδια, στον Πιερρακάκη και τη Ζαχαράκη

Οι «διάσημοι» που έμειναν εκτός Βουλής - Ο Μιθριδάτης, ο Σεϊταρίδης, η Δούνια και οι άλλοι

-----

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης