Τέλος εποχής για τον Μπουσκέτς, αποχωρεί από τη Μπαρτσελόνα

Τέλος εποχής για τον Μπουσκέτς, αποχωρεί από τη Μπαρτσελόνα

Ο ένας εκ των ακρογωνιαίων λήθων του τίκι-τάκα των «μπλαουγκράνα» αποχωρεί οριστικά από τον σύλλογο μετά από 18 χρόνια παρουσίας στον σύλλογο

busquets
«Παρακολουθείς το παιχνίδι, δεν βλέπεις τον Μπουσκέτς. Παρακολουθείς τον Μπουσκέτς και τότε βλέπεις ολόκληρο το παιχνίδι».

Με αυτή τη φράση του Βιθέντε ντελ Μπόσκε, πρώην προπονητή της εθνικής Ισπανίας, μπορεί να περιγραφεί με τον πιο σύντομο τρόπο η καριέρα του Σέρζι Μπουσκέτς -ενός εκ των κορυφαίων αμυντικών χαφ του αθλήματος- τόσο με τη φανέλα της «Ρόχα» όσο και αυτής της Μπαρτσελόνα.

Το αναπόσπαστο κομμάτι του άξονα της «Μπάρσα», ειδικά την περίοδο των σπουδαίων επιτευγμάτων, έβαλε τέλος στην πορεία του στην Καταλονία με ένα συγκινητικό βίντεο στους λογαριασμούς του στα social media, στο οποίο ανέφερε:

«Ήταν τιμή μου και το έκανα με μεγάλη τιμή, το να φοράω το έμβλημα αυτού του συλλόγου, αλλά όλα κάποτε πρέπει να τελειώνουν. Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση, αλλά ήρθε η ώρα. Θέλω να ευχαριστήσω άπαντες που ήταν συνοδοιπόροι μου σε αυτό το ταξίδι, συμπεριλαμβανομένων των μελών και των οπαδών».

Κλείσιμο
Στην μοναδική ομάδα που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα, έχοντας παίξει και στη Μπαρτσελόνα Β' με προπονητή τον Πεπ Γκουαρδιόλα, έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα Ισπανίας, 7 Κύπελλα Ισπανίας, 7 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 UEFA Σούπερ Καπ και 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Στο παλμαρέ του έχει 1 Παγκόσμιο Κύπελλο και 1 Euro.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης