La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε 1-0: Έβγαλε την... υποχρέωση και «βλέπει» μόνο Μάντσεστερ Σίτι

La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε 1-0: Έβγαλε την... υποχρέωση και «βλέπει» μόνο Μάντσεστερ Σίτι

Με γκολ του Μάρκο Ασένσιο, μια Ρεάλ Μαδρίτης γεμάτη αναπληρωματικούς λύγισε την ακίνδυνη Χετάφε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (1-0) και επανήλθε στη δεύτερη θέση της La Liga

REAL_
Ποιος ασχολείται με την (χαμένη πλέον) La Liga; Μια Ρεάλ Μαδρίτης γεμάτη αναπληρωματικούς, λύγισε την ακίνδυνη Χετάφε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (1-0), ανέβηκε στη δεύτερη θέση (στο -11 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, η οποία μπορεί να είναι πρωταθλήτρια και μαθηματικά σε λίγες ώρες) και στρέφει όλη την προσοχή της στην ρεβάνς με την Μάντσεστερ Σίτι για τα ημιτελικά του Champions League (Τετάρτη 17/05, 22:00).

Resumen de Real Madrid vs Getafe CF (1-0)


Νταβίντ Αλάμπα, Ροντρίγκο και Καρίμ Μπενζεμά έμειναν εκτός αποστολής για λόγους προφύλαξης - ξεκούρασης, με τον Κάρλο Αντσελότι να αφήνει επιπλέον εκτός ενδεκάδας, ενόψει της ρεβάνς με την Σίτι, τους Ντάνι Καρβαχάλ, Αντόνιο Ρούντιγκερ, Τόνι Κρόος, Λούκα Μόντριτς και Βινίσιους Ζούνιορ.

Κλείσιμο
Ο Φερλάν Μεντί επέστρεψε μετά από δίμηνη απουσία λόγω τραυματισμού, ο Εντέν Αζάρ ήταν βασικός μόλις για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα (!) και τέταρτο συνολικά και ο Μάρκο Ασένσιο ξεκίνησε σε ρόλο «ψευτό – εννιαριού».

Εκτός λόγω τιμωρίας από τους φιλοξενούμενους ο δεξιός μπακ Νταμιάν Σουάρες και ο επιθετικός – πρώτος σκόρερ Ενές Ουνάλ, με τον Χάιμε Μάτα να ξεκινάει ως παρτενέρ στην γραμμή κρούσης του Μπόρχα Μαγιοράλ, ο οποίος υπήρξε γέννημα – θρέμμα της Ρεάλ.


Η μια δεν ήθελε, η άλλη δεν μπορούσε
Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ, πολύ γρήγορα από τους 52.201 θεατές που είχαν την… ατυχία να το παρακολουθήσουν από κοντά, με την Ρεάλ να έχει κατοχή της τάξεως του 70%, αλλά με μόλις τρεις επαφές στην περιοχή της Χετάφε, η οποία απλώς περίμενε καλά κλεισμένη στην άμυνά της.

Ο Αζάρ προσπάθησε να θυμίσει κάτι από τον παλιό καλό εαυτό του, ήταν δραστήριος και κινητικός, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Νταβίντ Σόρια, ο οποίος δεν χρειάστηκε να κάνει καμία απόκρουση της προκοπής στο πρώτο 45λεπτο, με εξαίρεση μια φοβερή σε σουτ του Φεδερίκο Βαλβέρδε, η οποία όμως δεν μετρούσε λόγω οφσάιντ του Ουρουγουανού μέσου.

Και ο Τιμπό Κουρτουά, όμως, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ξεκουραστεί ενόψει «Έτιχαντ», πέρασε ένα ήσυχο βράδυ, με τους φιλοξενούμενους να κοιτούν πρωτίστως πως θα διαφυλάξουν τον βαθμό της ισοπαλίας, αντί να κυνηγήσουν τους τρεις της (ιστορικής) νίκης.

Ο Ασένσιο άνοιξε το λουκέτο, αγωνία για Καμαβινγκά
Στην ανάπαυλα, ο Αντσελότι πέρασε τον Κρόος στο γήπεδο αντί του Μεντί, με το πολυεργαλείο Εντουάρντο Καμαβινγκά να μεταφέρεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Ιταλό να ψάχνει μεγαλύτερη δημιουργικότητα από την μεσαία του γραμμή.


Κεφαλιά του Μαγιοράλ άουτ σε μια από τις ελάχιστες επιθετικές προσπάθειες της Χετάφε, με τον Καρλέτο να κάνει τριπλή αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο, με την είσοδο των Μόντριτς, Βινίσιους και Μαριάνο.

Ο Πέπε Μπορδαλάς απάντησε επίσης με τρεις αλλαγές, με τον Κουρτουά να κάνει καταπληκτική απόκρουση σε σουτ – κεραυνό του Χουάν Ιγκλέσιας και την Ρεάλ να σκοράρει εντέλει… σχεδόν κατά λάθος (70’).

Ο Λούκας Βάθκεθ κινήθηκε από τα δεξιά στο ύψος της ςμεγάλη περιοχής, γύρισε στον Ασένσιο και αυτός, με ένα από τα χαρακτηριστικά μακρινά σουτ, αιφνιδίασε χαμηλά τον Σόρια (τον βοήθησε και μια κόντρα στον Νεμάνιο Μακσίμοβιτς) και άνοιξε το σκορ για μια Ρεάλ που έβγαζε απλώς την υποχρέωση.

Αυτό ήταν το δωδέκατο γκολ του επιθετικού από τα Κανάρια Νησιά, ισοφαρίζοντας την καλύτερή του επίδοση σε μια σεζόν με την Βασίλισσα, η οποία συνέχισε να επιτίθεται, είδε να ακυρώνεται ένα γκολ στον Βινίσιους για οφσάιντ του Βραζιλιάνου, τον Σόρι να αποκρούει καταπληκτικά κεφαλιά – ψαράκι του Ασένσιο και τον Μουνίρ να απαντάει με σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Κουρτουά.


Στο φινάλε, ο Καμαβινγκά δέχθηκε ένα σκληρό φάουλ από τον Ιγκλέσιας, χτύπησε στο αριστερό γόνατο και αποχώρησε κουτσαίνοντας, με τον Αντσελότι να αγωνιά για την ρεβάνς με την Σίτι, αφού ο 20χρονος Γάλλος είναι πολύτιμος με την ενέργεια που δίνει στην ομάδα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ, Έντερ Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί (46’ Κρόος) – Καμαβινγκά (84' λ. τρ. Οδριοθόλα), Τσουαμενί, Θεμπάγιος (61’ Μαριάνο) – Βαλβέρδε (61’ Μόντριτς), Ασένσιο, Αζάρ (61’ Βινίσιους Ζούνιορ).

Χετάφε (Πέπε Μπορδαλάς): Νταβίντ Σόρια – Ιγκλέσιας, Τζενέ, Αλντερέτε, Μίτροβιτς, Γκαστόν Άλβαρες (84' Αμαβί) – Πόρτου (65’ Μουνίρ Ελ Χανταντί), Μακσίμοβιτς, Αλενιά (74’ Σεοάνε) – Μάτα (65’ Ανχιλέρι), Μπόρχα Μαγιοράλ (65’ Αλγκόμπια).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 34 αγώνες): Μπαρτσελόνα (33) 82, Ρεάλ Μαδρίτης 71, Ατλέτικο Μαδρίτης (33) 69, Ρεάλ Σοσιεδάδ 62, Βιγιαρεάλ 57, Μπέτις (33) 52, Τζιρόνα 48, Αθλέτικ Μπιλμπάο 47, Οσασούνα 47.

Πηγη: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση MARC - «37,7%: Δώστε μια δεύτερη θητεία στον Μητσοτάκη» - Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα στο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

Θεσσαλονίκη - Γιος του 52χρονου για τους δράστες: «Έχουν χαρακώσει αμάξια, έχουν κάνει πολλά νταηλίκια στη γειτονιά»

Εκλογές στην Τουρκία: Με πόλωση, τοξικότητα ακόμη και αλεξίσφαιρα η Τουρκία «ανοίγει» αύριο τις κάλπες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης