EuroLeague Final Four - Παπανικολάου: «Η ζωή μας είναι γεμάτη τέτοια ματς, δεν πρέπει να το βλέπουμε ως πίεση αλλά ως ευκαιρία»

EuroLeague Final Four - Παπανικολάου: «Η ζωή μας είναι γεμάτη τέτοια ματς, δεν πρέπει να το βλέπουμε ως πίεση αλλά ως ευκαιρία»

Οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου στα ελληνικά μίντια ενόψει του ημιτελικού της EuroLeague. Το Gazzetta βρίσκεται στο Κάουνας για να σας μεταφέρει τον παλμό του Final Four

papanikolaoy_st
Στο Κάουνας χτυπάει η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τον Κώστα Παπανικολάου να μιλάει στα ελληνικά μίντια ενόψει του Final Four και του ημιτελικού με τη Μονακό (19/5 - 18:00). Ο αρχηγός μίλησε για τον Βεζένκοβ, την πίεση γύρω από την ομάδα και την παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού στο Κάουνας.

Οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου για το Final Four:

Για την ανάδειξη του Βεζένκοφ ως πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν: «Είναι μια επιβεβαίωση τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Σύλλογο αυτό το βραβείο του Σάσα».

Για τον τρόπο να φτάσει ο Ολυμπιακός σε μια επιτυχία: «Όταν έχεις μια συνταγή που είναι πετυχημένη, πιο πετυχημένη από κάθε άλλη φορά στα χρόνια του Συλλόγου, είναι λίγο παγίδα να αλλάξεις και πράγματα πάνω σε αυτήν. Είναι δουλειά του σταφ πως θα προσεγγίσουμε τα παιχνίδια, αλλά η βασική ιδέα θα είναι αυτή που μας έφερε έως εδώ».

Για την πίεση που υπάρχει: «Όλοι έχουν πίεση και οι τέσσερις ομάδες, η ζωή μας είναι να παίζεις τέτοια ματς και να διεκδικείς τίτλους. Θα ήταν αμαρτία να πούμε ότι δεν μας αρέσει η ευκαιρία να διεκδικήσουμε τίτλους. Αυτή είναι η ουσία, να βρίσκεσαι στην κεντρική σκηνή και να παίζεις για πρωταθλήματα, Κύπελλα και ευρωπαϊκά τρόπαια. Δεν πρέπει να το βλέπεις ως πίεση αλλά σαν ευκαιρία για να πάρεις κάτι που πολλοί παίκτες και προπονητές θέλουν να κατακτήσουν».

Για τον κόσμο και την έντονη παρουσία του στο Κάουνας: «Είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, όλα τα χρόνια. Ήταν δίπλα μας στα καλά, στα άσχημα, έδωσαν το παρόν και φέτος και στο τέλος της ημέρας όλος ο οργανισμός δουλεύει για να κάνει χαρούμενο και τον κόσμο πέραν από τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός».

Για το αν η παρουσία του Ολυμπιακού στο Final Four αποτελεί μια επιβράβευση: «Όλη η χρονιά είναι ήδη μια επιβράβευση για την ομάδα, το τι θα γίνει στο Final-4 δεν σημαίνει ότι θα είναι αποτυχημένη. Το αποτέλεσμα δεν διαγράφει την χρονιά που έχουμε κάνει, όλα αυτά τα ρεκόρ που κάναμε. Ότι έχουμε τον καλύτερο παίκτη, τον καλύτερο προπονητή, ή την επιτυχία που έχουμε έως τώρα και την αναγνώριση από όλους τους αντιπάλους μας. Σίγουρα, ο τίτλος είναι το πιο βασικό πράγμα, για αυτό είμαστε εδώ και αυτό θέλουμε πιο πολύ από όλα».

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης